Toto64-voittajat, peliosuus ja rivin arvo

Toto64-1: 8 Juiceman, 29,91 %, 1,31 euroa
Toto64-2: 3 Annin Vappu, 14,82 %, 5,88 e
Toto64-3: 7 Bismarck Comery, 44,88 %, 10,48 e
Toto64-4: 16 Vilju, 62,66 %, 14,18 e
Toto64-5: 1 Stonecapes Queila, 29,76 %, 19,44 e
Toto64-6: 1 Joyride Luxi, 37,23 %, 22,73 e

Kuusi oikein -voitto-osuus 22,73 e
Viisi ja neljä oikein -tuloksille ei jaettavaa

Vaihto: 200 651,50 euroa

Ari Moilasen ensiesiintyminen Juicemanin rattailla toi näyttävän kirivoiton Vermossa. Harri Koivusen talliin meni lopulta kolme Toto64-kohdetta, ja Selene Lune ylsi vielä hopealle.

Toto64-1: Sisäradalta avannut Past Or Flash piti aluksi kiinni kärkipaikastaan, mutta laski lopulta suosikki Grainfield Acen vetotöihin. Mika Forssin ajama Grainfield Ace veti maililla kierroksen sopivasti 12,5-vauhdilla, mutta joutui tyytymään kolmospalkintoon.

Viimeisessä ulkona matkannut Juiceman sai Rambo Rivneriltä hyvää vetoapua, mutta kaksikko joutui päätöspuolikkaalla parantelemaan varsin ulkoa. Lisämetreistä huolimatta Juiceman kiitti maalisuoralla vetoavusta ja lipui helppoon voittoon.

Ari Moilanen otti Juicemanin ohjat toiveikkaana.

”Hevonen oli loistava viimeksi, kun Olli (Koivunen) voitti Tampereella. Se tuli siellä lentämällä loppua ja voitti helposti.”

Tyytyväinen sai Ari Moilanen olla Vermon kisan jälkeen.

”Takasuoralla hevonen meni Tommin (Kylliäinen) hevosen perässä tosi pontevan tuntuisesti. Ulkoa kun lähdettiin kiriin, tuntui, että lähelle tullaan ja varmasti voitti. Juiceman olisi jonkin matkaa jatkanut vielä samaa vauhtia.”

Harri Koivusen valmentama Juiceman otti kauden toisen voittonsa kakkossuosikkina ajalla 12,0aly.

Toto64-2: Kylmäveristen avoimessa lähdössä oli vain 6 osallistujaa, mutta tapahtumia riitti alusta alkaen, ja kuningatarkisan soppaa sekoitettiin. Heti lähdössä laukkasivat suosikki Vermon Voitto ja suosikki Huvin Viku, joka ajoi muut vielä kiinni, mutta oli lopussa pehmeä.

Kärkipaikan otti Iikka Nurmosen ajokki Pappan Paras. Hetken aikaa mentiin sisäradalla kaikkien toimesta, mutta sitten Juha Utala nosti Annin Vapun toiselle ilman vetoapua. Utala olisi ottanut Tutun Impin selän eteen, mutta Annin Vappu oli eri mieltä, jolloin Tutun Impi joutui taivaltamaan 1,5-kierrosta kolmannella.

Annin Vappu jyräsi ohi keulahevosen maalisuoralla ja piti Tutun Impin varmasti kurissa maaliin asti.

“Hetken aikaa oli mielesäs, että lasken Tutun Impin eteen, mutta onneksi hevonen oli fiksumpi, eikä halunnut päästää sitä edelle”, Juha Utala aloitti. “Ohjat olivat täynnä viimeisessä kaarteessa, toivoin vain, että pysyisi kaveri rinnalla, jolloin olisi pullat hyvin uunissa. Kaveri teki rinnalla urhean juoksun, mutta meillä oli kaulanmitan edellä koko ajan.”

Seppo Vesalan valmentama Annin Vappu voitti täyden matkan ajalla 26,3a.

Toto64-3: Suosikki Bismarck Comery pääsi keulaan, eikä erehtynyt siitä 11,5-lopetuksessa.

Personal Trainer kiihdytti ensin vetotöihin, mutta Kari Rosimo valitsi ajokilleen selkäjuoksun, kun Bismarck Comery eteni 1. takasuoralla vaateliaana rinnalle.

Kirilenkin alussa Mika Forss kierrätti Petersinin johtavan rinnalle, muttei se pystynyt voittomatsiin. Seppo Markkula ajoi Bismarck Comeryllä ajoissa alta pois, Personal Trainer lopetti terävästi, mutta voittaja oli jo mennyt.

