Jokimaa Tekee Tähtiä -finalistit satunnaisessa järjestyksessä

William Pine
Belly Button
Nelson Hilly
Tiger Ecus
Better Boost
Dream Divine
Midnight Mover
Maryland Rose
Oden Tilly
Viking Bagger
Löten’s Anselm
Phantom Smith

Lahdessa ratkottiin ketkä juoksevat Jokimaa Tekee Tähtiä -finaalilähdössä.

Karsintalähtöihin oli ilmoittautunut 71 hevosta, joista 12 selvitti tiensä finaaliin.

Lokakuisessa syysillassa finalistit ratkottiin kuudessa lähdössä, joista kaksi parasta pääsi finaaliin.

Karsintalähdöissä nopeimman kilometriajan juoksivat Antti Teivaisen ajokki William Pine ja Joni-Petteri Irrin ohjastama Belly Button. Kymmenyksen hitaampia karsintavoittajia olivat Nelson Hilly rattaillaan Ari Moilanen, Hannu Torvisen käskyttämä Tiger Ecus ja Matias Salon valmentama Better Boost.

Karsintavoittaja oli myös peräti seitsemännen peräkkäisen voittonsa ottanut Dream Divine.

Merja ja Jani Hartikainen tekivät hevosen kanssa varsana jo hyvää työtä. Meillä se on saanut olla nuoruuden kaviohalkeaman jälkeen ilman suurempia terveysongelmia. Ruuna on saanut hyvää hoitoa, sitä on valmennettu tunnollisesti ja ohjastaja Jani Ruotsalainen on tehnyt rattailla hyvää työtä”, osaomistaja Pentti Hämäläinen kehui taustatekijöitä.

“Tiedossa oli, että Dream Divine on hyvä hevonen. En tietenkään olisi voinut odottaa tällaista voittokulkua siltikään. Jalat pidetään tiukasti maassa. Finaalipaikka on meille jo tosi iso juttu. Kaikki mitä siellä saavutetaan, on plussaa.”

Finaaliin tiensä karsintalähdöistä selvittivät myös Midnight Mover, Maryland Rose, Oden Tilly, Viking Bagger, Löten’s Anselm ja Phantom Smith.

JTT -kilpailu oli avoin kaikille Suomen rekisterissä oleville lämminverisille, jotka olivat tienanneet heinäkuun viimeinen päivä enintään 17 000 euroa.

Finaali ajetaan Jokimaalla lauantaina 15. lokakuuta. Karsintalähtöjen tapaan voittaja on selvillä 2140 metrin jälkeen. Ykköspalkinto finaalissa on 10 000 euroa.

Viime vuonna JTT -sankarit olivat Anaheim Kemp ja Mauri Jaara.