Toto65-voittajat, peliosuus ja arvo

Toto65-1: 2 Aronin Muisto 19,47 %, 1,40 e

Toto65-2: 8 T.M. Chagall 2,91 %, 25,70 e

Toto65-3: 1 Archie Press 3,54 %, 456,10 e

Toto65-4: 6 Tementikko 3,43 %, 8086,90 e

Toto65-5: 11 Pam Hallover 12,27 %, 56608,90 e

Toto65-6: 6 Boadicea 56,20 %, 56608,90 e

 

Voitto-osuudet:

6 oikein 56608,90 euroa

5 oikein 726,70 euroa

 

Vaihto: 151 153,42 euroa

Kuopiossa ja Forssassa ravattu Magic Monday -rivi alkoi kolmanneksi eniten pelatun Aronin Muiston voitolla.

Toto65-1: Lähtönopeus ei riittänyt heti kärkisijoille, mutta nuori ohjastaja Johan Hjelt käänsi kakkosnumerolla kilpailleen Aronin Muiston välittömästi kolmannelle radalle ja torjui samalla ulkoa eteenpäin ajaneen Piskon Poudan, joka päätyi kuolemanpaikalle, kun Aronin Muisto eteni takasuoralla keulaan.

Aronin Muisto veti tasaisen hyvää tahtia varmaan voittoon, joka tuli 2100 metrillä ajalla 26,8a. Aronin Muiston kasvattaja, omistaja ja valmentaja Eero Eljanko oli tyytyväinen, että varustemuutokset toimivat ja 8-vuotias ruuna rikkoi kuparisen tämän kauden osalta.

Aronin Muiston takaa loppusuoralla tilaa saanut Sohvin Santeri iski halukkaasti toiselle radalle, mutta vain laukatakseen samassa. Näin sitä seurannut R.R. Samu työntyi sisäkautta toiseksi niukasti ennen perästään aiemmin ulos hakeutunutta Sirkan Samua.

Piskon Pouta antoi vähän periksi, eikä takasuoralla kolmannesta parista hyökännyt Aaprahamikaan pystynyt nousemaan ihan kärkitaistoon.

 

Toto65-2: Forssassa rata oli kovanpuoleinen, ja eläinlääkäri kielsi kengittä ajamisen. Nopea rata joka tapauksessa oli, sillä yhdeksänneksi eniten pelattuna yllättäjänä voittanut T.M. Chagall teki 2140 metrillä ennätyksensä 14,9a.

Maria Penttisen ruunalla oli puolen vuoden tauon jälkeen yksi startti, josta oli ohjissa olleen Antti Teivaisen mukaan apua.

“Meillä meni mukavasti. Vaikka oli huono lähtöpaikka, päästiin neljänteen pariin ulos. Hevonen tuntui koko ajan hyvältä, ja hyvin tämä punnersi maaliin asti. Sata ennen tuntui, ettei kerkiä, mutta hyvin se tsemppasi, ja sellainen kutina oli, että turpa saattoi olla ennen maalissa”, Antti Teivainen kertasi.

Tiukimmin pani kampoihin takasuoralla edeltä kiriin lähtenyt All Ready Match, joka pääsi loppukaarteessa johtaneen Le Blixtenin rinnalle. All Ready Match hankki yliotteen, muttei ihan pystynyt vastaamaan T.M. Chagallille. Le Blixten oli melkein samassa rintamassa kolmas.

Lähdön pelatuimmista Dancinginthedark laukkasi ensimmäiseen kaarteeseen. Donatello Hoss oli riehunut jo ravimatkalla ja ennen lähtöä, mutta se kiri maltillisesti ajettuna totohevosten tuntumaan. Muscleman väsyi kuolemanpaikalta.

 

Toto65-3: Sorsasalossakin päästiin kunnon yllätyksen makuun, kun Miika Tenhusen Archie Press kiri nappijuoksun jälkeen ykköseksi seitsemänneksi pelatuimpana.

Harmimatic Tinker huolehti hurjasta vauhdista. Sitä ajaneen Veli-Pekka Toivasen mukaan se innostui alun kilvoittelusta eikä rauhoittunut sen jälkeen. Täydet pisteet silti, sillä vain peesistä iskenyt Archie Press pääsi ohi.

Archie Pressin ajaksi 2100 metrin ryhmäajossa kirjattiin komeasti 13,9a.

Viimeisen kierroksen alkupuolella neljännestä parista edellä menneen M.T. Kittyn perässä kolmannelle radalle lähtenyt Spirit Squad jatkoi loppukaarteen alussa ilman vetoapua ja kiri tasaisen hyvin kolmanneksi. M.T. Kitty antoi sen sijaan pahoin periksi.

