TOTO5-VOITTAJAT, PELIOSUUS JA RIVIN ARVO

T5-1: 7 Morison, 39,35%, 1,17 euroa

T5-2: 1 Tanpopo, 83,55%, 1,24 €

T5-3: 6 Posokka, 2,47%, 40,52 €

T5-4: 12 Poetry In Motion, 14,50%, 98,07 €

T5-5: 3 Sue’s Photo, 10,69%, 588,97 €

Vaihto: 85 627,70 €

Lahden Jokimaalla ravattiin torstai-illan ravit, eikä niistä ainakaan puheenaiheita puuttunut.

Ensimmäiset T5-kohteet menivät suosikkien komennossa. Avauskohteessa voittokantaan palasi Morison, joka tuttuun tapaan jyräsi voimillaan ulkoratoja pitkin.

Toisessa kohteessa Matias Salon talliin matkasi kaksoisvoitto, kun kierroksen pankkina startannut Tanpopo otti vaivattomasti jo kuudennen voittonsa seitsemään viime starttiin, ja tallikaveri Brand New Key seurasi toiseksi.

Ennen kolmatta kohdetta nähtiin ensimmäinen illan dramaattisista vaiheista. Suureksi suosikiksi luotettu Humenteri oli voittanut molemmat uransa ensimmäisistä starteista, mutta torstaina se ei päässyt matkaan lainkaan.

Lämmittelyssä hevonen painoi rajusti ohjille, ja Humenterin ohjastaja-valmentaja Jani Huuskon kärryt osuivat myös lämmittämässä olleen Tommi Kylliäisen kärryihin ja jäivät hakaukseen. Sen seurauksena Huusko lensi kaviouralle.

”Humenteri oli niin menollaan, ja hevonen meni tosi hiljaa edessä. Rupesin katsomaan, kääntääkö Kylliäinen ympäri siinä. Olisin laskenut Humenterin vähän menemään, kun se oli niin paineissaan”, Huusko kertaa. ”Tuntui, että Kylliäisen hevonen hiljensi entisestään, en vain ehtinyt enää väistää.”

Huusko kertoi puhelimitse jääneensä Lahteen tarkastuttamaan vammojaan.

”Kyynärpää on kipeänä, ja sitä tutkitaan. Onneksi hevosta ei sattunut. Olin siinä, kun riisuivat varusteita, ja hevonen oli onneksi ihan terve, mitään isoja naarmuja ei tullut”

Neljännessä kohteessa Juha Utala ja Poetry In Motion kirivät komeaan voittoon, vaikka starttasivat takarivin piippuhyllyn paikalta.

Päätöskohteesta saatiin jälleen puheenaiheita viikonlopun kahvipöytiin.

Risto Airaksisen tallista debytoinut ja keulassa ravannut Sue’s Photo kävi tiukan voittotaiston rinnalla juossseen derbykakkosen Always Readyn kanssa.

Hannu Laakkosen valmennettava ylitti maalilinjan ensimmäisenä, mutta väärällä askellajilla. Niinpä voiton osalta katseet suunnattiin Sue’s Photoon, jonka viimeisten metrien askellajia tutkittiin niin ikään pitkään. Lopulta ensiesiintyminen uudelta valmentajalta käsin päättyi voittoon, kun tuomaristo katsoi ruunan ravanneen maaliin saakka.

Jokimaan raveissa valvojana toimineen Otto Väihkösen kommentit tilanteesta pääset katsomaan radan Twitter-tililtä.

Sue’s Photon voittoon ohjastanut Ville Tonttila jakoi tuomareiden näkemyksen tilanteesta.

”Se haparoi, haki raviaan, mutta ei se yhtään peitsiltä tuntunut”, kuski sanoi.

Airaksisen valmennuksesta debytoivat hevoset tulevat yleensä hienossa iskussa radoille. Näin oli myös Sue’s Photon kohdalla.

”Se tuntui tosi terävältä ja halukkaalta, ei ollut mitään ongelmia. Risto sanoi, että keulaan ja kukat”, Tonttila nauroi. ”50 metriä jouduin vähän himmailemaan sitä, ettei mene laukalle. Jouduin sitä tukemaan ja ottamaan kiinni, mutta Always Ready tuntui tulevan tosi kovaa, joten voi olla, että se olisi muutenkin tullut ohi. Luulen, että Ristolla on vielä kikkoja käytettävänä, varusteiden fiksaamista ja muuta. Mutta hevonen oli tosi hyvä.”