Hevosurheilu tavoitti 120 hevosen suurtallin kiireisen valmentajan Johan Untersteinerin sopivasti ennen St. Micheliä. Hän ottaa osaa kilpailuun suomalaisyleisölle jo tutuksi tulleella Pastore Bobilla, joka oli Seinäjoki-ajossa kolmas ja Finlandia-ajossa 110 000 euron voittaja. Sunnuntaina on edessä kilpailu 80 000 euron ykköspalkinnosta.

Mitä muistat ensimmäiseksi St Michel-kilpailusta?
“En koskaan unohda, kun Varenne voitti vuoden 2002 kilpailun, mikä näytös!”

Ensimmäistä kertaa ajoit itse Mikkelissä 2006, kun voitit oppilaiden EM:n ja sen kaksi osalähtöä?
“Se oli toistaiseksi ainoa kilpalupäivä, jonka olen ajanut Mikkelissä ja toivottavasti menestys jatkuu myös tällä kertaa.”

Kuka ottaa johtopaikan sunnuntain kilpailussa St Michelissä?
“Pastore Bob on luonnostaan nopea lähtijä, joten minun täytyy yrittää ajaa alusta lähtien ja toivottavasti saan johtopaikan.”

Minkälaiset silmälaput tällä kertaa valitsette?
“Pastore Bob kilpailee samanlaisilla norjalaisilla puolivetolapuilla kuin sillä oli kahdessa edellisessä kilpailussaan Suomessa Seinäjoella ja Vermossa.”

Missä kunnossa Pastore Bob on nyt?
“Uskon, että Pastore on kunnossa. Viime kilpailussa Lindesbergissä päätin ajaa selästä ja hevonen jäin pussiin hyvin paljon voimia tallella.”

Kuka voittaa?
“Tunnen hieman huonosti suomalaisten hevosten kunnot, mutta tiedän, että Heavy Sound on mennyt hyvin viime aikoina.”

Milloin hevoset tulevat?
Pastore Bob lähti perjantaiaamuna Etelä-Ruotsista Halmstadista ja sen pitäisi olla perillä Mikkelissä lauantaina.”

St Michelissä viikonloppuna on kesäfestivaalit Summer Fest Mikkelin torilla ja ravien ympärillä jos jonkinlaista happeningiä hieman samoin kuin teidän Halmstadin Sprintermästaren-ravien yhteydessä Tylosandissa. Ehditkö tulla juhlimaan Mikkeliin jo ennen kilpailua?

” Valitettavasti kilpailukalenterini on niin tiivis juuri tähän aikaan vuodesta, joten aikaa kesäfestivaaleihin ei juuri jää. Yritän käydä kilpailemassa Mikkelissä saman päivän lennoilla.”

Pastore Bob kotitallissaan Halmstadissa. Kuva: Totofoto.

 

Lisää teemasta: St. Michel 2018