Turun lauantairavien alussa ratkaistaan PM-monté, jota katoksilla odotteli jo pirteänä radan suuntaan katsellut Say It. Ravien huipentumana ratkaistaan 5-vuotiaiden tammojen Kasvattajakruunun finaali lähdössä 11.

Malin Kullberg piti Say It’in kisakuntoa hyvänä, mutta totesi PM:n voitto-odotuksista lähtöpaikalta 11 näin:

“Kaikkea voi tietysti tapahtua, ja Say It voi voittaa, mutta todennäköisenä en sitä pidä. Sijoille 4-5 sillä on hyvät mahdollisuudet”, Malin analysoi.

PM-monté ajetaan 5 000 euron ykköspalkinnolla tänä vuonna täysin suomalaisin ratsukoin. Toki Satu Likanderin Jens Patrick on kilpaillut kaikki viimeiset 5 kilpailuaan Ruotsissa.

Kasvattakruunussa hopeamalja

ja 15 000 euroa

Päivän päälähdön Kasvattajakruunun ennakko-odotukset kohdistuvat Callela Ladybossiin, jonka valmentaja Heikki Korhonen kantoi Kasvattajakruunun kunniapalkintoa kilpailuiden järjestäjille seremonioissa luovutettavaksi.

“Kyllä minä noiduin, kun Kuopiosta asti ajettiin ja katoksilla huomasin, että saamme katospaikan vasta 6. lähdön jälkeen”, Korhonen sanoi ennen kilpailua 15 000 euron ykköspalkinnosta.

“Parempi olisi kun kääntäisin auton takaisin kotisuuntaan”, Korhonen uhkaili tulistuneena.

Sama kohtalo katoksilla näytti olevan monilla muillakin osanottajilla, esimerkiksi Tuomas Korvenojan Roherynillä ja Mika Mäkelän Blackendillä. He joutuivat odottamaan kastospaikkojen vapautumista ravien puoleen väliin.

Callela Ladybossin voittoa kakkosradalta odotetaan. Ratkaisevaa on avaako se mailin kisassa suoraan keulaan. Jos lujaa lähtevä Roheryn pääsee keulaan, Korvenojan ratkaisu jatkossa on avainasemassa – päästääkö hän Callela Ladybossin edelleen?

Ennakkospekuloinneissa pitkältä tauolta voittajana karsinnoissa radoille palannut Blackened, Ruotsissa kengittä vakuuttanut Lolo Lee ja Arctic Passion houkuttavat eniten suosikin varmistajia.

Heikki Korhonen kantoi Kasvattajakruunun palkintopystiä ravien seremoniapaikalle. Korjaako hän saman pystin takaisin päivän 11. lähdön jälkeen? Kuva TotofotoHeikki Korhonen kantoi Kasvattajakruunun palkintopystiä ravien seremoniapaikalle. Korjaako hän saman pystin takaisin päivän 11. lähdön jälkeen? Kuva Totofoto