Toto65-voittajat, peliosuus ja rivin arvo

Toto65-1: 9 Jontikka, 27,14 %, 1,40 euroa
Toto65-2: 7 Edward Sisu, 57,62 %, 2,40 e
Toto65-3: 4 Way To Go, 7,63 %, 13,50 e
Toto65-4: 5 Kartier, 39,77%, 16,70 e
Toto65-5: 5 Nitro Diablo, 10,24%, 81,90 e
Toto65-6: 6 Don Corleone Trot, 59,46 %,  87,90 e

Kuusi oikein -voitto-osuus 87,90 euroa
Viisi oikein 4,80 e

Vaihto: 137 380,82 euroa

Viikon Magic Monday -kierros ajettiin Porissa ja Lappeenrannassa. Porissa kisattu kylmäveristen haastajadivisioonakarsinta käynnisti Toto65-rivin. Hannu Hietasen suojatti Jontikka hallitsi lähtöä keulapaikalta.

Toto65-1: Antti Teivaisen ajokki Tähtisäihke oli kiihdytyksen nopein, mutta valjakolle kelpasi V.G. Wilman Tähden selkä. Lopullinen keulanimi oli kuitenkin Jontikka, joka pääsi kärkeen suosiolla 1. takasuoralla.

Santtu Raitala kierrätti Riipisen johtavan rinnalle kierros jäljellä, mutta lähtö eteni senkin jälkeen tarkkailutunnelmissa. Olli Koivunen iski 2. ulkoa Oiva-Soinnun kanssa loppukaarteessa. Valjakko kiri lähimmäksi sairastauolta palannutta Jontikkaa, mutta tämä irtosi varsin varmaan ykköstilaan kakkossuosikkina.

”Hyvännäköinen oli, ei siinä mitään”, Jontikan omistaja Jyri Korkiavuori kommentoi. ”Välillä olen käynyt Jontikkaa viikonloppuisin kävelyttämässä, se on helppo hevonen.”

Jontikka voitti ajalla 28,4a/2100 metriä.

Suosikki Tutun Impi ei ollut 3. ulkoa parhaimmillaan.

Toto65-2: Yksi kierroksen kolmesta suuresta suosikista voitti, kun Hannu Torvisen ajokki Edward Sisu jyräsi parhaaksi.

Henri Bollströmin ajokki Langenbrunner laukkasi kiihdytyksessä, mutta antoi nopeasti raville ja otti keulapaikan. Se sai Edward Sisun rinnalleen toisella puolikkaalla, joka jyräsi kärkeen sata metriä jäljellä.

“Hyvin päästiin etenemään johtavan rinnalle onneksi”, Hannu Torvinen huokaisi. “Hevosia ulkoakin tuli lopussa, mutta hyvin ole homma hanskassa. Korvat jäivät kiinni, kaikenpuolin hallittu voitto.”

Isto Kuisma valmentaa voittajaa.

Marko Heikari kuskasi Caramel Kidin toiseksi ennen Enzo de Vonnasia ja Sami Vehviläistä.

Toto65-3: Nousijadivisioonakarsinta meni Jonny Länsimäen valmentamalle ja ohjastamalle Way To Go’lle, joka voitti “kausikorttipaikaltaan” johtavan rinnalta.

Iivari Nurmisen ajama Erna’s King piti sisäradalta keulapaikan, mutta hintalappuna oli 11,0-vauhtinen avaus. Voittomatsiin Erna’s King ei sen uuvuttamana pystynyt.

Way To Go pääsi johtavan rinnalle, josta jyräsi oikein vakuuttavaan voittoon ennen Lovely Secretiä.

“Pääsin johtavan rinnalle ilman mitään töitä, ja oli pitävä rata”, Jonny Länsimäki kertoi voiton avaimista. “Oulussa oli pitävä rata, mutta siellä tuli räntää, ja se tarrasi jotenkin rataan. Nyt jäi vähän sisäänkin.”

Way To Go ravasi 2100 metriä aikaan 15,3a.

Toto65-4: Myös Lappeessa ajettiin kylmäveristen haastajadivisioonakarsinta. Heikki Mikkosen valmentama ja ohjastama Kartier oli ylitse muiden.

Kartier avasi heti kärkipaikalle sisäpuolelta avanneen Unican laukattua. Sohvin Santeri kävi kysymässä Lauri Turusen kanssa keulapaikkaa, mutta jäi rinnalle.

Sohvin Santeri heitti viimeisen takasuoran lopussa pyyhkeen kehään, jolloin Heikki Mikkonen antoi Kartierille menoluvan. Perässä matkannut Piskon Pouta pysyi aluksi vauhdissa mukana, mutta lopulta Kartier karkasi 22,5-lopetuksessa ylivoimavoittoon.

“Tosi hyvä oli ori tänään”, Heikki Mikkonen myönsi. “Se tuntui tänään molempiin lämmityksiin niin hyvälle, että ajattelin, ettei kai sillä voi hävitä tänään. Kartier olisi vielä jonkin aikaa tuota vauhtia jatkanut, ei tarvinnut piiskaa kääntää eteenpäin.”

Toto65-5: Kierros päättyi Porin osalta pronssidivisioonakarsintaan, jossa Santtu Raitalan ajama Nitro Diablo kiri pikkuyllätykseen lyhyellä kirillä.

Olli Koivunen ohitti Freelancerin kanssa kiihdytyksessä suuren suosikin Celebration Songin. Ensimmäinen puolikas mentiin jonomuodostelmassa, kunnes Celebration Song nousi toiselle ilman vetoapua.

Santtu Raitala matkasi Nitro Diablon kanssa 2. ulkona, josta iski 300 metriä jäljellä. Se kiri helposti ohi kärkiparin.

“Nitro Diablo on aika omanlaatuinen tapaus”, hevosen hoitaja Henna Lehtomäki paljasti. “Se on pikkuisen turhan virkeä välillä, mutta osaa asettua, kun täytyy. Se oli alkuun kuumanpuolinen, mutta nykyään hyvin käyttäytyy. Hyvältä meno näytti, ihan uskomaton hevonen!”

Sivori Effe kuittasi lopussa toiseksi ohi Celebration Songin.

Toto65-6: Rivi päättyi suosikkivoittoon, kun Tapio Perttusen suojatti Don Corleone Trot hallitsi.

Teemu Keskitalo puolusti keulapaikan Finest Chocolaten rattailla, mutta voimia kului 12,5-avauksessa. Don Corleone Trot iski parijonosta eteenpäin 1. takasuoralla ja eteni keulaan asti toisessa kaarteessa. Siitä se karkasi 11,5-lopetuksessa ennen hyvin kirinyttä The Dudea.

“Tosi helppoa oli”, Tapio Perttunen myönsi. “Tämä on pikkuisen hidas lähtemään, ja voi huonoja juoksuja saada, mutta noin helposti kun keulaan pääsee, on silloin kova hevonen.”