Toto4-voittajat, peliosuus ja arvo

Toto4-1: 5 Jontte Boy 47,82 %, 2,10 e

Toto4-2: 1 Zeus Kemp 37,92 %, 3,40 e

Toto4-3: 9 Arctic Lover 4,45 %, 52,60 e

Toto4-4: 2 Didi Hoss 39,00 %, 60,00 e

 

Vaihto: 90 012,90 euroa

Jokimaan torstairavien Toto4-rivi käynnistyi Suur-Hollola-ajon alkukilpailuilla, joista ensimmäisessä juossut kohteiden luottohevonen Jontte Boy pisteli 2140 metriä aikaan 12,8a.

Invantaggio lähti auton takaa vauhdikkaimmin, mutta Tuomas Korvenoja suuntasi selväksi suosikiksi luotetulla Jontte Boylla toista rataa määrätietoisesti eteenpäin ja pääsi kympin avauksessa kaarteen jälkeen keulaan.

Tahti pysyi reippaana koko matkan ajan, eikä Jontte Boyn voitto ollut käytännössä uhattuna. Viimeisellä takasuoralla neljännestä sisältä vapaille päässyt Lonely Rider kiri kolmatta rataa vahvasti tuntumaan, mutta Olli Koivusen ajokki jäi hevosenmitan päähän.

“Jontte Boy oli tosi rento ja sellaisen vetelän oloinen lämmityksessä eikä ollut oikein fokusoitunut, niin panin sille kokolaput, kun se normaalisti menee puolilapuilla”, illan toisen voittonsa ajanut Tuomas Korvenoja paljasti. “Kun se pääsi keulaan, se oli sitten ehkä pikkaisen liian innokas ja siihen hieman tuhlasi itseään. Tuossa lopussa tuntui, ettei sillä ole hirveästi varaa, mutta kun Ollin hevonen lähestyi, se nykäisi vielä uudestaan.”

Viimeisellä takasuoralla toisesta ulkoa toiselle radalle ilman vetoapua kiertänyt Lolo Lee varmisti kolmossijallaan myös paikan välieriin, jotka ajetaan kuun viimeisenä päivänä. Invantaggio jäi täpärästi neljänneksi ja odottamaan aikavertailua, sillä nopeimmalle neljänneksi sijoittuneelle on myös luvassa jatkopaikka.

 

Toto4-2: Sisältä lähtenyt suosikki Zeus Kemp ei pystynyt vastaamaan alussa nopeimmille, mutta Hannu Torvinen sai käännettyä sen pian toiselle radalle, jota pitkin valjakko marssi toiseen kaarteeseen mentäessä kärkipaikalle.

Tässäkään erässä ei jarruteltu, ja Christa Packalenin valmentama Zeus Kemp teki 2140 metrillä ennätyksensä 12,1a, jossa parannusta entiseen oli neljä kymmenystä.

“Johtavan rinnalle ei ollut tarkoitus jäädä, ja onneksi päästiin keulaan”, Hannu Torvinen huomautti. “Se on tuntunut kyllä vahvalta koko ajan eikä paikka johtavan rinnalla ole ongelma, kunhan se vaan pysyy rauhallisena. Tänään se oli kyllä tosi rauhallinen, ja se oli tosi positiivista. Lähdettiin ajaa kovaa jo viimeisestä kurvista, ja korvat jäi kiinni. Se tekee hommansa loppuun asti.”

Alun johtanut Lord Ivar seurasi Zeus Kempin takaa vapaasti toiseksi selvästi ennen Joe Di Maggiota, joka kiersi toisen kaarteen alusta toista rataa ilman vetoapua.

Neljänneksi sijoittunut Andree oli ajalla 12,9a kymmenyksen nopeampi kuin ensimmäisen erän nelonen Invantaggio.

 

Toto4-3: Viimeisellä takasuoralla kolmannesta parista hyökännyt Arctic Lover kiri tasaisen vahvasti voittoon, joka oli 5-vuotiaalle sukuorille uran ensimmäinen ja tuli 35. startissa. Sitä ajoi ennakkotiedoista poiketen valmentaja Pekka Korpi.

Kuudenneksi eniten merkitty Arctic Lover teki kauden kolmannessa kilpailussaan tuloksen 13,2a/2140 metriä, jolla se paransi ennätystään kahdella kymmenyksellä. Se on emänsä Salima Omin viimeinen jälkeläinen ja tusinasta yhdestoista voittanut. Yhteensä joukko on ravannut palkintorahoja noin kaksi miljoonaa euroa.

“Arctic Lover on tuntunut paljon paremmalta tänä vuonna”, Pekka Korpi korosti. “Kyllä sillä lahjoja on. Se on kasvanut vähän isoksi, ja on ollut pakko ottaa vähän varovasti sen kanssa. Tamman jälkeläiset on ollut kaikki juoksijoita, ja tämäkin on näyttänyt sen. Talvi oli hyvä, ja uskon että se parantaa siitä vieläkin.”

Axel Foley kiri Arctic Loverin kannoilla toiseksi, ja johtopaikalla juossut William Pine kesti kaksikosta jääneenä kolmanneksi.

Ensimmäisellä takasuoralla toisesta ulkoa kuolemanpaikalle kiertänyt Still Loving You antoi painetta William Pinelle, ja kolmas puolikas taittui 1.11:n lukemiin. Se oli Still Loving Youlle hiukan liikaa. Kärkihevosta sisällä seuranneet suosikki Dreambow ja Grainfield Ace eivät päässeet kuitenkaan yrittämään vapaasti.

 

Toto4-4: Poisjäännin myötä sisäradalta lähtenyt suosikki Didi Hoss piti varmasti johtopaikan ja muut kurissa maaliin asti.

Mika Forssille illan toisen voiton tuonut Tapio Mäki-Tulokkaan tallin nelivuotias tamma teki 2140 metrillä ennätyksensä 15,2a. Takarivistä suosikin taakse päässyt Erica Eme sai mahdollisuuden päätössatasella ja pinnisti kupeelle, mutta pysyi päänmitan päässä.

“Didi Hoss on kovassa kiimassa ja pikkuisen tahmean tuntuinen muuten, mutta kyllä se startissa teki taas kaiken oikein”, Mika Forss kehui. “Kun Erica Eme tuli kupeelle, tamman kaula rupesi venymään ja maalissa tuntui, että marginaalit oli meidän puolella.”

Ensimmäisessä kaarteessa hännille pakittanut Stonecapes Poe hakeutui päätöskierroksella kolmannen radan letkaan, iski loppukaarteen puolivälin jälkeen uloimmas viidennelle radalle asti ja kiri napakasti kolmanneksi. Sen edellä kiertänyt Lessons In Love puristi neljänneksi.