Toto65-voittajat ja rivin arvo

Toto65-1: 12 Klena Vito, 3,10 euroa
Toto65-2: 9 Mellun Myrsky 7,30
Toto65-3: 2 Bristoll Fox, 36,00
Toto65-4: 9 Red Guy User, 143,00
Toto65-5: 8 Johnny Flame, 2212,50
Toto65-6: 6 Zeus Kemp, 2503,70

Kuusi oikein voitto-osuus 2503,70 euroa
Viisi oikein 36,20 e.

Jukka Torvisen ajokki Klena Vito ehti radalta kaksitoista voittoon Toto65-avauskohteessa.

Syyskelit hiipivät hiljalleen Vermoon. Kärkipään hevoset eivät enää välttämättä vie lähtöjen parhaita paloja. Siitä saatiin todiste Klena Viton voiton myötä. Jukka Torvisen ja Klena Viton tehtävä oli ennakkoon radalta 12 tukala, mutta kärkihevosten vauhdinpito mahdollisti pärjäämisen. Avauspuolikas oli 09,0-vauhtinen.

“Eka puolikas oli tosi kova, syksyn tullessa se näkyy lopussa”, Jukka Torvinen muistutti. “Viimeksi varusteiden kanssa oli murhetta ja oli kaiken maailman odottelua. Nyt hevonen näytti parastaan.”

Lähtö meni kertaalleen uusiksi, kun kaikki osallistujat eivät olleet paikallaan.

“Lähdön uusinnan takia joillakin saattoi olla painetta. Meilläkin oli hevosella liikaa virtaa, kun mentiin auton taakse”, Torvinen myönsi.

Klena Viton kauden viides voitto irtosi tuloksella 12,6a / 1609 metriä. Matias Salon valmennettavan voiton arvo oli 3500 euroa.

Keulassa viilettänyt Empire Shark oli Santtu Raitalan käsistä sitkeä, mutta takana matkannut Ice Wine ohitti sen nappireissulla Ari Moilasen kannustamana lopussa ja oli toinen.

Toto65-2: Ari Moilasen hopeatila kirkastui.

Suursuosikki Mellun Myrsky säikäytti kannattajansa lähdettyään kaksi kierrosta juostuna kiriin, sillä petsareitten luottohevonen ponkaisi laukalle. Mellun Myrsky jäi muista paljon, muttei liikaa. Se porskutti juuri linjalla ohi Juha-Pekka Ahosen ja Hilin Ihmeen.

“Mellun Myrsky on hätäinen vielä. Ilman selkää joutui kiriin lähtemään, joka oli liikaa. Hevonen lähti törmäämään ja siitä tuli laukka”, Ari Moilanen selosti. “Huima paikkaus hevoselta. Olin jo vähän niin kuin antanut periksi”, Moilanen myönsi.

Toto65-3: Salamakypärät vauhdissa.

Arna Ruohomäki nappasi kiihdytyksessä keulapaikan Bristoll Foxin kanssa. Valjakko sai vetää avauslenkin 19,0-vauhtia, jolloin pateja jäi loppuun. Emma Väre iski Herman Halmin kanssa keulahevosen kimppuun päätöspuolikkaan alussa, mutta se taipui lopussa kolmanneksi.

Bristoll Fox hallitsi voittoon tuloksella 16,0a / 2100 metriä.

“Hevonen juoksi eka kertaa keulasta. Itseni ei hirveästi tarvinnut tehdä, kun kaveri tuli rinnalle alkoi Bristoll Fox itse skarppaamaan”, Ruohomäki kertoi.

Iivari Nurmisen ohjastama Guggenheim spurttasi johtavan takaa hopealle.

Toto65-4: Teräsmiesliigan vuoro.

Tero Lahtisen ajo Red Guy Userin kanssa onnistui loistavasti. Lahtinen päräytti 20 metrin pakilta lähteneen ajokkinsa kanssa keulaan vajaa kaksi kierrosta juostuna.

Kuukausi sitten vastaavan juoksun voittanut Red Guy User uusi temppunsa, kun nelivuotias irtosi varmaan voittoon. Voittotulos oli 15,8a / 3120 metriä.

Matias Salon talliin tuli lisää menestystä avauskohteen lisäksi, kun Newport Brodde kiri toiseksi. Arctic Masculino oli Hannu-Pekka Korven kanssa kolmas.

Toto65-5: Voitokas debyytti.

Pasi Tikkalan treenistä aloittanut Johnny Flame oli heti iskussa. Ari Moilanen tarjosi ajokilleen mukavan reissun kasiradasta huolimatta ja ori kiri päätöspuolikkaan selvästi kovinta kyytiä ohi keulan Mr Nice Wayn ja Antti Teivaisen.

Johnny Flame oli pelattu kuusvitosessa kolme prosenttia.

Toto65-6: Pelipankki oli luottamuksensa arvoinen.

Juha Utalan ajokki Zeus Kemp joutui töihin reipasvauhtisela avauslenkillä päästäkseen keulaan. Avauslenkki mentiin kahtatoista, mutta Zeus Kemp ei siitä ollut moksiskaan vaan irtosi kevyesti muista.

“Zeus Kemp on niin varma suorittaja. Se ei ole tehnyt yhtäkään huonoa juoksua meiltä. Niin mahtava hevonen”, valmentaja Christa Packalen hehkutti suojattiaan.

Hannu Hietasen ohjastama Grand Ale oli johtavan takaa selvällä erolla kakkonen. Elliot Boko kiri taustalta kolmosrahoille.