Toto5-voittajat, peliosuus ja rivin arvo

Toto5-1: 2 Joana’s Roadrunner, 13,19 %, 10,30 euroa
Toto5-2: 9 Kojamo, 24,80 %, 14,90 e
Toto5-3: 1 Hillbilly Willy, 1,48 %, 757,30 e
Toto5-4: 4 Ambrogio, 44,05 %, 1091,40 e
Toto5-5: 6 Riordan Kronos, 13,11 %, 4638,70 e

Vaihto: 57 092,00 euroa

Petteri Joki tarjoili ohjastamalleen Joana’s Roadrunnerille nappireissun kärkiparin takana, josta tämä kiitti kirimällä voittoon ennätystuloksellaan Oulun Toto5-avauskohteessa.

Tuomas Pakkasen ajokki A Nice Officer avasi kärkipaikalle, ja rinnalla Ville Pohjolan ajama Juss Tooma langetti painetta. Petteri Joen ajama Joana’s Roadrunner sai säästää 2. ulkona voimansa loppuun ja viiletti maalisuoralla kärkiparin ohi oikein helposti.

Joana’s Roadrunner voitti tuloksella 16,6a / 2100 metriä.

“Enemmän vahva kuin nopea tämä on ainakin vielä tänä päivänä”, Petteri Joki oli hyvillään puolireippaasta matkavauhdista. “Hyvä paine oli koko ajan ohjissa. Viimeisen kurvin puolivälissä kun tulin kärkiparin rinnalle, näin siellä olevan jo ajon päällä. Tiesin, että niistä ohi tulee, muttei tiennyt ketä takaa tulee.”

Iida Lantto valmentaa ja osaomistaa Joana’s Roadrunnerin.

Kärkiparista paremmin maaliin puristi Juss Tooma, joka otti kakkosrahat ennen A Nice Officeria. Kuumia pelihevosia oli heti kättelyssä ulkona, kun suosikki Kivarin Raindance ja Mucho Macho Man laukkasivat lähtöön ja Digital Passport koki saman kohtalon heti 1. takasuoran alussa.

Ennen Toto5-lähtöjä käydyssä Amatööriohjastajien SM-liigassa Salama Sea toi maailmaa nähneelle Samuli Sinkkoselle ohjastajauran ensimmäisen täysosuman.

Toto5-2: Jukka-Pekka Niskasen tiukka voittovire piti myös näissä raveissa, kun Kojamo toi Niskaselle jo kauden 9. voiton Äimärautiolla.

Mauri Jaaran ajokki Marvertti johti alkumatkan, kunnes Jari Rintala painui Bella Mi:n kanssa kärkeen 1. takasuoran alussa.

Jukka-Pekka Niskasen ajama Kojamo kiritti keulahevosta, kävi välillä tämän takana, ja jyräsi jo varhain ohi. Parhaan vastuksen Kojamolle tarjosi lopulta Myrsky-Ralli, mutta todellista uhkaa sekään ei pystynyt voittajalle langettamaan.

“Luonnonjuoksija, eikun laskee menemään! Täytyy muistaa, että sillä on vähän startteja ja omat ongelmansa; etupolvet on leikattu. Hevonen on vielä jäykkä, toivotaan starttien vievän sitä eteenpäin”, Jukka-Pekka Niskanen toivoi.

Pelisuosikki Kojamon uran 4:s ykköstila tuli ennätystuloksella 30,0 / 2120 metriä. Satu Filppa valmentaa ja osaomistaa voittajan.

Toto5-3: Kolmoskohteessa pamahti totopaukku, kun Hillbilly Willy ylsi voittoon ensimmäistä kertaa sitten vuoden 2015.

Panu Ahosen ajokki Hillbilly Willy lähti ykkösradalta lujaa ja piti keulapaikan aluksi itsellään. Se joutui latomaan avauspuolikkaan kymppiä ja päästi sitten Marko Hakkaraisen ja Take With You:n edelleen.

Avauslenkki hurjasteltiin kerrassaan 12,5-kyytiä, mutta silti edellä mainittu kaksikko tuli ennen muita maaliin. Hillbilly Willy spurttasi maalisuoralla ohi keulahevosen vain prosentin verran peliosuuta keränneenä.

“Ai, oliko avauskierros niin kova, helpon oloisesti meni”, Panu Ahonen naureskeli voittajahaastattelijan kerrottua avauskierroksen lukemat.

Valmentaja Nina Mustonen kertoili, mistä yllättäjän voittovire oli löytynyt.

“Hierontaa, vähän laidunta, perähevosena käppäilyä. Hevonen on Marikalla (Parviainen) koko elämänsä ollut, joten paikanvaihdos varmana suurin muutos, se on virkistänyt vanhaa ruunaa.”

Hillbilly Willy jatkaa kisaurakkaansa jo huomenna Ylivieskassa.

Kierroksen pelipankki Uberta Jet taivalsi avauspuolikkaan kolmatta päästäkseen johtavan rinnalle, josta puristi raskaan reissun päätteeksi kolmanneksi.

Toto5-4: Myös tässä kohteessa ajettiin kilpaa tosissaan heti alussa, mutta sekään ei estänyt suosikki Ambrogion voittoa.

Petteri Joki kaasutti Gizah Bokon keulapaikalle, ja Mauri Jaaran ajama Ambrogio iski herhiläisenä kimppuun. Keulapaikka ei ollut tarjolla, jolloin avauspuolikas tulitettiin 09,0-lukemiin.

Gizah Boko jatkoi keulassa ja Ambrogio rinnalla, josta se hankki otteen keulahevosesta hyvissä ajoin. Veli-Erkki Paavolan ohjastama Denver Brodde kiri loppua lujaa, muttei aivan ehtinyt ennätystuloksellaan 14,0ake voittaneen Ambrogion edelle.

“Hirveän hyvässä kunnossa hevonen on nyt. Viimeksi Kajaanissa tupelsin itse, kun olisi pitänyt lähteä aikaisemmin reissuun. Paljon on varoja jäänyt, hienoa että hevonen voitti nyt”, Mauri Jaaran jutteli.

Toto5-5: Riordan Kronoksen neljäs kisa Suomen kamaralla toi ensimmäisen täysosuman.

Edellisten lähtöjen tapaan myös mailin kisassa pidettiin kovaa vauhtia yllä. Niko Jokela piti sisäradalta keulapaikan helposti Radical Wayn kanssa, mutta avauspuolikas oli tässäkin 09,0-vauhtinen. Paikkoja haettin alussa, ja avauskierros oli 11,5-kyytinen.

Kari Alapekkala iski Riordan Kronoksen kanssa 2. ulkoa viimeisellä takasuoralla, iski nopeasti keulaan ja teki eroa muihin. Etumatka riitti, ja voitto tuli ennen Strait Ironia ja Wilda Tigern Jackia.

“Keulasta olisi haluttu ajaa, mutta ei aivan vauhti riittänyt. Mielenkiintoinen hevonen, se ei mennyt täyttä tänään, laiska on menemään. Maarit (Ollikainen) kun saa tähän viraa, menee se aika kovaa vielä”, Kari Alapekkala ennusti.

Maarit Ollikaisen talliin täysosuma oli jo toinen, kun myös neljännen kohteen Ambgorio kilpaili tallin väreissä.