Kalajoen ravit

18.6. klo 18:30

23.7. klo 18.30

Liput 10 €, sisältää käsiohjelman.

Vain käteismaksu.

Keskikesän juhlaa vietetään viikon kuluttua. Sitä ennen Kalajoki tarjoaa tunnelmia muun muassa lämminveristen Nuorten sarjan voimin.

Nuorten sarjassa on mukana yhdeksän ravihevosen alkua. Näistä suurin osa lähtee jahtaamaan ensimmäistä ykkössijaansa. Nuorten sarjassa starttaa myös ravipäivän mielenkiintoisimmalla nimellä varustettu nelivuotias Wrong Breed. Tamma laukkasi viime starttiinsa, mutta sitä ennen on ollut kolmas kelpo ajalla.

“Suomenhevosten ykkössarja on mielenkiintoinen”, Särkkäin hevosystäväinseuran puheenjohtaja Jorma Vierimaa pohtii. “Varmaankin Antti Ala-Rantalan tupsujalka Fjeldstad Goggen nousee lähdössä suosikiksi.”

Lämminveristen päälähdössä on viivalla useita viime startteihin ennätyksensä tehneitä hevosia. Paalulta lähtevät esimerkiksi kahteen viime starttiinsa sekä tasoitus- että autolähtöennätyksensä uusiin lukemiin juossut Ville Pohjolan Captivate ja viime starttiin parantanut Redry Jonny Länsimäki rattaillaan. Takavoltista matkaan lähtee juuri Mikkelissä 13,9-tuloksen auton takaa pistellyt BWT Firefox.

Kuluvan kesän ravit ovat mahdollisesti Kalajoen historian viimeisiä. Vierimaa kertoo ikäviä uutisia, että radan vuokrasopimus on päättymässä vuonna 2017 ja paikalle on kaavoitettu lomamökkitontteja.

“Meillä eletään tällä hetkellä aika epävarmoin tuntein”, Vierimaa kertoo. “Meillä olisi tontti, mutta resurssit kyllä loppuvat radan siirron suhteen. Kaupunki ei lähde rahoittamaan radan siirtoa ja hevosystäväinseuralla ei ole tarpeeksi rahaa siirtää rataa yksin. Mietitään, mitä tehdään.”

 

Hyvä tietää

Rataennätykset:

lämminveriset: Xallo 13,8aly (2002)

suomenhevoset: Patrik 22,8aly (1990)

 

Lisää teemasta: Kesäradat