Valmentaja Esa Holopainen joutuu todennäköisesti viikkoja kestävälle sairaslomalle ja hänelle ilmoitettujen ajokkien tilalle on tulossa useita ajajanvaihdoksia St. Michel -viikonloppuun.

Hevonen potkaisi Holopaista tiistaina Forssan raveissa vaarallisesti rintaan ja polveen.

”Polven magneettikuvaus on torstaina iltapäivällä, joten sen jälkeen tiedetään, joudutaanko se leikkaamaan ja saan tarkemman arvion sairasloman pituudesta”, Holopainen kertoi.

Ortopedi arveli polven ristisiteiden menneen takaa poikki.

“Jos tulee leikkaus, sairauslomaan menee viikkoja.”

Lämminveriravuri Iristosin potkaisi Holopaista ennen raveja.

”Todella vähästä oli kiinni, ettei yksi potkuista osunut suoraan päähäni. Rintaan tuli suuri mustelma, mutta ei luumurtumia, kiitos turvaliivin, jota käytän alkuperäisessä muodossa. ”

Holopainen neuvoikin kanssakilpailijoita pidättäytymästä turvaliivin tyynyjen poistamisessa. ”Silloin siitä ei ole onnettomuudessa mitään hyötyä.”

Mikkelin viikonloppuun Holopaiselle tulee useita ajajanvaihdoksia. ”Tallini Siporin Santtua ajaa Tommi Kylliäinen, muuten valmentajat sopivat ajajanvaihdoksista, jotka näkyvät myöhemmin Heppa-järjestelmästä.”

Hevosurheilun Toto76-finaaleiden ideavarmaksi valitun “Puumalan pedon” Lissun Eerikin ajajaksi valmentaja Pekka Luukkonen valitsi suoraan Pohjoismaiden voittokuninkaan Jorma Kontion.

LISSUN EERIKKI (9) teki huiman juoksun Härmässä laukkansa jälkeen. Samanlaista suoritusta vaaditaan voittoon, ja sellaista Hevosurheilu oriilta odottaa. Suomen Cupin ykkössija oli jo oiva näyttö hevosen hurjasta kapasiteetista sarjoihinsa.

Pekka Luukkonen kommentoi keskiviikon Hevosurheilussa hevosta näin: ”LISSUN EERIKKI (9) teki Härmässä hurjan juoksun. Ori palautui hyvin, ja olen päässyt treenaamaan sitä normaalisti. Lahden Suur-Hollola-viikonvaihde jätettiin kuitenkin suosiolla väliin. Lissun Eerikki ei lähde kovin lujaa liikkeelle, joten ysipaikka on sille ihan jees. Kunnon pitäisi olla samanlainen kuin ennenkin.”

Lisää teemasta: St Michel-ajo