Oulun raviradalle on loppukesän ajan haettu uutta toiminnanjohtajaa. Määräaika päättyi elokuun lopussa, ja valintaa puidaan Pohjolan Hevosystävien hallituksessa ensi maanantaina. Hakijoita oli yhteensä 14.

”Tosi hyviä hakijoita oli yllättävän paljon. Varmaan näistä saadaan hyvä tekijä”, vastaavana toiminnanjohtajana työskennellyt Kari Eriksson iloitsee.

Parhaillaan Oulussa käynnistyvät T76-ravit, joiden joukossa ajetaan lämminveristen ja kylmäveristen Oulu Express -finaalit. Synnynsijoillaan käymässä oleva Jorma Kontio ajaa kilpaa kahdeksassa lähdössä ja molemmissa OEX-finaaleissa.

Hänen mukaansa myös ammattiohjastajat seuraavat tiiviisti valintaprosessia, sillä radan johdon päätöksillä on heihinkin vaikutusta.

”Voin sanoa kokemuksesta, että puolia ratojen toiminnanjohtajista ei ole tallialueella nähtykään. Se on huono. Oulunkin olisi hyvä saada sellainen, joka on hengessä mukana ja kiinnostunut siitä, mitä kentällä tapahtuu”, Kontio heittää.

”Eli juttelemaan vaan sinne omistajille ja ohjastajille, ja esittelemään itsensä”, Kontio patistaa tulevaa Oulun radan pomoa.

Tallikahviosta tavoitettu Kontio saattaa tänään hyvinkin ottaa Reima Kuislan omistamalla Raggarilla neljännen Oulu Express voittonsa.

”Raggarilla on hyvät vauhtivarat ja hyvä luokka. Oikein positiivinen hevonen ekoihin startteihinsa”, hän toteaa vain kolmesti startanneesta ruunasta.

Lämminveristen finaalissa juoksevan Love You Foreverin hän arvioi sijoittuvan puolen välin paikkeille.

”Oulu Express on pitänyt kilpailuna hyvin pintansa. Näissä lähdöissä pitää olla ikäluokan kärkeä pärjätäkseen. Kun voitin 90-luvun alussa kilvan Ebony Eyesillä ja Silver Gamella, molemmat olivat ylivoimaisesti ikäluokkiensa parhaita hevosia.”