Toto5-voittajat, peliosuus ja arvo

Toto5-1: 4 Jugador 50,19 %, 2,70 e

Toto5-2: 10 Tähtimenevä 11,49 %, 9,50 e

Toto5-3: 3 Le Tissier 17,69 %, 18,90 e

Toto5-4: 2 Sultan Journey 81,75 %, 19,40 e

Toto5-5: 2 Andree 19,50 %, 29,50 e

 

Vaihto: 62 287,20 euroa

Harri Koivusen valmentama Jugador saavutti jo viidennen peräkkäisen ja koko kaudelle yhdeksännen voiton, kun se ehti Turun Metsämäen ravien avauskohteessa ohi johtaneesta Oh Goodnessista.

Toto5-1: Olli Koivunen otti suursuosikiksi luotetulla Jugadorilla alun tarkkaillen ja jättäytyi sisäradan jonoon neljänneksi. Pienessä lähdössä pussitusvaaraa ei käytännössä kuitenkaan ollut, ja takasuoralla paikka vaihtui kolmanteen pariin ulos.

Sisältä johtopaikan pitänyt Oh Goodness sai vetää täysin rauhassa. Se ei saanut kiihdytyksessäkään vakavampaa haastetta, ja koko ensimmäinen kierros taittui aika tasaisesti 1.17:n lukemiin.

Oh Goodnessia ajanut Esa Holopainen nosti tempoa jo kolmannella puolikkaalla. Suosikin ykköshaastaja tuli päätöslenkin yhtätoista, mutta takasuoran alussa kiriin iskenyt Jugador vyöryi silti ohi.

“Jugadorin kanssa uskoo aina voittoon, mutta totta kai tiesin, että se tulee olemaan haastavaa”, Olli Koivunen myönsi. “Jouduttiin tekemään täysi päivätyö ulompien ratojen kautta, mutta maalissa oli kyllä sellainen fiilis, että ehdittiin ohi. Tämä on tehnyt koko ajan tosi hyvää jälkeä, ja tällä pystyy koittamaan Åbofemmania.”

Jugador kiri viimeiset 700 metriä alle kympin kyytiä ja saavutti 2100 metrillä ajan 14,0a. Oh Goodnessin takaa jäänyt Arctic Ile seurasi kunnioittavan välimatkan päässä kolmanneksi.

 

Toto5-2: Takamatkalta loistavan startin saanut Tähtimenevä eteni jo kaarteen alkupuolella johtaneen Sisukkaan rinnalle ja painui takasuoralla johtopaikalle, jonka se piti varmoin ottein.

“Tämä lähti kovaa, ja kun viimeksi jäätiin pussiin, ajattelin että nyt ajetaan keulasta”, Arto Hammar selvitti. “Tämä oli koko matkan vähän laiska, mutta lopussa kun veti nuo laput, tuli oikein tosi helposti.”

Suojajuoksun jälkeen kärkihevosten taakse edennyt Jasun Velho nousi loppusuoran alussa jyrkästi ulommas ja kiri toiseksi ennen loppukaarteen alussa toisesta ulkoa kiriin kääntänyttä Karloa. Sisukas putosi niukasti totosta.

Varhain kolmannelle radalle lähtenyt Syöksyvirtaus laukkasi viimeisellä takasuoralla kärkiparin ulkopuolelta.

Sisukas oli tasaisesti pelatun lähdön suosikki. Tuloksen 29,8/2120 metriä tehnyttä Tähtimenevää oli merkitty viidenneksi eniten.

 

Toto5-3: Metsämäessä ajettiin profiiliravien pääpelissä poikkeuksellisesti montélähtö, joka pääsi matkaan toisella yrityksellä.

Takamatkan hevosista parhaiten lähtenyt Le Tissier eteni nopeasti yksin paalulta startanneen Blue Pine Tenorin rinnalle ja valtasi takasuoralla kärkipaikan. Se veti tasaisen reipasta tahtia läpi matkan ja voitti selvästi tuloksella m16,0/2120 metriä, joka jäi kolme kymmenystä sen tasoitusennätyksestä.

Lauri Parviaisen 6-vuotiasta ruunaa ratsasti Heidi Kuossari. Le Tissier oli kolmanneksi pelatuin.

“Le Tissier lähti tosi hyvin. Päästiin takasuoralla kärkeen, ja sitten se olikin helppoa”, Heidi Kuossari kiteytti tapahtumat.

Le Tissierin perässä toista rataa edennyt ja pian niin ikään sisälle päässyt Wilds Bonfire seurasi selvästi hävinneenä toiseksi ennen Backwood’s Hexfirea, joka sekin juoksi sisärataa pitkin.

Lähdön suosikki Gigolo Amok pääsi rauhallisen aloituksen jälkeen etenemään sujuvasti toiseen ulos, mutta selkä edellä ei vetänyt ja kärki pääsi kolmannella puolikkaalla aika kauas. Viimeisellä takasuoralla hyökännyt suosikki ei pystynyt kipuamaan enää tototaistoon. Here I Go Again S laukkasi ensimmäisessä kaarteessa hylkäykseen.

 

Toto5-4: Kohteiden pankki Sultan Journey ampaisi auton takaa vaivatta keulaan, sai tehdä oman juoksunsa ja voitti parastaan antamatta ajalla 13,6a/1609 metriä. Ykkössija oli 5-vuotiaalle ruunalle neljäs peräkkäin.

“Tuli helposti. En tiedä, olisiko sillä paljon varaa ollut, mutta tänään ei tarvinnut mennä kovempaa”, Esa Holopainen myhäili. “En alkutaivalta ihan tiedä, mutta meille tullessa sillä oli kavioiden kanssa tosi paljon ongelmia. Nyt ne on korjaantunut, ja hevonen on muutenkin ryhdistäytynyt ja mennyt eteenpäin tosi paljon. Toivottavasti se pysyy tällaisena, niin tällä on tosi kiva jatkaa. Tällä on tosi helppo ravi, ja se on iso hieno hevonen, ei tunnu tuo vauhti miltään.”

Takasuoran alussa kolmannesta parista hyökännyt ja loppukaarteessa kuolemanpaikalle edennyt Midsummer Love oli voittajasta jääneenä hyvä toinen. Wild Blueberry punnersi toisesta ulkoa kiertelemättä kolmaneksi.

Helen Is Her Name kadotti kärjen takana loppukaarteessa ravinsa ja sortui laukalle.

 

Toto5-5: Andree aiheutti yhden lähdönuusinnan, kun se ei kääntynyt auton taakse kilpailusuuntaan. Sen jälkeen se toimi moitteetta, nappasi startissa johtopaikan ja piti sen maaliin asti.

“Loppu hyvin, kaikki hyvin, vaikka tämä vähän tukkoinen nyt kyllä olikin. Ihan tiukille joutui, ja maali pelasti”, Sari Tammisen valmennettavaa ajanut Ilkka Korpi totesi.

Puolentoista kuukauden huililta tositoimiin palannut Andree teki 2100 metrillä ajan 14,5a. Se oli päätöskohteessa kolmanneksi pelatuin.

Viimeisen takasuoran alkupuolella toisesta parista ulkoa kirikaistalle noussut Hazelhen Hermes puristi tasaisen vahvasti perille ja oli puoli mittaa hävinneenä toinen niukasti ennen voittajan takaa vapaasti tullutta Rose Cogeria. Muihin syntyi eroa.

Lähdön suosikki Star To Be Loved sai tasaisen juoksun kolmannessa parissa ja kirissä vetoapua Hazelhen Hermekseltä, mutta maalisuora oli vaikea.