Toto4-voittajat, peliosuus ja arvo

Toto4-1: 1 Johnny Flame 8,54 %, 15,90 e

Toto4-2: 4 Grouse Man 40,27 %, 20,60 e

Toto4-3: 3 Minto’s Don Juan 46,74 %, 23,40 e

Toto4-4: 13 Piskon Pouta 23,49 %, 37,30 e

 

Vaihto: 64 679,40 euroa

Veli-Pekka Toivanen ajoi ykkösnumerolla startanneella Johnny Flamella suoraviivaisen voiton Kuopion perjantai-illan avauskohteessa. Siitä tuli pesäpalloilijana tunnetun Juha Puhtimäen valmennusuran ensimmäinen täysosuma.

Toto4-1: Johtopaikasta ei syntynyt minkäänlaista kamppailua. Johnny Flame sai vetää ensimmäisen kierroksen tasaisesti 1.16:n kyytiä, kiristi tahdin päätösvaiheessa kolme sekuntia kovemmaksi ja kuittasi varman voiton ajalla 15,4a.

“Lähtönumeron nähtyäni nousi odotukset, kun olin katsonut videokirjastosta aikaisempia lähtöjä. Mailin matka ja ykkösrata sopi”, Veli-Pekka Toivanen huomautti.

Johnny Flame oli kolmanneksi pelatuin, mutta sen osuus merkeistä oli selvästi pienempi kuin suosikkikaksikolla.

Eniten käytetty Edward Sisu jäi kiihdytyksessä kolmannelle radalle, josta se laukkasi ensimmäisen kaarteen lopulla. Oxan Cockadoodledo puolusti asemaansa toisella radalla ilman vetoapua, jossa se kiersi sitten loppuun asti. Se ei pysynyt maalisuoralla Johnny Flamen mukana, mutta jätti muut selvästi taakseen. Sen perästä jäänyt Fakir Nyx seurasi kolmanneksi.

 

Toto4-2: Selvä suosikki Grouse Man toi Veli-Pekka Toivaselle heti perään toisen voiton. Alusta asti johtanut Grouse Man veti pitkään reilulla erolla muihin, vaikkei painellut mitenkään liian kovaa. Lopussa askel kuitenkin painoi, ja muut pääsivät lähelle.

“En tiedä ihan tarkkaan, mutta jotain siinä tapahtui. Se heittäytyi viimeisessä kurvissa yksiohjaiseksi, ja sitten rupesi tuntumaan, ettei meno enää maittanut. Onneksi sai pienen etumatkan ja piti maaliin”, Veli-Pekka Toivanen totesi.

Anne Pitkäsen valmentama Grouse Man teki 2100 metrillä ajan 17,7a.

Viimeisellä takasuoralla neljännestä sisältä vapaille hakeutunut Moonlight Black kiri päätösvaiheen vahvasti ja ehti aivan voittajan tuntumaan toiseksi.

Puolimatkassa kolmannesta parista kuolemanpaikalle kiertänyt All In Laddie pääsi seuraavassa kaarteessa sisäradalle lähimmäs keulahevosta. Se näytti olevan sitten jo vaikeuksissa, mutta piti lopulta vauhtinsa ja tuli maaliin edellisten tuntumassa kolmantena.

Viimeiselle takasuoralle mentäessä huonosta selästä hyökännyt Lovely Futura eteni vauhdikkaasti All In Laddien ulkopuolelle, mutta loppukaarteessa siltä loppui puhti ja se taipui taustalle.

 

Toto4-3: Kohteiden pelatuin hevonen Minto’s Don Juan ajoi toista rataa tasaisesti eteenpäin ja pääsi takasuoran lopussa vastuksetta johtopaikalle, jonka se piti sitten varmasti. Ajaksi tuli 16,6/2100 metriä.

“Tämä on kyllä hyvä, kun kaikki on kohdillaan”, Minna Piirosen suojatilla illan toisen voittonsa saavuttanut Henri Bollström kehaisi. “Tällä olisi voinut ajaa vaikka kuolemanpaikalta, mutta tietenkin keula helpottaa hirveästi. Siitä tämä on tosi sitkeä. Varsinkin jos ajetaan oikein kovaa koko ajan, niin se vastaa tosi hyvin kaverille rinnalla ja siitä on kenenkään paha ajaa ohi näissä sarjoissa.”

Alun johtanut Boulder Luke sai tilaa Minto’s Don Juanin takaa vasta viime hetkillä, mutta onnistui pitämään kolmannesta sisältä loppusuoran alussa kiriin kolmannelle radalle hakeutuneen Prayer’s Hopen täpärästi takanaan.

Ensimmäisessä kaarteessa kolmannelta radalta toiseen ulos päässyt Honorary Consul jäi ilman vetoapua, kun suosikki painui edeltä keulaan. Se ei jaksanut lopussa otella ihan kärkisijoista, mutta seurasi hyvin neljänneksi.

 

Toto4-4: Suosikiksi luotettu Virin Veijari päätyi nopeasti toiselle radalle ilman vetoapua. Se hankki viimeisellä takasuoralla yliotteen johtaneesta Ekko Ramista ja oli siirtymässä jo keulaan, kun ponkaisi yllättäen laukalle.

Kärkipaikalle eteni tämän jälkeen toisesta ulkoa vapaasti jatkanut Hissun Katti, mutta takasuoralle mentäessä neljännestä parista kirinsä aloittanut Piskon Pouta tuli samassa rinnalle ja antoi painetta Hissun Katille, joka vastasi kaarteen puolivälissä laukalla.

Piskon Pouta jatkoi tasaisen vahvasti varmaan voittoon, eikä kaiken aikaa sitä seurannut Virin Eko pystynyt tarjoamaan enää haastetta. Neljännestä sisältä päätösvaiheessa vapaille löytänyt Herra Hopo kiri selvästi hävinneenä kolmanneksi.

Piskon Pouta oli toiseksi pelatuin ja vei 1500 euron palkintorahat tuloksella 27,8/2140 metriä. Mari Rautiaisen valmentamaa tammaa ajoi ensimmäisen kerran Esa Holopainen.

“Ihan kiva hevonen ja tosi mukava ajaa tossa startissa”, Esa Holopainen kuvaili. “Takasuoralla joutui lähtemään kiriin. Tämä olisi mennyt heti tosi kovaa, mutta en päästänyt sitä menemään. Pahin uhkaaja oli vielä siellä edellä, mutta se laukkasi ja sitten oli kyllä makea vesi suussa.”