Tästä on kyse

Jämsässä tavoitellaan 11.–12.7. molempien rotujen uusia rataennätyksiä.

Pääkilpailut ovat Jämsän Äijän Ajot 2100 metrin matkalla ja ryhmälähetyksellä.

Nykyiset ennätykset ovat Kiikku’s Lordin 13,8 ja Vekselin 24,8.

Jämsässä ajetaan sunnuntaina 12. heinäkuuta radan nykyhistorian ensimmäiset profiiliravit.

Jämsän kaksipäiväiset ravit heinäkuun toisessa viikonvaihteessa ovat jo instituutio. Ne keräävät runsaasti yleisöä, hevosia, talkooväkeä ja yhteistyökumppaneita, ja tunnelma on taattu.

Lauantaina Jämsässä aloitetaan kello 13 ja ajetaan päällekkäin Kaustisen Toto76-ravien kanssa, mutta eri profiililla.

”Sarjatarjonta painottuu mataliin sarjoihin ja niihin sarjoihin, joissa karsittujen listat ovat pisimpiä. Tarkoituksena ei ole kilpailla Kaustisen 76-kierroksen kanssa vaan tarjota kilpailumahdollisuuksia niitä tarvitseville”, Jämsän Ravi ry:n puheenjohtaja Tuomo Hakala linjaa.

Sunnuntaina Jämsä saa isännöitäväkseen päivän ykkösravit kello 15 alkaen. Kaikissa lähdöissä on vähintään 1000 euron ja lämminveristen Suomen Hippoksen Tammasarjassa 2000 euron ykköspalkinto. Kaikissa lähdöissä voittajahevonen saa loimen ja sen omistaja kunniapalkinnon. Puolet osallistujista palkitaan.

Molempien rotujen Jämsän Äijän ajoissa voittaja palkitaan 3000 eurolla. Uudet rataennätykset palkitaan erikseen: lämminveristen ennätys Finn-Tackin kilpakärryillä ja suomenhevosten ennätys 1000 euron bonuksella.

”Saimme ajettavaksemme valtakunnalliset profiiliravit, ja se oli haaste, johon halusimme vastata tarjoamalla selvästi normaalia sunnuntaita korkeamman palkintotason”, Hakala perustelee suursatsausta. ”Toivottavasti yleisö ja raviurheilijat arvostavat sitä.”

Ravien tuotot käytetään Jämsän Ravi ry:n tärkeimpään tehtävään, hyvien harjoitusolosuhteiden ympärivuotiseen tarjoamiseen alueen valmentajille. Viime vuonna alueen hevosenomistajilta kilpaili lähes sata hevosta. (Hevosurheilu 1.7.2015)

Lisää teemasta: Kesäradat