“Taustatyöt kunnossa, helppo ottaa Harrin hevosia ajettavaksi. Kuskillakin helpottuu työ huomattavasti. Eka parikymmentä varman päälle ottamaan, sitten uskalsi laskea.  ajettiin alta ppois, että kari saa mahdollisuuden, mutta hevonen piti varmaan voittoon.

“Taustatyö on kunnossa, joten on helppo ottaa Harrin hevosia ajettavaksi”, Seppo Markkula kehui voittajan valmentaja Koivusta. “Eka parikymmentä piti varman päälle ottaa, sitten uskalsi laskea. Ajettiin alta pois, että Karikin saa mahdollisuuden, mutta hevonen piti varmaan voittoon.”

Bismarck Comeryn kauden kahdeksas tikku tuli volttiajalla 15,2/2100. Voiton myötä Bismarck Comery nousi voitokkaimmaksi lämminveriseksi maassamme tällä kaudella.

Juicemanin ja Bismarck Comeryn voittojen ansiosta Harri Koivusen tallin voittomäärä kaudella puhkaisi hurjasti jo heppa-järjestelmän tilastojen mukaan 100 voiton rajan.

Toto64-4: Sisusarjassa Olli-Pekka Hämäläisen treenaama Vilju otti jo kauden kymmenennen voittonsa väkivahvalla esityksellä.

Jouni Törmäsen ohjastama Vilju sai pitkällä matkalla muut kiinni 1800 metriä jäljellä. Pelipankki lähti kymmenennestä ulkoa liki samassa tienpäälle. Erittäin vaativasta juoksusta huolimatta Vilju runttasi lopussa ohi Hilipeen.

“Hitaasti lähti voltista matkaan ja oli tosi epävarma ensimmäisten satojen metrien aikana”, Jouni Törmänen aloitti. “Tiesi etukäteen, että kun 16 hevosta on startissa, ei helppoa reissua tule. Harmeja ei matkan aikana ollut, paitsi pari kierrosta kesti hevosella koneen käynnistyä. Lopussa kaveri laittoi kovasti kampoihin, joten täyden päivätyön sai tehdä. Pienen merkin annoin maalisuoran alussa. Oli muka varoja, kun meinasi laukata siinä.”

Viljun yhdeksäs peräkkäinen ykköstila tuli tuloksella 28,1/2140 metriä.

Toto64-5: Voimaliigassa Stonepes Queila otti keulavoiton loistavalla suorituksella.

Hannu Torvisen ohjastama Stonecapes Queila ei pystynyt pitämään sisäradalta keulapaikkaa, ja Tanpopo ehti ensin paikkaa kyselemään Mister Lanelta, jolloin avaus venähti. Stonecapes Queila eteni vetotöihin kierros juostuna, joka hurjasteltiin pitkällä matkalla voltista 14,5-lukemiin.

Toisella kierroksella Stonecapes Queila sai vetää henkeä. Christa Packalenin valmentama viisivuotias kykeni kympin lopetukseen, jolla otti voiton selvällä marginaalilla ennen Selene Lunea.

“En päässyt liikkeelle, kuten toivoin. Pääsin toiselle ja kysymään keulaa, mutta hevonen oli silloin turhankin rento, joten keulaan pääseminen kesti oman aikansa. Tamma alkoi tsempata viimeiselle tuhannelle. Huippusuoritus oli hevoselta. Se kisasi ensimmäistä kertaa pitkällä matkalla, mutta se ei tuottanu mitään ongelmia”, Hannu Torvinen selosti.

Voittoaika 15,4/3100 jää vain kolme kymmenystä Ranch Kellyn SE-tuloksesta.

Toto64-6: Koivusen tallin loistava ilta huipentui Joyride Luxin keulavoittoon. Seppo Markkulan ajokki piti sisäradalta keulapaikan oikein helposti ja sai vetää todella rauhassa. Tulisessa lopetuksessa One Direction kiri aivan rinnalle, mutta Joyride Luxi piti niukasti pintansa voittoajalla 15,2ake.

“Hienosti menee hevoset, kyllä tässä hymy herkässä”, Seppo Markkula aloitti. “Rauhassa sai mennä, vähän turhanin rauhassa tuli ajettua. Viimeisellä satasella vauhti kiihtyi niin vauhdikkaasti, että meinasi yli mennä ja joutui passailemaan, jolloin meni tiukaksi.”