Huhtikuussa ensimmäisen kerran raviratsastuksessa kilpaillut 8-vuotias Ranch Newman oli paras ennen Ravilauantain pääpelin kohteita ajetussa montéssa. Kuudesti järjestetyn kisan kolmesti valloittanut Jenni Kaija luotsasi Tommi Kylliäisen valmennettavaa.

Edellisistä neljästä kokeilusta yhden voittanut Ranch Newman sai täydellisen juoksun kärjessä menneen Luxorious Lordin takana, iski viimeisellä takasuoralla keulaan ja teki eroa.

Ranch Newman kuittasi 5000 euron ykköspalkinnon 2140 metrin matkalla tuloksella m13,8a. Se meni saman ajan Finlandia-montéssa sijoittuessaan kolmanneksi. Silloin juhlinut Luxorious Lord ei ollut tällä kertaa parhaimmillaan, ja Nitro Diablo sekä Magnifico S kirivät muille totosijoille.

“Kyllä mä ajattelin, että ajan mieluummin selästä”, Jenni Kaija perusteli taktiikkaansa. “Takasuoralla se lähti tosi helposti ja tuli myös helposti maaliin. Kun tämä menee sillai keskittyneesti, kuten tänään, se menee tosi hyvin.”

Tommi Kylliäinen kertoi, että ajatus montésta oli hänen: “Se menee siinä tosi hyvin, ja Jenni Kaija on ykköskuski”, Kylliäinen riemuitsi.

Ranch Newman on varmistanut paikkansa montén SM-kisassa ja kilpailee siten ainakin siellä Mikkelin St Michel -lauantaina.

Lisää teemasta: Suur-Hollola-ajo