Suosikki Don Juan Sisu laukkasi hylkäykseen heti alussa. Ukebell Jet menetti mahdollisuutensa niin ikään laukkaan heti kättelyssä.

 

Toto65-4: Viimeiselle takasuoralle mentäessä kolmannesta parista kirikaistalle noussut Tementikko jyräsi ilman vetoapua tasaisen vahvasti erittäin niukkaan voittoon ennen johtanutta Fannikkaa.

Kaksikkoa oli pelattu lähes yhtä paljon. Tementikko oli kahdeksanneksi käytetyin merkki. Sen ajaksi saatiin 26,5a/2140 metriä.

“Alkuvuonna oli kaikkea pientä ongelmaa, mutta nyt se on ollut kyllä nämä viime startit monta kertaa hyvä, ja oli odotettavissa, että jossain kohtaa se voitto pitää tulla”, Mikko Rivinojan valmennettavaa ajanut Arto Hammar huomautti. “Tämä on kyllä hevonen ja rehti yrittäjä, kun kääntää vapaalle. Odotin siltä ehkä enemmän kuin moni muu.”

Takarivistä kolmatta rataa eteenpäin ajanut ja takasuoralla kuolemanpaikalle päätynyt Koivun Tähti kesti kolmanneksi ennen suosikki Pelipistettä, joka lähti etukaarteessa kiriin ja sai pian vetoapua Tementikolta muttei jaksanut puristaa kärkitaistoon.

 

Toto65-5: Vastustajien epäonnistuneet juoksut ja kärjessä pidetty liian kova tempo auttoivat Pam Halloveria, vaikkei senkään juoksu edennyt kommelluksitta.

Iikka Nurmonen hakeutui Pam Halloverin kanssa päätöstuhannella selkään kolmannelle radalle ja omaan kiriin takasuoralla. Kolmanneksi eniten pelattu Pam Hallover tuli lopun vahvasti ja voitti lopulta varmasti ajalla 15,0a/2100 metriä.

“Erityisesti tämä meidän Antero ilahduttaa suuresti, kun sitä on odotettu, että se lähtisi lentoon, ja nyt näyttää hyvältä”, Tiina Nurmonen riemuitsi. “Sitä on etsitty, mutta ehkä se on kuten emänsä (Hallo Pamela), joka syttyi sitten vasta vanhempana. Ehkä tämäkin vaan tarvitsi sitä voimaa.”

Pääasiassa toisessa ulkona matkannut Vie De Dream oli tasaisen hyvällä esityksellä toinen ennen kärjen takaa sujuvasti vapaille päässyttä Winzetiä.

Toisessa kaarteessa kolmannesta parista iskenyt Keep Calm eteni etusuoralla johtaneen Oh My God S:n rinnalle ja painoi päälle, kunnes takasuoran alussa pääsi kärkeen. Raju spurtti näkyi lopussa, ja Keep Calm putosi totosijoilta. Suosikki Boulder Rocket lähti hieman sitä ennen taaempaa reissuun ja juuttui sitten kolmannelle radalle.

 

Toto65-6: Kierroksen pankki Boadicea pelästytti ensimmäisen kaarteen laukallaan, mutta se selvitti nopeasti ja pääsi sujuvasti kolmanteen pariin ulos, josta kiri vielä varmasti voittoon.

“Vähän epäilen, että kun Forssan ensimmäinen kaarre on aika tiukka ja siihen mentiin tosi lujaa, ja kun nyt oli nuo etukengät jalassa. Se on juossut monta kertaa ilman etukenkiä ja löi ehkä polviinsa tai jotain pientä, ja sen takia tuli hyppy”, Olli Koivunen arveli.

“Se ravasi muuten tosi hyvin, ja päästiin sitten siihen parijonoon. Tamma tuntui tosi hyvältä kaiken aikaa, ja sitten takasuoran lopussa lähdettiin kiertämään ensin neljättä rataa ja päästiin sitten pudottamaan toiseen pariin. Sen jälkeen tamma kiri oikein helppoon voittoon. Nyt on kiva lähteä ajamaan Kasvattajakruunun karsintoja.”

Vauhti oli hyvää tässäkin lähdössä, ja Boadicea kirjautti 2140 metrillä ajan 14,4a.

Ensimmäisellä takasuoralla johtoon päässyt Golden Eleven tuli sekin hyvin perille, mutta joutui ylivoiman edessä tyytymään kakkossijaan. Sitä seurannut M.T.Lara Croft käänsi päätöspuolikkaalla toiselle radalle, ei pystynyt haastamaan ja piti kolmanneksi selvästi ennen muita.

Boadicean tavoin ensimmäisessä kaarteessa laukannut Jasulito ei jaksanut paikata erhettään yhtä hyvin ja jäi lopussa vetoapunsa kyydistä.