Toto76-voittajat, peliosuus ja arvo

Toto76-1: 5 Juiseri 51,03 %, 0,10 e

Toto76-2: 16 Essi Van Press 5,52 %, 1,80 e

Toto76-3: 4 Vernanto 31,25 %, 5,20 e

Toto76-4: 2 Ida’s Owen 4,72 %, 163,60 e

Toto76-5: 9 Jack Vader 19,79 %, 608,00 e

Toto76-6: 3 Välähdys 56,71 %, 1029,20 e

Toto76-7: 6 Detroit Rock Sisu 14,81 %, 4094,20 e

 

Voitto-osuudet:

7 oikein 4094,20 euroa

6 oikein 58,20 euroa

 

Vaihto: 544 063,45 euroa

Mikkelin lauantaikierros alkoi suosikkivoitolla, kun yli puolet avauskohteen merkeistä kerännyt Juiseri porskutti tasaisen vahvasti keulaan asti ja piti siitä muut varmasti kurissa.

Toto76-1: Huippudivisioonan suosikki Juiseri ei tapansa mukaan pysynyt alussa nopeimpien mukana, mutta Henri Bollström ajoi luottavaisesti eteenpäin ja pääsi takasuoralla ensin toiselle radalle ja toisen kaarteen puolivälissä johtopaikalle.

“Varmaan toinen kerta, kun pääsi keulaan, eikä se osaa yhtään juosta siinä”, Henri Bollström naurahti. “Toinen kun oli rinnalla, vastasi varmasti, mutta kun yritin ajaa toisen tuhannen reippaasti, se ei tehnyt yhtään ylimääräistä.  Voitto oli kyllä tosi helppo.”

Ennakkoon oli puhetta Juiserin balanssista, mutta lopulta etukengät napattiin pois.

“Sillä oli kengät jalassa lämmityksessä ja se tuntui olevan ookoo, mutta oikein kovaa kun ajaa, se tahtoo astua vähän kannoille”, Bollström selvitti. “Koko kesä on ajettu ilman etukenkiä ja pikkuisen rupeaa kaviot kärsimään, mutta kun rata oli tänään näin hyvä, niin otettiin pois. Se on silloin varmempi.”

Juiserin kauden kahdeksas voitto tuli 2100 metrin matkalla ajalla 25,9a. Kausitienestit kohosivat jo lähes 40 000 euroon.

“Ihan sanoinkuvaamatonta”, 7-vuotiaan ruunan omistaja-valmentaja Camilla Vihanto painotti. “Viime kausi oli jo sellainen, että olin ihan ällikällä lyöty, nyt sitten varmaan jo halolla päähän lyöty. Tärkein oli Pilvenmäki Maratonin voitto, en olisi ikinä uskonut, että se pystyy sen voittamaan.”

Toista rataa ilman vetoapua taivaltanut Kobardi puristi toiseksi ennen Kukan Tutua, joka sai tulla kolmannesta ulkoa kiertelemättä. Alussa laukannut Vilma Lyydia paikkasi erheensä vahvasti ja kiersi vielä neljänneksi. Callex taipui Juiserin takaa.

 

Toto76-2: Tammatasoituksessa takamatkan juoksuradalta kolmanteen pariin ulos päässyt Essi Van Press iski viimeisen kierroksen käynnistyessä kiriin, paiskasi takasuoralla kärkeen ja tuli niin vahvasti maaliin saakka, että tasoitusennätys parani huimat 2,6 sekuntia lukemiin 14,4/2120 metriä.

“Alunperin piti olla eri hevosia, mitä vastaan se on näissä muutamassa viime startissa juossut, ja lähtöpaikka oli paras mahdollinen tälle”, Essi Vanhalan omistamaa tammaa valmentava ja ohjastava Miika Tenhunen huomautti. “Päästiin kaikista muista pakin hevosista edelle ja paaluhevosten peesiin. Vähän pakotettiin lähtemään jo tuhat jäljellä kolmannelle radalle, mutta sillä oli hyvät paineet koko ajan ohjissa ja annoin tamman polkea reipasta koko viimeisen lenkin.”

Pelaajille Essi Van Pressin onnistuminen tuli pienenä yllätyksenä, sillä kauden neljännen voittonsa saavuttanut 5-vuotias tamma oli seitsemänneksi käytetyin merkki.

