Vermon vaikeaksi äitynyt Toto75-kierros päättyi hienotasoiseen Helsinki-ajoon. Sen 10 000 euron arvoiseen voittoon kiri kilpailuennätyksellä 11,2/1609a johtaneen Edward Alen takana ravannut Top Of The World, jota valmentaa Juuso Holttinen. Hevonen sai voittajaseremonioissa kutsun Finlandia-ajoon. 

Helsinki-ajossa 2019 mentiin sisäradalta keulat pitäneen Edward Alen komennossa. Voittaja Top Of The World ravasi sen takana. Hannu Torvinen nosti ruunan loppukaarteeseen mentäessä Edward Alen rinnalle ja vauhti kiihtyi. Samassa tuli selväksi, että takaa on vaikea nousta kärkeen. Stable Fiftyseven & ToW Stable omistama Top Of The World lipui maalisuoralla omille teilleen. Sen takana Next Direction pinnisti toiseksi ennen hyvin kirinyttä Chief Orlandoa. Next Direction kiersi etusuoralla johtavan rinnalle ennen sinne myös havitellutta T. Rexiä. Lexus Dream oli neljäs. Se tuli rintaman takana oikein hyvävoimaisena maaliin. Edward Ale taipui viidenneksi.

Hannu Torvinen kertoi, että juoksu lähti juontumaan etukäteiskaavailujen mukaisesti.

“Kyllä se meni kuten haaveilin. Hetken aikaa näytti, että saako Koivusen Olli pidettyä keulat Edward Alella. Siitä se sitten muotoutui ja menimme Ollin hevosen perään. Viimeisellä takasuoralla oli tilanne, että minulla oli mahdollisuus nostaa hevonen toiselle radalle tai olla nostamatta. Hevonen tuntui hyvältä ja halusin antaa sille mahdollisuuden. Se lähti halukkaasti etenemään ja tunsin, että lyömme ainakin keulahevosen”, Torvinen kommentoi.

Syntymäpäiväänsä viettänyt Juuso Holttinen oli seremonioissa luonnollisesti iloinen. Holttinen kertoi, että loistava lähtöpaikka oli suuri apu voiton takana.

“Hevonen voitti viime kesänä johtavan rinnalta, mutta se joutui myös varmaan turhan usein sinne. Se saattoi vaikuttaa hevosen huumoriin. Top Of  The World pystyy tekemään omaa juoksua, mutta tuollaisella juoksulla se on ihan parhaimmillaan. Ruotsissa hevosella oli maine, että se menee vain vapaalta radalta, mutta se on oppinut kirimään selästä hyvin”, Holttinen tiivisti.