Toto65-voittajat, peliosuus ja arvo

Toto65-1: 6 Kartier 48,74 %, 0,50 e

Toto65-2: 4 Le Blixten 1,28 %, 53,20 e

Toto65-3: 11 Rebel Rapid 47,20 %, 99,30 e

Toto65-4: 3 Pelipiste 36,47 %, 170,10 e

Toto65-5: 3 Minto’s Daisy Star 21,18 %, 449,60 e

Toto65-6: 2 Arnold Halm 7,19 %, 2759,60 e

 

Voitto-osuudet:

6 oikein 2759,60 euroa

5 oikein 22,70 euroa

 

Vaihto: 212 577,80 euroa

Joensuussa ja Turussa ravattu Magic Monday Toto65-rivi alkoi Linnunlahdella suosikkivoitolla, kun Heikki Mikkosen ajama Kartier pysyi kiltisti ravilla koko 2140 metrin matkan.

Toto65-1: Underlig oli nopein kiihdytyksessä, mutta Heikki Mikkonen ei Kartierin ohjissa hätäillyt. Mikkonen ajoi kaarteen rauhassa toista rataa jatkoi takasuoralla kärkipaikalle, kun Tuomas Pakkanen sai oman ajokkinsa tasaantumaan.

Vakavampaa haastetta ei ilmaantunut näköpiiriin, ja lähes puolet avauskohteen merkeistä kerännyt Kartier veti kaikkeaan esittämättä maaliin asti.

“Yllättävän paljon uskalsin katsoa. Se huojenti, että se pääsi keulaan ja siitä näytti menevän nätisti”, valmentaja Kaisa Tupamäki-Kukkamo kertoi. “Kartier on huikea hevonen. Kun terveyttä vaan riittää, se pystyy tästä vielä parantamaan.”

Linnunlahden rata oli sateista huolimatta hyvässä kunnossa, ja Kartierin ajaksi kirjattiin 26,6a.

Neljännestä sisältä päätösvaiheessa sujuvasti vapaille löytänyt Sohvin Santeri spurttasi toiseksi, ja toista rataa ilman vetoapua taivaltanut Aaprahami oli hyvä kolmas. Marmardu ja Piskon Pouta laukkasivat alussa.

 

Toto65-2: Metsämäessä jysähti heti perään totopommi, kun Peter Lindroos lasketteli Hanna Lepistön Le Blixtenillä alusta loppuun muiden edellä. Edellisen kerran yli kaksi vuotta sitten voittanut Le Blixten oli vasta yhdeksänneksi eniten käytetty merkki. Jonkin verran raskaalla radalla ajaksi tuli 17,1a/2100 metriä.

“Tämä on tehnyt koko ajan hyviä juoksuja, ja me saatiin keulat sillä tavalla sopivasti. Ei mitään yltiöpäistä kaahailua tarvinnut tehdä ja hevonen tuntui pirteältä. Olen tällä joskus tällä keulasta voittanut”, Peter Lindroos kuvaili.

Ensimmäisessä kaarteessa kärkihevosen taakse päässyt Elaiza Camto seurasi vapaasti toiseksi. Neljännestä ulkoa pitkään kiertelemättä tullut Sultan Journey hyökkäsi loppukaarteessa ja kiri tasaisesti kolmanneksi. Suosikki Notable taipui hieman kuolemanpaikalta.

 

Toto65-3: Takarivistä lähtenyt selvä suosikki Rebel Rapid juoksi toisen radan jonossa kolmantena, mutta kaukana kärjestä, jossa uloimmalta paikalta keulaan leiskauttanut Klara Håleryd paineli puolikkaan alle kympin kyytiä ja täyden kierroksenkin 1.12:n lukemiin.

Takasuoran alkupuolella kiriinsä lähtenyt Rebel Rapid kiersi loppumatkan kolmatta rataa ilman vetoapua vahvasti perille ja tavoitti niin ikään hyvin loppuun asti tulleen Klara Hålerydin ajoissa.

“Kyllä se vaan on hyvä, oma kasvatti toisessa polvessa”, Aatto Silventoinen iloitsi. “Saihan se aika raakeen reissun. Silloin se kestää, kun on kunnossa, mutta sitten jos on jotain vaivaa, sitten se tahtoo jättää jotain sisälle.”

