Toto65-voittajat, peliosuus ja rivin arvo

Toto65-1: 6 Juliette Lax, 59,23 %, 1,60 euroa
Toto65-2: 4 Contro Vento, 11,19 %, 12,00 e
Toto65-3: 1 Papa Corleone, 20,21 %, 28,30 e
Toto65-4: 11 Sir Robert, 1,92 %, 635,80 e
Toto65-5: 8 Ekosan, 2,19 %, 7100,50 e
Toto65-6: 4 Boys Going In, 16,35 %, 14210,10 e

Kuusi oikein -voitto-osuus 14210,10 euroa
Viisi oikein 243,20 e.

Vaihto: 116 440,22 euroa

Antti Teivaisen ajokki Juliette Lax laukkasi lähtöön lyhyesti, mutta ehti vielä kanuunakirillä voittoon Mikkelin huippudivisioonassa.

Jussi Suomisen valmentama Juliette Lax oli koko sunnuntain Toto65-pelin pelatuin osallistuja, joten sen lähtölaukka sai monen raapimaan päätään.

Keulassa pidettiin kuitenkin yllä reipasta matkavauhtia. Hannu Torvisen ajama Huuger johti alun, ja Jarmo Saarela eteni kierros maaliin kärkeen eilen voittaneen Faijan kanssa. Alkumatkan vauhdinpito näkyi keulahevosissa lopussa, jolloin Juliette Lax ehti tukalista asemista vielä hallittuun voittoon.

“Hevonen oli yli-innokas alussa. Mentiin hyvissä ajoin puomiin, jos rauhoittuisi, mutta pökki vaan koko ajan ja yritti puomin ylikin. Onneksi se pudotti suhteellisen nopeasti raville”, Antti Teivainen kertoi.

“Viimeisellä 300 metrillä oli hyvä vauhti ja 150 metriä maaliin tuntui, että voittoon vielä ehditään.”

Rovaniemen kuningatarkisaa kohti porskuttava Juliette Lax voitti kilometriajalla 23,7a / 1600 metriä.

Esa Holopaisen ajama Veluuri kiri toiseksi ennen Faijaa.

Toto65-2: Pekka Korven suojatti Contro Vento nappasi uransa avausvoiton koko matkan johdon jälkeen. Nelivuotias sai vetää keulassa avauslenkin rauhassa, mutta sitten Antti Teivainen revitti Guido di Quattron vaatimaan rinnalle vauhtia.

Edellä kerrottu kaksikko väänsi päätöspuolikkaalla rinta rinnan ollen irti muista Vääntö ratkesi, kun Guido di Quattro pomppasi laukalle maalisuoralle kaarruttaessa.

Contro Venton uran 15. startti päätty voittoon tuloksella 16,8 / 2600 metriä.

“Nuorten lähdöt ovat olleet aika kovia, ja toiset kehittyvät nopeammin kuin toiset. Tämä on harvaliikkeinen ja vaatii vielä aikaa, että saa hyvää speediä”, Pekka Korpi selosti.

Esa Holopainen oli edellisen lähdön tavoin toinen, kun Lillebror kuittasi tiukassa kakkostaistossa ohi Oh My Godin. Suosikki Enjoy’s Paycheck laukkasi lähtöön, eikä pystynyt enää nousemaan kärkimatsiin.

Toto65-3: Hannu Torvisen ajokki Papa Corleone pystyi kuin pystyikin pitämään sisäradalta keulapaikan haastajadivisioonan tiukassa alkurynnistyksessä. Avauspuolikas mentiin 11,5-tahtia, mutta reipas avaus ei ollut Papa Corleonelle liikaa, vaan se irrotti maalisuoralla muista varmasti. Voittotulos 2100 metrillä oli 14,7a.

“Eilen sanoin kotiporukoille, että nyt lähdetään oikein hyvin mielin starttiin, kun hevonen oli tosi hyvä viimeistelyssä. Nyt tuntuu, että se pystyy näissä lähdöissä pärjämään, kun tuli äkkiä paljon rahaa”, valmentaja Christa Packalen viittasi viime kevään 8000 euron arvoiseen Pilvenmäki Special -voittoon.

Johtavan takana ravannut Blady Bols Blue oli selvästi toinen. Kolmostaisto oli kolmen hevosen välillä todella tasainen ja parhaaksi siinä osoittautui Markku Niemisen suojatti Mister Lane.

Toto65-4: Pronssidivisioonassa pidettiin vauhtia yllä alusta alkaen. Juha Utala piti Doubledipin kanssa sisäradalta keulapaikan eleettä ja suosikki Past Or Flash jäi rinnalle. Hannu Torvinen revitti Bertuccion toisen radan veturin paikalle kierros maaliin. Avauspuolikas mentiin 11,0-vauhtia ja kierros kahtatoista.

Tuoreet voimat jyräsivät lopussa. Urallaan ensimmäistä kertaa ilman kaikkia kenkiä viilettänyt Sir Robert tykitti ulkoa parhaiten ja löi yllättäjien välisessä voittotaistossa Scarlet Darbanin niukasti.

“Taikatemppua on pitkään pantattu: otettiin eka kertaa kaikki kengät pois. Kaksi minuuttia ennen tiesin, että jos juoksu onnistuu, täytyy hyvät olla muillakin. Sir Robert oli iloinen ja liiteli menemään”, Sir Robertin luottokuski Sami Vehviläinen sanaili.

Toto65-5: Tähtidivisioona toi Terho Rautiaiselle sijat 1 ja 3, mutta voittajan nimi oli yllättävä. Ari Moilasen rattailleen saanut Kukan Tutu piti sisäradalta keulapaikan. Suosikki sai rauhoittaa kovan avauksen jälkeen tempoa merkittävästi, mutta ei pystynyt osallistumaan voittotaistoon.

Ykköstaisto oli taukohevosten välinen mittelö. Jani Ruotsalaisen ajokki Callex rynnisti ulkoa lujaa ja kirikin jo kärkeen, mutta Terho Rautiaisen itsensä ajama Ekosan tuli loppua sisäpuolella paremmin ja voitti suuryllättäjänä.

“Ekosan oli harjoituksissa niin hyvän tuntuinen, että juoksun onnistuessa piti aika liki olla”, Terho Rautiaista ei Ekosanin ykköstila yllättänyt.

Toto65-6: St Michel -katselmuksen voiton avain oli tulinen lähtönopeus. Lähtö oli täynnä nopeita avaajia, mutta kaikista liukkain oli Antti Ojanperän ajama Boys Going In. Kaksikko ohitti kiihdytyksessä sisäradan Asanten ja torjui ulkopuolelta kiihdyttäneen Top Of The Worldin.

Neljättä kertaa Suomessa kisannut Boys Going In sai vetää rauhassa matkalla ja piti kympin lopetuksessa Top Of The Worldin varmasti kurissa.

“Tuntui, ettei tämäkään saanut pitoa, olisi takana saanut pitoa olla”, Antti Ojanperä viittasi viime lähdön Evarttiin, joka laukkaili mahdollisuutensa. “Tiukkaa vääntöä oli, mutta onneksi piti voittoon.”