Toto76-voittajat, peliosuus ja arvo

Toto76-1: 7 Larvan Hurmos 41,00 %, 0,50 e

Toto76-2: 11 Välähdys 69,85 %, 0,80 e

Toto76-3: 6 Rebel Rapid 13,80 %, 5,00 e

Toto76-4: 11 Koveri 31,10 %, 17,10 e

Toto76-5: 6 Jamie Hyneman 21,28 %, 40,10 e

Toto76-6: 4 Zo Zo Hoss 19,76 %, 71,40 e

Toto76-7: 5 Jolly Roy 9,74 %, 572,10 e

 

Voitto-osuudet:

7 oikein 572,10 euroa

6 oikein 11,60 euroa

 

Vaihto: 423 419,08 euroa

Kouvolan lauantainen finaali- ja jackpotkierros alkoi suosikin merkeissä, kun Ari Moilanen luotsasi Larvan Hurmoksen pitävästi piikkipaikalle.

Toto76-1:Hexan Voksu ampaisi huippudivisioonan finaalissa vauhdikkaimmin liikkeelle, mutta myös suosikiksi pelattu Larvan Hurmos pääsi rivakasti matkaan, ja kaarteen lopussa kärkipaikka vaihtui.

Alussa taustalle pudottanut Juiseri lähti takasuoralla ajamaan eteenpäin. Se tuli jo toisen kaarteen alussa Larvan Hurmoksen rinnalle ja antoi painetta, mutta puolimatkan laukka sekoitti pakan taas uudestaan.

Ilman vetoapua jatkanut Hevillä iski vuorostaan suosikin kimppuun, eikä Juiserikaan luovuttanut vaan runnoi parijonon ulkopuolelle juututtuaan väkivahvasti perille asti.

Larvan Hurmos piti lopulta varmasti pintansa tuloksella 24,3a/2100 metriä. Jouni Miettisen valmentama 8-vuotias ori kuittasi uransa suurimman palkinnon 6000 euroa.

“Lähtönopeutta on tullut tämän vuoden puolella huomattavasti lisää, ja hevonen pääsee huomattavasti liukkaammin liikkeelle kuin aiemmin”, ohjastaja Ari Moilanen iloitsi. “Se ei saanut vetää henkeä, mutta tälle sopiikin tuo, että toinen on koko ajan kupeeella. Se keskittyy paremmin, ja kyllä siinä oli ihan tiukkaa vääntöä alusta loppuun.”

Hevillä kamppaili toiseksi ennen Juiseria, joka teki laukan rasittamana hirmuesityksen.

 

Toto76-2: Korkeimman kylmäverisarjan finaalissa suurena suosikkina starttasi Välähdys, jolle takarivin lähtöpaikka oli vain hidaste. Ville Korjus lasketteli oriillaan ulkokautta koko porukan ohi keulaan jo ensimmäisen kaarteen lopussa.

Ennen lähtöä Välähdyksen kärryihin tuli rengasrikko, jonka korjaaminen otti aikansa.

“Se vähän hirvitti, kun ei päässyt yhtään pruuvaamaan”, Ville Korjus paljasti. “Normaalisti pääsee ajamaan pahimmat höyryt pois tuossa pari minuuttia ennen starttia, mutta nyt tultiin suoraan katokselta. Ihan ok hevonen oli kuitenkin. Se tykkää juosta keulassa ja rauhoittuu yleensä siihen. Sitä vaan tunnustelin, että kuinka se henki kulkee, mutta hyvin se näkyi kulkevan.”

Kahdeksan tonnin voittoon riitti 2100 metrillä tulos 24,8a. Ville Korjus kertoi, että Vermossa olisi vielä yksi sarja, mutta sen jälkeen sopivia lähtöjä ei oikein ole edes tarjolla.

Ensin johtopaikan napannut Nopsan Vauhti seurasi Välähdyksen takaa toiseksi ennen Diktaattoria, joka juoksi kaiken aikaa toista rataa ilman vetoapua.

 

Toto76-3: Johtopaikka oli valttia myös nousijadivarin finaalissa. Rebel Rapid torjui kiihdytyksessä The Duden, pääsi toiselle radalle ja jatkoi kaarteen jälkeen johtoon.

The Dude sai puolimatkassa toiselle radalle selän siihen neljännestä parista kiertäneestä Defrag Amista, mutta takasuoralla kutsui sitten jo kolmas rata. The Dude tsemppasi vaikeasta juoksusta huolimatta vahvasti perille ja pystyi ainoana haastamaan kolmanneksi eniten pelatun Rebel Rapidin, joka kuitenkin vastasi.

“Hevonen on hyvässä kunnossa ja tehnyt hyviä startteja”, Pia Ojalan ja Aatto Silventoisen kasvattamaa sekä omistamaa Rebel Rapidia ajanut Jani Ruotsalainen muistutti.

“Laukkoja on tullut, mutta niihin oli ihan selvät syyt. Eka kerralla ajoin vähän liian lähelle, ja siipi löi päähän. Toisella kerralla sitten se oli vino kurvissa, enkä huolehtinut sitä, että olisin pitänyt tarpeeksi suorana apuaisalla. Se on fiksu hevonen. Se kuuntelee miestä ja tekee sen, minkä pystyy. Latasin viimeisen kurvin täysillä. Villellä tuli suoralla kyllä tosi kovaa. Tämä lähti kyllä itekin vastaamaan, mutta pelottavan lähelle tuli.”

Viimeisen takasuoran alussa neljännestä parista selässä kolmannelle radalle lähtenyt Capehill’s Cadeau kiri maalisuoralla jälkijoukosta parhaiten kolmanneksi. Lähdön suosikki Pops’ Sunrise laukkasi hylkäykseen heti alussa.

