Toto65-voittajat, peliosuus ja arvo

Toto65-1: 4 Krannin Pihla 5,32 %, 5,70 e

Toto65-2: 12 Baron Box 59,72 %, 11,90 e

Toto65-3: 2 Aragorn Hoss 11,38 %, 39,70 e

Toto65-4: 11 Star Cat 29,48 %, 93,20 e

Toto65-5: 4 Villiäijä 45,99 %, 147,90 e

Toto65-6: 2 Moonlight Storm 9,02 %, 834,60 e

 

Voitto-osuudet:

6 oikein 834,60 euroa

5 oikein 20,90 euroa

 

Vaihto: 91 819,60 euroa

Joensuun maanantaiset ravit peruttiin, joten Toto65-rivi koostuu Porin kuudesta lähdöstä. Rivi alkoi Krannin Pihlan yllätyksellä.

Toto65-1: Avauksesta tuli hyväkuntoisella radalla reipas, kun Joihuva haki Sinkkutuulelta kärkipaikan ja päästi sen pian uudestaan johtoon. Puolikas jäi taakse 1.26:n lukemiin. Krannin Pihla joutui kiertämään keskijoukossa kolmatta rataa, mutta Hannu Hietanen ajoi sillä eteenpäin, kunnes takasuoran lopussa pääsi toiselle radalle ilman vetoapua.

Sinkkutuuli laukkasi viimeisen takasuoran alkupuolella taipuneen oloisena. Johtoon siirtynyt Krannin Pihla pystyi vielä kiristämään tahtia ja piti kilpakumppanit varmasti takana.

Viidenneksi eniten pelattu Krannin Pihla ravasi 2100 metriä aikaan 30,5a. Ykkössija oli 8-vuotiaalle tammalle tämän kauden kuudenteen starttiin ensimmäinen totosijakin, mutta se kilpaili myös ensimmäistä kertaa tänä vuonna ilman kenkiä. Edellisen kerran näin tapahtui viime kesänä Härmässä, ja silloinkin tuloksena oli voitto.

Toisen kaarteen jälkeen viidennestä ulkoa reissuun lähtenyt Häyrilän Hero pääsi takasuoralla Krannin Pihlan kupeella kuolemanpaikalle, josta se piti vakavammin uhkaamatta toiseksi.

Lähdön suosikki Merran Petra joutui pakittelemaan alkuvaiheessa taustalle, josta se lähti etusuoralla Häyrilän Heron perään kolmannelle radalle. Se jatkoi takasuoralla ilman vetoapua ja pyrki lopussa haastamaan, muttei lopulta jaksanut puristaa ihan täysillä ja joutui tyytymään kolmanteen sijaan.

 

Toto65-2: Kohteiden pelatuin hevonen Baron Box sai takarivin uloimmalta paikalta onnistuneen juoksun, kun se pääsi etenemään toiselle radalle ilman vetoapua ajautuneen Twilight Arrowin perässä kärkiryhmään.

Juha-Pekka Laurilan valmennettavaa ajanut Ari Moilanen käänsi suursuosikin kiriin viimeisen takasuoran puolivälissä, eikä voittajasta jäänyt 16,5-vauhtisessa päätöksessä epäilystä, vaikka pitkältä tauolta tullut Chloe Hoo seurasikin suosikkia hyvin maaliin asti.

“Juoksu meni hyvin tuolta lähtöpaikalta, eikä se oikeastaan sen paremmin voisi mennä”, Ari Moilanen iloitsi. “Baron Box oli ihan kiva hevonen, hyvin nöyrä menemään.”

Neljännen peräkkäisen voittonsa saavuttanut Baron Box teki 2100 metrillä ajan 18,0a, joka jäi kolme kymmenystä 5-vuotiaan oriin tuoreesta ennätyksestä.

Twilight Arrow punnersi vaikeasta juoksusta huolimatta tasaisen hyvin perille ja nappasi kolmossijan. Flowery Paradise taipui keulasta.

 

Toto65-3: Johtoon avannut Aragorn Hoss sai vetää pronssidivarin karsinnassa mieleistään tahtia ja hallitsi 1.11-lopetuksen myötä varmoin ottein maaliin saakka.

“Hevonen lähti hyvin, ja sitten oli yllätys, että sai niinkin rauhassa ajaa siinä matkalla. Se oli meille hyvä asia, ja olin kyllä hyvin luottavainen kaiken aikaa. Vaikka takaa pääsi hevonen tulemaan vapaasti, tämä lipui helposti alta pois”, ohjastaja Antti Teivainen kehui.

Riina Rekilän valmentama 8-vuotias Aragorn Hoss nappasi kauden ensimmäisen voittonsa tuloksella 15,9a/2100 metriä. Se oli pienessä lähdössä neljänneksi pelatuin.

Alusta asti lähinnä seurannut Arctic Lover pääsi loppusuoran alusta yrittämään ohitusta, muttei vauhdin kiihtyessä pystynyt haastamaan. Kautensa aloittanut Arctic Lover oli kuitenkin tuntumassa oikein hyvä toinen selvästi ennen muita.

Suosikiksi pelattu Merit nousi toisen kaarteen jälkeen jonomuodostelman viidenneltä sijalta muiden mukana toiselle radalle ja jatkoi kolmannessa ulkona. Se nousi takasuoralla selässä kolmannelle radalle, iski maalisuoralle tultaessa vielä ulommas ja kiri napakasti kolmanneksi.