Essi Van Pressiä niin parijonossa kuin kirissäkin seuranneet Long Leg Lizzy ja J.A. Ninja kipusivat selvin eroin muille totosijoille. Alkumatkasta kahdesti laukannut suosikki Chique tuli myös vahvasti ja nousi vielä neljänneksi. Grace Match väsyi kuolemanpaikalta.

 

Toto76-3: Haastajadivisioonan suosikki Vernanto sai tulla toisesta parista ulkoa kiertelemättä ja hankki loppukaarteessa vaivatta yliotteen, mutta takasuoralla neljännestä parista iskenyt Tarun Tykki pisti pelin jännäksi. Voittaja varmistui vasta useamman minuutin kestäneen tarkistamisen jälkeen.

” Vernanto oli turhan flegmaattinen”, Arto Komulainen korosti. “Päästiin kuitenkin hyvään paikkaan ja saatiin hyvä juoksu, mutta se oli tänään vähän liiankin rauhallinen ja sen takia meni noin tiukoille. Sillä oli aika paljonkin varaa, mutta se jostain syystä katseli vaan eikä mennyt niin kuin normaalisti.”

Vernanto kirjautti kaikesta huolimatta ajan 24,9a/2100 metriä, joka on Valtrauksen 8-vuotiaalle pojalle ensimmäinen valiorajan alitus.

Tarun Tykki hävisi niukimmalla mahdollisella erolla, mutta Rauno Oikarainen vakuutti tulojärjestystä odotellessaan olevansa joka tapauksessa tyytyväinen koko oriin kauteen. Vaikka kotimatkaa on 800 kilometriä, se on Oikaraisen mielestä aina lyhyt, kun tie menee perille asti.

Ensimmäiseen kaarteeseen mentäessä laukannut Kielas pääsi raville selvittyään etenemään neljänteen sisälle, josta se mahtui viimeisellä takasuoralla nousemaan toiseen ulos, kun johtanut Metsärinteen Valta ja kolmannessa ulkona juossut Kartier laukkasivat. Kielas seurasi loppukaarteessa tiiviisti kärkiparin tuntumassa, muttei suoralla pysynyt enää mukana ja oli kolmas reilulla erolla molempiin suuntiin.

 

Toto76-4: Hopeadivarista tuli taktiikkajuoksu, kun Ida’s Owen valtasi hetkessä johtopaikan eikä rinnalle jääneen William Pinen ohjastaja Esa Holopainen halunnut kuluttaa ajokkinsa voimia ennen ratkaisuhetkiä.

Toinen puolikas oli niin maltillinen, että kilometri jäi taakse ajassa 1.18. Toisen kierroksen Heikki Laakkonen ajoi Ida’s Owenilla 1.12:n paikkeille.

“Ida’s Owen on ensiaskeleilla niin nopea, että William Birdland jäi heti hevosenmitan”, Heikki Laakkonen kertasi alun ratkaisuhetkiä. “Kaikki oli hanskassa, ja hevonen oli koko ajan niin hyvän oloinen, ettei tarvinnut lopussa kuin laskea irti.”

Viidenneksi eniten pelattu Ida’s Owen kuittasi 7000 euroa 2100 metrin matkalla ajalla 14,8a. Voitto oli 6-vuotiaalle ruunalle kolmas peräkkäin ja kaikkiaan jo kauden kahdeksas.

Alkumatkasta toiselle radalle päässyt selvä suosikki William  Birdland juoksi toisessa parissa, josta se lähti reilu kierros ennen maalia kolmannelle radalle. Se kiersi hieman kärjestä jääneenä tasaisesti ja runttasi lopulta jälkijoukon parhaana toiseksi niukasti ennen William Pinea. Useampi kilpailija pysyi tiiviissä porukassa pussissa.

 

Toto76-5: Takarivistä sujuvasti toiseen pariin ulos päässyt Jack Vader spurttasi vauhtimailin lopuksi selvään voittoon. Toiseksi eniten pelattu nelivuotias jäi vain kolme kymmenystä ennätyksestään, kun ajaksi tuli 12,1a.

“Oli se kyllä aika hyvä tänään. Olisi saanut olla vaikka vähän pidempikin matka”, Tero Haapalaisen valmentamaa Jack Vaderia ajanut Samuli Innanen suitsutti. “Voi olla, ettei se ollut täysin palautunut derbystä, kun se oli viimeksi vähän tasapaksu, mutta kengättömyys on näissä vauhtijutuissa ihan ratkaisevaa ainakin tällä hevosella.”