Henri Bollström ajoi Rebel Rapidia, joka ravasi 1640 metriä aikaan 13,5a. Klara Håleryd oli vain vähän hävinneenä hyvä toinen ja sen takaa takasuoralla toiselle radalle noussut Man Of Mill kolmas. Toiselle radalle ilman vetoapua päätynyt Classic Emotion ei päässyt missään vaiheessa mukaan kärkikamppailuun.

 

Toto65-4: Hyvin lähtenyt suosikki Pelipiste piti johtopaikan koko matkan ajan. Heli Kantonen-Heikkilä sanoi etukäteen, ettei sillä voi ajaa keulasta. Hän olisikin luovuttanut paikan Villikuumalle, mutta se haki alussa raviaan eikä muutenkaan viihtynyt märällä radalla.

“Ulkopuolelta hevonen laukkasi. Se pääsi nopeasti raville, ja ajattelin, että kyllä se vielä tulee keulaan, mutta ei tullut”, Heli Kantonen-Heikkilä kertasi alun tapahtumia. “Kyllä mua jännitti koko matkan niin paljon, että missä kohtaa se laukka tulee. Piti ottaa välillä kiinni tosi paljon, että kuolemanpaikan hevonen pysyy varmasti rinnalla ja tämä ravilla. Lopussa uskalsin hiukan jo mennä. Viime kerran voiton jälkeen tuntui jo järkyttävän hyvältä, mutta nyt tuntuu vielä sata kertaa paremmalta.”

Pelipiste kuittasi 2000 euron voiton vaivattoman oloisesti ajalla 29,9a/2100 metriä. Alussa takarivistä sujuvasti sen taakse edennyt Tänttärä seurasi toiseksi. Toista rataa ilman vetoapua juossut Vempun Valtti oli kolmas.

 

Toto65-5: Kiihdytys ratkaisi, kun toiseksi eniten pelattu Minto’s Daisy Star pääsi etenemään johtoon ja suosikki Exuberance jäi rinnalle.

Meno tasaantui paikkojen selvittyä, mutta kolmannella puolikkaalla ja varsinkin viimeisellä takasuoralla Markus Dahlström yritti Exuberancen kanssa masentaa kärkihevosta. Se kääntyi kuitenkin itseään vastaan, sillä Exuberance antoi lopussa selvästi periksi ja menetti monta sijaa. Minto’s Daisy Star sen sijaan jatkoi samaa tahtia maaliin saakka ja teki 2140 metrillä hienon ajan 13,9a. Sitä ajoi illan toisen voittonsa saavuttanut Santtu Raitala.

“Kova oli vauhti, enkä ikinä olisi voinut uskoa, että se vielä irtoaa muusta porukasta”, Minna Piironen ihasteli. “Nyt kun sai lopulta kunnon lähtöpaikan ja Santtu onneksi yritti sinne keulaan, niin kyllä se ihan eri tavalla hevonenkin yrittää siitä.”

Viimeisen kierroksen kolmatta rataa kiertänyt Boulder Cannon puristi voittajasta jääneenä rehdisti toiseksi, ja sisäratajuoksun jälkeen napakasti kirinyt Fika nousi kolmanneksi. Exuberancen ohella toisessa ulkona matkannut Wheelie Awake oli loppuvaiheessa ponneton.

 

Toto65-6: Johtopaikka oli valttia myös päätöskohteessa. Sinne ei päässyt kuitenkaan Toto65-kierroksen pelatuin hevonen, niukasti yli 50-prosenttisesti merkitty Freelancer, vaan sisempää kiihdyttänyt Arnold Halm.

Paikat oli nopeasti jaettu, ja Olli Koivunen tyytyi suursuosikin ohjissa kohtaloonsa. Esa Holopainen sai ajaa kärjessä täysin rauhassa, ja Nina Pettersson-Perklenin valmentama Arnold Halm piti muut varmasti takana.

“Saatiin keula suht helposti, ja Ollikin huomasi heti, ettei pääse meistä ohi”, Esa Holopainen kertasi. “Rauhoittui tosin hyvin, ja olisin voinut ajaa vaikka kuinka hiljaa. Voitto tuli kyllä tosi helposti. Hevonen tuli melkein kuin pullaten maaliin, ja jäi kaikki oljenkorretkin käyttämättä.”

Arnold Halm ravasi mailin hyvän lopetuksen ansiosta aikaan 17,3a. Freelancer tsemppasi siitä selvästi jääneenä toiseksi niukasti ennen sisällä juossutta Bewitch Boyta. Kolmannesta sisältä loppuhetkillä ulos hakeutunut Live For Greatness jäi neljänneksi.