Hippoksen hallitus langetti keskiviikkona kolmen kuukauden ja yhden vuoden pituiset kilpailukiellot kahdelle valmentajalle, joiden hevoset antoivat positiiviset dopingnäytteet huhtikuussa.

Martti Salojensaaren valmentaman Freddy K:n näytteestä Tampereella huhtikuun lopussa löytyi jäämiä tulehduskipulääke  mefenaamihaposta.  Ihmisille rekisteröityä valmistetta nimellä Ponstan Forte on ennen käytetty myös hevosille. Siitä on luovuttu muun muassa siksi, että mefenaamihapon todettiin säilyvän arvaamattoman pitkään hevosen elimistössä. Nykyiset lääkintäohjeet kehottavat välttämään sitä kilpahevosilla.

Martti Salojensaari sai kolmen kuukauden kilpailukiellon 19.6. – 18.9.2019 ja 400 euron sakon dopingrikkomuksesta ja puuttuvasta lääkekirjanpidosta. Valmentajan kilpailukielto koskee hänen kokonaan omistamiaan hevosia sekä toimimista ohjastajana, vastuullisena valmentajana ja hevosenkäsittelijänä ravikilpailutoiminnassa. Hevonen Freddy K vapautetaan kilpailukiellosta, kun voitettu 1000 euron palkinto on maksettu takaisin.

Olli Sippolan Raama antoi positiivisen dopingnäytteen Seinäjoella huhtikuun puolivälissä. Raaman näytteestä löytyi setiritsiiniä. Se on antiallerginen lääke, jolla hoidetaan yliherkkyyden aiheuttamaa ylähengitysteiden tulehdusta ja ihotulehduksia. Kauppanimiä ovat Histec ja Heinix. Hevosten lääkintäohjeessa varoaika on 4 vuorokautta (96 tuntia).

Olli Sippola asetettiin vuodeksi kilpailukieltooon ajalla 19.6.2019 – 18.6.2020, lisäksi hän sai 1 000 euron sakon dopingrikkomuksesta ja puutteellisesta lääkekirjanpidosta.

Kilpailukielto koskee hänen kokonaan omistamiaan hevosia sekä toimimista ohjastajana, vastuullisena valmentajana ja hevosenkäsittelijänä ravikilpailutoiminnassa. Hevonen Raama vapautetaan kilpailukiellosta, kun voitettu 200 euron palkinto on maksettu takaisin.

Suomen Hippoksen eläinlääkäri Martti Tala korostaa lääkekirjanpidosta huolehtimisen tärkeyttä. Hän huomauttaa myös, että monet apteekin reseptittömät käsikauppalääkkeet ja luontaistuotteet sisältävät aineita, joilla on dopingvaroaika hevosilla. Ne kannattaa tarkistaa Suomen Hippoksen lääkintäohjeen valmisteluettelosta ennen käytön aloittamista.