Meritin tallikaveri Freelancer lähti rivakasti, mutta tarjolla oli vain paikka toisen radan vetäjänä, ja Seppo Markkula pakitti sillä jonoon kuudenneksi. Freelancer sai tulla sen jälkeen kiertelemättä ja kamppaili lopulta Meritin kanssa kolmossijasta.

Takasuoralla toisesta ulkoa hyökännyt Celebration Song oli lopulta vaisu, ja toisen kaarteen jälkeen toiselle radalle ilman vetoapua noussut Quiet Leader antoi vielä selvemmin periksi.

 

Toto65-4: Numerolla yksitoista kilpaillut Star Cat selvisi sujuvasti toiseen pariin ulos, jossa Jere Kiveinen sai odotella kiriin lähtöä loppukaarteeseen asti.

Toista rataa ilman vetoapua juossut Piquant Stride antoi toisella kierroksella painetta johtaneelle Joyride Luxille, hankki siitä yliotteen ja tuli vahvasti loppuun saakka, mutta nappijuoksun saanut Star Cat puristi 14,5-lopetuksessa vääjäämättä ohitse.

“Mikaelin hevonen antoi hyvän vastuksen, mutta kyllä Star Cat ihan hyvin tuli ohi, enkä vetänyt sitten korviakaan auki, kun tuntui, että päästään ohi”, Jere Kiveinen kuvaili ratkaisuhetkiä.

Voitto oli 7-vuotiaalle Star Catille kauden kolmas ja kaikkiaan jo kymmenes, kun takana on vasta 22 starttia. Reippaan päätöskierroksen ansiosta ajaksi tuli 2100 metrillä 16,5a, joka sivuaa toiseksi eniten pelatun Star Catin ennätystä.

Madam’s Viggo Boy seuraili kolmannesta ulkoa kolmanneksi täpärästi ennen nelivuotiskautensa avannutta Joyride Luxia, joka oli luotettu melko selväksi suosikiksi.

“Heppa oli vähän semmoinen, mimmoinen vähän odotinkin”, Harri Koivunen totesi Joyride Luxista. “Tuossa oli aika hyvät hevoset vastassa, ja toinen kierros tultiin aika lujaa. Vähän köykäisellä valmistelulla tuli, ja ensi kerralla menee paremmin.”

 

Toto65-5: Selvä suosikki Villiäijä pääsi haastajadivarin karsinnassa johtoon kaarteen jälkeen, mutta puolikas taittui 1.23:n kyytiä ja täysi kierroskin aikaan 26,5.

Taaempana toista rataa ilman vetoapua tullut Manionni jatkoi toisen kaarteen jälkeen toisessa ulkona, josta se käänsi viimeiselle takasuoralle mentäessä kiriin. Se eteni heittämällä Villiäijän vierelle ja painui saman tien keulaan asti.

Lähtö ei ollut kuitenkaan vielä ohi, sillä Villiäijä innostui uudestaan ja puristi maalisuoralla varmasti ykköseksi.

“Hevonen teki loppujen lopuksi ihan mahtavan hienon suorituksen”, Olli Koivunen kiitteli. “Avaus meni tosi pitkäksi, ja takasuoralla ei pystytty vastaamaan. Heti kyllä huomasin, että tämä lähti hienosti seuraamaan ja tuntui tosi hyvältä. En ollut ehkä niin huolissani, kuin olisi voinut olla. Moni hevonen siinä kohtaa jarruttaa ja antaa periksi, mutta tämä sai vaan uutta intoa.”

Bella Varjosen valmentama Villiäijä kuittasi 2000 euroa 2100 metrillä ajalla 27,3a.

Viimeiselle takasuoralle mentäessä kolmannesta ulkoa kirikaistalle noussut Riipinen puristi tasaisen hyvin toiseksi ennen sisältä sujuvasti tullutta Valppausta ja hitusen periksi antanutta Manionnia.

 

Toto65-6: Päätöskohteen voittaja löytyi maalikameran avulla tasaisesta kolmikosta, josta nappijuoksun sisäradalla saanut Moonlight Storm runttasi viimeiset metrit parhaiten.

Kuolemanpaikalle päätynyt Pope puolusti asemaansa toisen kaarteen jälkeen, kun Jarmo Saarela mieli Vegasin kanssa toisesta ulkoa kärkihevosen rinnalle. Tahti kiihtyi tämän seurauksena, ja takasuoralla Arna Ruohomäki laski Popen täyteen vauhtiin.

Pope painui ennen päätöspuolikkaan käynnistymistä keulaan. Siihen asti vetänyt Dream And Hope laukkasi loppukaarteessa, jolloin sitä seurannut Moonlight Storm sai tulla tosi sujuvasti.

Popella oli yliote pitkälle maalisuoraa. Taustalta vetämättömistä selistä maalisuoralle tultaessa uloimmas käännellyt suosikki Quentionmark Me spurttasi lopun tulisesti ja ehti kärkirintamaan, mutta joutui tyytymään kakkoseen, kun Moonlight Storm lähti vastaamaan sille ja työntyi linjalle ensimmäisenä. Urhean juoksun tehnyt Pope jäi näin kolmanneksi.

Juha Länsimäki ajoi ohjastajanvaihdoksen seurauksena Moonlight Stormia, joka oli viidenneksi pelatuin ja teki 2100 metrillä ajan 15,5a.

“Tasan kaksi vuotta sitten Moonlight Storm voitti täällä”, Tarja Tuominen huomautti. “Se on ollut nytkin ihan hyvässä vireessä, mutta sillä on ollut jotakin sellaista pientä, mutta kukaan ei tiedä mitä.”