 

Toto76-4: Takamatkan juoksuradalta hyvin lähtenyt Koveri eteni hetkessä toiseksi. Se joutui kiertämään alkumatkan toista rataa, mutta pääsi toisen kaarteen jälkeen kärkipaikalle ja otti siitä jo neljännen peräkkäisen voittonsa, joka tuli suosikkina tuloksella 26,6/2120 metriä.

“Lähtö onnistui hyvin. Koveri on nopea hevonen ja pystyi hyödyntämään tuon paikan. Keulahevosella oli kovasti virtaa mennä, ja tämä rauhoittuu kyllä siihen rinnallekin, eikä paikka ollut tälle huono”, Ahti Antti-Roiko kertasi alun tapahtumia.

“Jos kaikki menee hyvin, tämä pystyy nousemaan kyllä korkealle sarjoissa. Se on täydellinen ajaa ja rauhoittuu paikkaan kuin paikkaan eikä paina missään vaiheessa. Sillä on ajettu vähän kovaa, ja nämä startit vie sitä koko ajan eteenpäin.”

Toisen radan jonossa kolmantena ja toisena matkannut Kikan Velperi nousi toiseksi viimeisessä kaarteessa kolmannelle radalle, jota pitkin puristi Koverista jääneenä tasaisen hyvin toiseksi. Koverin tavoin hyvin lähtenyt Pelipiste jäi puolimatkassa toisesta ulkoa ilman vetoapua, ei jaksanut puristaa ihan täysillä perille ja joutui tyytymään varmaan kolmossijaan.

 

Toto76-5: Kouvola-ajo oli tasaisesti pelattu, mutta suosikki Jamie Hyneman oli juoksuradalta johtoon edettyään täysin omaa luokkaansa. Edellisessä volttilähdössään viime vuonna laukannut 6-vuotias ruuna paransi tasoitusennätystään sekuntikaupalla lukemiin 14,7/2100 metriä, millä kymppitonnin ykkönen irtosi ylivoimaiseen tyyliin.

“Ei se ihan satkusti lähtenyt ja tuollaiset 150 metriä se oli epävarma, mutta aikaisemmin se on laukannut heti eka askeleella, kun on käännytty starttiin”, päivän toisen voittonsa ajanut Ari Moilanen muisteli. “Juoksurata auttoi meitä ja päästiin keulapaikalle, ja se ratkaisi varmasti paljon tänään. Paalulla oli kovia hevosia, ja kyllä sieltä takaa oli tulemista.”

“Tässä hevosessa on tosi paljon hyvää vielä sisällä. Uskon, että tämä pystyy nousemaan ihan kirkkaimpaan kärkeen. Tällä on tosi hyvä moottori ja hyvä vauhti. Vielä se on pikkuisen lapsellinen, vaikka on jo tuon ikäinen.”

Voitto jäi kotiradalle, sillä Jamie Hyneman asustaa valmentajansa Marko Redsvenin hoteissa Ummeljoella.

Reilu kierros ennen maalia neljännestä parista hyökännyt Edward Ale punnersi kolmatta rataa ilman vetoapua tasaisen hyvin perille ja pääjoukon kärkeen toiseksi. Alun haparoinnin jälkeen kolmanteen ulos selvinnyt Honorary Consul löysi lopussa väylän vapauteen ja spurttasi kolmanneksi. Detroit Rock Sisu laukkasi ensimmäisessä kaarteessa.

 

Toto76-6: Rajussa kiihdytyksessä johtopaikan vallannut niukka suosikki Zo Zo Hoss kesti pronssidivarin finaalissa 8000 euron voittoon, vaikka vauhti pysyi kovana kaiken aikaa.

“Hevonen lähti tosi hyvin, mutta niin lähti ulko- ja sisäpuoleltakin. Sitten saatiin vauhti ennen ensimmäistä mutkaa oikein kunnolla päälle ja päästiin piikkipaikalle, mutta ehkä se pikkuisen jäi painamaan päälle. Olisin halunnut, että se olisi mennyt rauhallisemmin, mutta ei moitita, kun voitti. Tosi hyvä juoksu hevoselta”, ohjastaja Olli Koivunen kiitteli.

Matias Salon valmentama Zo Zo Hoss teki 2100 metrillä ajan 13,5a.

Viimeisellä takasuoralla neljännestä parista ulkoa selässä kolmannelle radalle lähtenyt Ricocone kiri maalisuoran terävästi ja ehti toiseksi täpärästi ennen Edu B. Bokoa, joka pääsi ensimmäisellä takasuoralla parijonon ulkopuolelta kuolemanpaikalle ja tuli siitä oikein rehdisti maaliin saakka.

Porukka tuli maaliin pääosin tiiviinä ryppäänä, eivätkä kaikki päässeet yrittämään vapaasti.

 

Toto76-7: Graceful Swamp epäonnistui kriteriumissa häirinnän vuoksi, eikä Kymenlaakso-ajostakaan tullut sille lisämeriittejä, sillä yli 72-prosenttisesti merkitty kohteiden pankki laukkasi ensimmäisessä sekä toisessa kaarteessa. Syksyn menestysvalmentajan Timo Korvenheimon juhlat saivat jatkoa, kun Tapio Perttunen luotsasi Jolly Royn 45 000 euron voittoon ja Club Nord Easy säesti tallikaveriaan seuraamalla toiseksi.

Lisää lauantain päälähdöstä täällä.

 

Edit 4.11. klo 13.04: Poistettu tieto, että Jamie Hynemanin valmentaja Marko Redsven olisi myös hevosen osaomistaja.