Toto4-voittajat, peliosuus ja arvo

Toto4-1: 6 Merran Petra 6,81 %, 16,80 e

Toto4-2: 1 Callaway Scoop 12,09 %, 46,77 e

Toto4-3: 3 Layla 52,76 %, 52,35 e

Toto4-4: 5 Guilty Pleasure 45,01 %, 61,89 e

 

Vaihto: 53 333,24 euroa

Syyskuussa omistaja Pekka Puurusen valmennukseen siirtynyt Merran Petra teki Porin raveissa voitokkaan paluun radoille.

Toto4-1: Ennen tämän kauden alkua yli kaksi vuotta poissa radoilta ollut Merran Petra voitti huhtikuussa juuri Porissa, mutta sitten ei ole mennyt yhtä hyvin ja alkusyksyn laukkastarttien jälkeen 8-vuotias tamma jäi tauolle.

Hannu Rinne istahti ensimmäistä kertaa Merran Petran kyytiin kilpailussa ja ajoi ennakkoluulottomasti. Merran Petra lähti auton takaa lujaa ja painui johtopaikalle, josta Hannu Rinne ei ollut valmis luopumaan.

Vauhti pysyi tasaisen reippaana ja laantui hieman loppua kohden, mutta vakavampaa uhkaa Merran Petralle ei ilmaantunut. Kuudenneksi eniten pelattu tamma kuittasi tonnin palkinnon 2100 metrillä ajalla 30,7a.

Sisäratajuoksun jälkeen maalisuoralle tultaessa ulommas hakeutunut Valssaus kiri Merran Petran tuntumaan toiseksi.

Puolimatkassa etusuoran aikana neljännestä parista kuolemanpaikalle kiertänyt Hotlinki kesti kolmanneksi.

Keulahevosesta sisällä pienen välimatkan päässä tullut Edustava nousi vajaat 800 jäljellä toiseen ulos, muttei pysynyt oikein mukana ja tyytyi seurailemaan neljänneksi.

Häyrilän Hero ei juurikaan parantanut takaa. Suosikiksi pelatun Salli Sorjosen juoksu meni pieleen. Se joutui kiertämään alkumatkan neljättä ja kolmatta rataa, pääsi toisessa kaarteessa toiseen pariin ulos ja jäi sitten edeltä väsyneen vastustajan taakse jumiin ja valui hännille.

 

Toto4-2: Ykkösnumerolla kilpaillut Callaway Scoop piti voltista varmasti johtopaikan ja veti tasaisen rivakkaa tahtia varmaan voittoon, joka tuli 2100 metrin matkalla ajalla 16,0. Antti Ala-Rantalan valmentama Callaway Scoop oli kolmanneksi käytetyin merkki.

“Antin mukaan lähtöpaikka oli meille hyvä ja keulapaikka kultaakin kalliimpi, ja se kun saatiin pidettyä, sen jälkeen oli helppoa”, Juha Länsimäki kertasi. “Rata on mun mielestä olosuhteisiin nähden tosi hyvä. Callaway Scoopkin meni hokit jalassa, mikä varmaan vähän verotti, mutta olosuhteet on hyvät, kun ajatellaan, minkälainen sade oli eilen.”

All Ready Match sai keulahevosen takaa täyden mahdollisuuden ja tuli puolittain kupeelle, mutta ohi ei ollut asiaa. Muihin syntyi eroa.

Kierros jäljellä selässä kolmannelle radalle lähtenyt Sue’s Photo iski loppukaarteessa omaan kiriin ja nousi jälkijoukon kärkeen kolmanneksi.

Lähdön suosikki The Swede hakeutui toisen kaarteen jälkeen taustalta kirikaistalle, jonne se sai pian hevosia eteen. Se iski takasuoran alussa jo neljättä rataa, pääsi loppukaarteeseen kolmannelle ja punnersi tasaisesti neljänneksi.

 

Toto4-3: Kohteiden pelatuin hevonen Layla pääsi avauspuolikkaan jälkeen johtoon, eikä 6-vuotiaalla tammalla ollut loppumatkasta vaikeuksia pitää kilpakumppaneita kurissa. Ajaksi kirjattiin 30,0/2100 metriä.

Marjukka Mahlamäki on onnistunut valmentamansa Laylan ohjissa mainiosti, ja kaikki kolme aiempaa voittoa olivat hänen käsialaansa. Kari Puosi on ajanut Laylaa pääosin kovemmissa lähdöissä, ja kymmenestä yrityksestä peräti seitsemästä oli tullut kakkossija.

“Tosi huojentunut olo. Oli joku apina selässä, mutta nyt se lähti”, Kari Puosi naurahti. “Se näköjään helpottaa, että on suosikki. Muut vähän kunnioittaa, ja Layla vastasi sitten tosi hienosti, kun kavereita tuli vähän korvalle. Helppoa oli kaikki tänään. Layla on varmaan paras tamma, mitä olen ajanut. Kaikki kun menee, kyllä pääsee tosi pitkälle.”

Taustalta toista rataa pikkuhiljaa eteenpäin tullut Riipinen sai reilut 800 metriä ennen maalia selän eteen, käänsi loppukaarteen puolivälissä kiriin ja puristi varmasti toiseksi.

Kolmannesta sisältä maalisuoralla vapaille hakeutunut Masun Vilke spurttasi kolmanneksi. Sitä seurannut Aurotar ei mahtunut kirimään ihan vapaasti, ja sille jäi voimia.

Etukaarteessa neljänneltä sijalta toiselle radalle ilman vetoapua noussut Kikan Velperi taipui lopussa. A.T. Erika laukkasi hylkäykseen jo lähtösuoralla.

 

Toto4-4: Hannu Korven kaksikko onnistui täydellisesti. Esa Holopainen kiidätti suosikki Guilty Pleasuren johtoon jo ensimmäisessä kaarteessa, ja Korpi kierrätti Gashaw Bokon takasuoralla tuntumaan toiselle radalle.

Välikierros mentiin maltilla, ja Guilty Pleasure irtosi 1.14-vauhtisen päätöksen maalisuoralla ylivoimavoittoon ajalla 17,0a/2100 metriä. Gashaw Boko kamppaili toiseksi ennen voittajan takaa jäänyttä Raipe Kronosta.

“Matkalla mentiin aika hiljaa. Mulla oli hevonen koko ajan tosi hyvän tuntuinen, ja sille jäi tänään varmaan vähän varaakin. Se ei hirveätä eroa muihin tee, mutta tänään se meni yllättävän hyvin”, Esa Holopainen kuvaili.