Elian Web on valmistautunut Suur-Hollola -ajoon Jokimaalla. Se saapui valmentajansa Katja Melkon kanssa Suomeen keskiviikkona.

”Reissu alkoi Ruotsista tiistai-iltana, keskiviikkona aamulla olimme Naantalissa, ja siitä jatkoimme Lahteen. Viimeistelyt ajettiin torstaina. Hiljaisia vetoja, kuten yleensäkin. Hevonen tuntui erittäin hyvältä ja pörhäkältä”, Janne Soronen kertoo.

”Taktiikka on selkeä. Keulaan mennään ja siitä ajetaan. Ja tosissaan koitetaan voittaa myös välierä. Sillä on todella iso merkitys, kun finaalin ratoja valitaan. Jos välierässä luopuu keulasta, se on luovuttamista.”

”Varusteissa ei tule muutoksia. Eetu on koko kevään mennyt hyvin näillä varusteille, lukuun ottamatta Elitloppetin karsintaa, jossa se oli kipeä. Kengät ovat ultrakevyet. Iltapäiväksi on luvattu sadekuuroja, se ei meitä haittaa. Hevonen osaa mennä myös märällä radalla, muistetaan vaikka Derby ja tämän kevään Rommen kisa.”

Vixus on tallin suomenhevosässä, jolla Kuninkuusravit ovat tähtäimessä. Se on Ruotsissa ja Norjassa kilpaillut kolme kertaa, ja kunto on koko ajan mennyt eteenpäin. Viimeksi Bjerkessä ori juoksi mailin aikaan 19,2a, joka on kaikkien aikojen neljänneksi nopein suomenhevosen juoksema aika, vain Vitter, Jokivarren Kunkku ja Polara ovat menneet kovempaa.

”Vixukselle kuuluu oikein hyvää. Se on edelleen Ruotsissa. Tulemme Suomeen niin, että ajamme kilpaa joko Porissa 16. heinäkuuta tai Mikkelissä lauantaina 18. päivä. Sen jälkeen mielessä on kuninkuuskilpailu, jos meidät vain kelpuutetaan mukaan.”