TOTO5-VOITTAJAT, PELIOSUUS JA RIVIN ARVO

T5-1: 1 Nevan Majuri, 23,89%, 3,46 euroa

T5-2: 6 Robert Maguire, 23,48%, 7,74 €

T5-3: 11 Eetu Rols, 62,84%, 8,99 €

T5-4: 4 Vixpress Li, 2,87%, 174,02€

T5-5: 4 Erna’s King, 15,15%, 266,45€

Vaihto: 62 513,80 €

Porissa ravattiin perjantaina Satakunta-ajon karsinnat.

Jälkimmäisessä karsinnassa pelin henki oli selvä. Paalulta startannut Nevan Majuri pyrki ykkösradalta keulaan ja karkuun. 60 metrin takamatkalta startanneet Huisi Hemmo ja Maurizo puolestaan pyrkivät tavoittamaan karkurin.

Alku noudatteli käsikirjoitusta, ja Mika Mäkelän valmennettava veti avauspuolikkaan aikaan 31,0. Kriteriumissa toiseksi sijoittunut Huisi Hemmo jyräsi toista rataa ilman vetoapua vetäen perässään Pikkupelimannin ja Oulu Expressin voittanutta Maurizoa.

Ari Moilanen kiristi keulapaikalla toiselle kierrokselle vauhtia tuntuvasti. Takaa-ajajat eivät saavuttaneet toisen kilometrin hieman alta 28-vauhtia polkenutta Nevan Majuria maalisuorallakaan, vaan 4-vuotias ruuna ravasi vakuuttavan karsintavoiton.

”Hyvältä näytti. Hevoseen on uskottu, mutta se teki pari huonompaa starttia, ja ainakin kriteriumkarsinnassa se oli kipeä”, Mäkelä paljastaa. ”Sitä lääkittiin sen jälkeen, ja vähän muutimme varusteita. Olen koko ajan pitänyt sitä hyvänä hevosena.”

Hevosen myös omistava Mäkelä pitää Nevan Majurin vauhtia sen parhaana aseena. Ruunalla on vihtiläistreenarin mukaan edessään valoisa tulevaisuus välttyessään epäonnelta.

”Se on äärettömän nopea hevonen. Yksi nopeimmista, mitä olen koskaan treenannut, ja vahvuuspuolikin pitäisi olla ihan hyvä. Uskon sen keräävän mukavan voittosumman, jos vain säilyy terveenä.”

Finaaliin samasta pihatosta

Toinen karsintavoitto meni Jouko Paavolan valmentamalle kriteriumvoittaja Ville Kallelle, joka jyräsi Markku Hietasen ohjastamana jälleen alun haparoinnin jälkeen väkevällä kirillä ykköseksi. Kakkossija matkasi Mäkelän talliin, kun Elan paikkasi niin ikään alun kompurointinsa loistavasti.

”Se teki taas hyvän juoksun. Laukkasi jälleen lähtöön, mutta teki sen jälkeen kovan suorituksen”, Mäkelä summaa.

Kaksi hevosta finaaliin valmentanut treenari uskoo, että Nevan Majuri on 60 metrin etumatkan turvin vaikea lyötävä muille loppukilpailuun osallistuville.

”Jos sillä sattuu olemaan hyvä päivä, on sitä paha ottaa kiinni.”

Lauantaina 24.10. Porissa ajettavaan finaaliin Nevan Majuri ja Elan matkaavat samasta pihatosta.

”Siellä ne asuvat kaksistaan, ja siitä niitä ajetaan joka toinen päivä. Lunkeja kavereita ja vaivattomia hevosia”, valmentaja kuvailee kaksikkoa.

Vaikka Mäkelällä on kaksi varteenotettavaa voittajaehdokasta finaaliin, ei hän suostu ottamaan ennakkosuosikin viittaa kummankaan valmennettavansa ylle.

”Annetaan Hietasen Markun kantaa ne”, treenari nauraa.