Toto4-voittajat, peliosuus ja arvo

Toto4-1: 2 Absolut Arctica 14,22 %, 9,80 e

Toto4-2: 8 Myrsky-Ralli 7,43 %, 61,20 e

Toto4-3: 9 Boulder Lucky 13,03 %, 172,00 e

Toto4-4: 6 Dreaming Blues 45,02 %, 207,10 e

 

Vaihto: 84 150,70 euroa

Oulussa ajettiin ennen Toto4-kohteita Suomen Cupin karsinta, jossa Vermon kuninkuuskilpailusta asti tauolla ollut Jokivarren Kunkku aloitti kautensa nelossijalla.

Perusmatkalla ei ollut ketään, ja pisimmän pakin Jokivarren Kunkku lähti 40 metriä taaempaa kuin alusta asti johtanut Tuulenpoju. Antti Ojanperä ajoi ensin vähän aikaa toista rataa eteenpäin, tyytyi sitten paikkaan sisäradan jonossa ja käänsi toisen kaarteen jälkeen toiseen ulos, kun alun haparointinsa selvittänyt Tähti Kepu lähti vetämään toista rataa.

Tasaisen hyvä vauhti vain kiihtyi loppua kohden, eikä Jokivarren Kunkku jaksanut otella ihan kärkisijoista. Se seurasi kolmikon tuntumassa neljäntenä ja teki 2160 metrillä mainion ajan 24,4.

Toisen kerran tällä kaudella startannut Tuulenpoju hallitsi varmasti maaliin asti ja kuittasi voiton tuloksella 25,5/2120 metriä.

“Tosi sukkelasti kyllä ravasi. Oli pitävä rata, niin tuntui, että se meni aivan sukkasillaan”, Kalevi Salmelan valmentamaa Tuulenpojua ajanut Hannu Hietanen kuvaili.

Toisen finaalipaikan nappasi Tuulenpojua seurannut Koskelan Akseli. Se ei päässyt yrittämään vapaasti, mutta piti rehdisti puristaneen Tähti Kepun täpärästi takana.

 

Toto4-1: Pilvenmäki Specialin karsinnasta varman paikan Forssan loppukilpailuun vei neljänneksi eniten pelattu Absolut Arctica, joka kolmannessa sisällä juostuaan nousi loppukaarteessa pienen porukan hänniltä reilusti ulommas ja kiri suoralla neljättä rataa pitkin ykköseksi.

“Vauhti oli kovaa ja tuntui, että pääsee tulemaan helpomminkin, mutta viimeisen kurvin joutui kuitenkin kolmatta – neljättä rataa kiertämään. Se sai kuitenkin otteen keulahevosista”, Pasi Väisäsen valmennettavaa ohjastanut Tuomas Pakkanen kertasi. “Finaalissa on saman sarjan hevosia, ja sinne sekaan pitää työntää.”

Lähdössä pidettiin tasaisen kovaa kyytiä, ja Absolut Arctica paransi ennätystään 2100 metrillä tasan sekunnilla aikaan 15,0a. Viimeisellä takasuoralla kolmannesta parista toiseen ulos kiertänyt ja loppukaarteessa uudestaan kiriin kääntänyt Classica Dream tuli myös hyvin, muttei aivan pystynyt vastaamaan. Ensimmäisellä takasuoralla kuolemanpaikalle kiertänyt suosikki Staro Liberty puristi kolmanneksi, kun johtanut Luna De Paris antoi vähän periksi eikä Oh My God S päässyt kirimään sen takaa vapaasti.

 

Toto4-2: Ensimmäisestä kaarteesta johtanut Pikku-Arvo näytti voittajalta, kunnes askellus parikymmentä metriä ennen maalia vaihtui laukaksi. Takasuoralla rinnalle kiertänyt Myrsky-Ralli peri näin voiton.

“Pikku-Arvolla oli kyllä voitto haarukassa, mutta tuuri oli tänään meillä”, Paavo Räinän valmentamaa Myrsky-Rallia ajanut Jorma Hannus myönsi.

Sisällä kolmantena matkannut Myrsky-Ralli pääsi toiseksi viimeisessä kaarteessa toiseen ulos, josta se nousi takasuoran alussa kiriin, kun suosikki Suviprinssi tuli takaa kolmatta rataa.

“Vähän liian aikaisin piti lähteä”, Hannus huomautti. “Korvat piti vetää auki jo takasuoralla, ja se oli varmaan vähän tuosta loppusuoralta pois.”

Viidenneksi eniten pelattu Myrsky-Ralli teki 2120 metrillä ajan 28,3. Se on Costellon kolme vuotta vanhempi täysveli.

Kärjen takaa loppusuoralle tultaessa vapaille noussut Rivaltti pinnisti toiseksi, ja ulkona tasaisesti puurtanut Suviprinssi oli lopulta kolmas.

 

Toto4-3: Tuomas Pakkanen tuuletti maalissa toista voittoa, joka tuli jälleen Pasi Väisäsen hevosella. Tauolta palannut Boulder Lucky oli kolmanneksi pelatuin.

Takarivistä kolmanteen pariin ulos selvinnyt Boulder Lucky kiersi kolmannen kaarteen selässä kolmatta rataa, kiersi takasuoran alusta kärkiparin ulkopuolella ja erkani maalisuoralla selvään voittoon tuloksella 15,0a/2100 metriä.

“Suorastaan järkyttynyt olen minä tästä esityksestä”, Pasi Väisänen päivitteli. “Kai tällä hevosella on sitten valtava luokka. Kotiajojen perusteella tämä on ehkä 60-70 -prosenttinen tällä hetkellä. Sanoin vaan Tuomakselle, että aloitetaan jostain kilpailemaan, kun tässä on hyvä sarja.”

Taustalla pitkään pysytellyt Ambrogio spurttasi viimeisen suoran uloimpana tulisesti ja ehti tiiviin nipun ohi toiseksi. Boulder Luckyn perässä kiertänyt Diffarn Am punnersi kolmanneksi.

Tasaisesti pelatun lähdön suosikki Take Me With You kiersi kolmannen kaarteen aikana toisesta ulkoa kuolemanpaikalle, josta antoi lopussa vähän periksi. Takarivistä parijonon ulkopuolelle juuttunut Last Finn ajoi lopulta eteenpäin ja painui puolimatkan jälkeen voimalla keulaan asti, mutta raskas alkumatka näkyi päätöspuolikkaalla.

 

Toto4-4: Ilta oli Tuomas Pakkasen, jonka oma valmennettava Dreaming Blues loisti kohteiden suurimpana suosikkina.

Keskeltä rataa auton siivekkeen takaa terävästi lähtenyt Dreaming Blues painoi menemään innokkaasti ja karisti muut lopulta kauas kannoiltaan. Kahdeksanvuotias tamma kirjautti maililla kauden parhaansa 14,1a.

“Toinen vetolappu tipahti auton takana alas, niin jäi sitten pikkuisen painamaan, ja pelkäsin, ettei se kai hirttäydy, mutta hyvin se jaksoi kyllä tulla perille asti”, Tuomas Pakkanen ihasteli. “Kun saataisiin vaan tätä kilvanajoa harrastaa enemmän, niin nyt alkaa pikkuhiljaa irtoamaan.”

Alusta asti lähimpänä seurannut Strait Iron piti parikymmentä metriä hävinneenä toiseksi ennen perästään loppukaarteessa vapaasti toiselle radalle kääntänyttä Amazone d’Inverneä.