Loppukaarteessa Jack Vaderin perässä kolmannesta ulkoa kiriin kääntänyt Archie Press seurasi siitä jääneenä toiseksi selvästi ennen muita.

Bacardi Razz tsemppasi kuolemanpaikalta kolmanneksi. Ensimmäisen kaarteen lopussa keulaan edennyt selvä suosikki Knox Hanover veti kierroksen lujaa ja antoi vähän periksi.

 

Toto76-6: Kohteiden pelatuin hevonen Välähdys ampaisi auton takaa ongelmitta keulaan, sai vetää haluamaansa tahtia ja hallitsi vuorenvarmasti. Maili taittui aikaan 22,2a.

“Auto meni tänään tosi hyvin. Oli reipas vauhti koko ajan, eikä ollut mitään ongelmaa. Autokuskille täysi kymmenen plus. Tällä lailla kun ne aina lähtisi, ei pyrkivälläkään hevosella olisi mitään ongelmaa”, Ville Korjus kiitteli.

“Välähdys oli tänään tosi virtavan ja hyvän tuntuinen. Aina on vaikea sanoa, mutta siltä vähän tuntui, että varaa jäi.”

Välähdys jatkaa suunnitelmien mukaisesti jo ensi lauantaina Tampereella, jossa ohjiin tarttuu taas Harri Kotilainen. Siitä eteenpäin Ville Korjus ei osannut sanoa mitään, mutta Välähdys tuntui hänen mukaansa nyt niin hyvältä, että mahdollisesti kausi ei pääty vielä viikon kuluttua.

Toista rataa ilman vetoapua kiertänyt Polara puristi Välähdyksestä hieman jääneenä toiseksi niukasti ennen Diktaattoria, joka käänsi Polaran takaa kiriin 300 metriä ennen maalia. Hullumies seurasi Välähdyksen takaa hieman jääneenä neljänneksi.

 

Toto76-7: Elokuun puolivälin jälkeen Jere Tauliolle siirtynyt Detroit Rock Sisu on voittanut Liperistä käsin kaikki kolme starttiaan. Lauantain päätöskohteen ykkössija irtosi erittäin vakuuttavalla esityksellä.

Kuolemanpaikalle avannut Detroit Rock Sisu sai 2600 metrin kisassa toisen kaarteen jälkeen selän eteen, mutta siitä oli lähdettävä tien päälle jo viimeisen kierroksen alkupuolella. Detroit Rock Sisu kiersi kaarteen aikana uudestaan kärjen rinnalle, kiihdytti tahtiaan ja erkani 11,5-lopetuksessa ylivoimavoittoon ajalla 14,4a.

Neljänneksi eniten pelattua Detroit Rock Sisua ajoi Veli-Pekka Toivanen, joka käy viikottain auttamassa Jere Tauliota.

“Kengitän siinä apuna, ja touhutaan yhdessä”, Veli-Pekka Toivanen valotti. “Jerehän on innokas, ja siellä on hyvät systeemit kaiken kaikkiaan. Jere mulle soitti, että olisiko mahdollista, että tulisit tänne päin ajelemaan. En tuntenut häntä, mutta kun kävin siellä, suu jäi auki. On niin hienot ne paikat, pehmeät treenipaikat ja toimivat systeemit. Ammattimaista toimintaa.”

“Detroit Rock Sisua on ajettu kotona ja nyt nämä lähdöt. Tuomas Korvenojahan sen on treenannut tuohon kuntoon, ja pienillä säädöillä on tultu tälle päivälle. Kenkiä pois ja muuta pientä.”

Loppukaarteen alussa kärjen takaa toiseen ulos vaihtanut Reverend Dred seurasi selvästi hävinneenä toiseksi, ja Mr Malcom kiri niin ikään sisältä sujuvasti tilaa saatuaan kolmanneksi.

Lähdön suosikki Stonecapes Picasso valtasi hetkessä johtopaikan ja veti sitten tasaisesti, muttei päätösvaiheessa vauhdin kiihdyttyä mahtanut mitään ja putosi viidenneksi.

 

Ennen kohteita ajettiin 2-vuotiaiden Junnustartti-finaali. Lue lähdöstä täältä!