Kurkistus ravien tulevaisuuteen ei ollut yllättävä: Jukka Torvinen ajoi Salamakypärät-päätöslähdön ja koko kisan ykköseksi.

Nuoremman Torvisen, 20, nousu huipulle saattaa tosin viivästyä, sillä mies menee armeijan harmaisiin Tikkakoskelle tammikuun neljäs. Tuo ei tietenkään ole uralle mikään este, korkeintaan hidaste.

Vermossa Torvisen nousua ykköseksi ei estänyt mikään. Tehtävää helpotti tietysti myös hyvä hevonen, Gogo Eldorado. Myös Emma Väreellä oli saumaa ykköseksi ennen nuorten ohjastajien “liigan” päätöskohdetta. Väre hakikin ovelasti pahimman vastustajansa ajokkinsa Livi Internetin eteen alkumetreillä, ja suunnitelmana oli tietysti ajaa ohi lopussa.

Torvisen hevonen Gogo Eldorado oli kuitenkin niin topakkana, ettei Väreen ajokki pysynyt loppukaarteessa enää sen vauhdissa. Antero Tikkalan valmentama Gogo Eldorado voittikin helposti ennen keulan Jonny Länsimäen ajamaa Sabacan Savagea, Livi Internet oli kolmas. Torvinen voitti siis vuoden 2015 kokonaiskisankin ja Emma Väre oli kakkonen, molemmat matkaavat palkinnoksi katsomaan tammikuun lopun Prix d’Ameriqueta Pariisiin – Torvinen tietysti jos lomaa heltiää. Kolmas oli Iikka Nurmonen, jolla oli saumaa kakkoseksi ennen päätöskisaa, mutta maaninkalaisen ajokki Zomba laukkasi.

Toto65-avauskohde alkoi suosikkivoitolla, kun Markku Niemisen tallin Vagabondo pääsi ensimmäisellä takasuoralla kärkeen ja hallitsi siitä varmasti. Mika Forss sääteli Vagabondon rattailla Uudenmaan Upeimman oriiden ja ruunien karsinnassa vauhdin siten, ettei muita päästetä matsiin.

“Helppo voitto, oljenkorsia jäi vielä käyttämättä”, myhäili Forss.

“Vagabondolta on puuttunut paras säteily tällä kaudella. Mukavaa että saatiin vielä tällainen tähtihetki tällekin kaudelle.”