Seinäjoella ajettiin ennen Superlauantain pääpeliä 3-vuotiaiden suomenhevosten Varsakunkku-finaali, jossa kolme karsintalähtöä vienyt Kinderi jatkoi voittojen tiellä.

Hannu Torvinen on ajanut Aimo Vuorisalon valmentamaa Kinderiä tähän asti, mutta kun hän valitsi tälle päivälle Vermon, suursuosikin ohjiin tarttui Jarmo Saarela. Ilta alkoi Jarmo Saarelan osalta täydellisesti, sillä täysosuma oli hänelle jo kolmas, kun Seinäjoella oli ajettu viisi lähtöä.

“Oikein mukava tuttavuus, ja sain siitä kyllä hyvät ohjeet”, Jarmo Saarela huomautti. “Hannun kanssa siitä oli puhetta. Hän sanoi, että jää Vermoon, ja Aimon kanssa sovittiin sitten, että minä ajan. Toisen rinnalla se menee paremmin, mutta kun jää yksikseen, se yrittää lähteä vähän ulos. Sille on helppoa se meneminen, ja vauhti on kyllä kovaa, jos sen vaan päästää menemään.”

Kinderi on mennyt täyttä matkaa 1.33:n pintaan. Seinäjoen rata on nyt melko raskas, ja toistaiseksi isoin voitto tuli tuloksella 34,9/2120 metriä.

Karsinnoissa ykköspalkinto oli kussakin 2500 euroa, ja loppukilpailusta tilille kolahti 7000 euroa.

“Tosi mukava hevonen, ja siitä tule tosi hyvä ajan kanssa”, Aimo Vuorisalo vakuutti. “Ei sille sillä lailla mitään maalia asetettu. Ajateltiin, että ajetaan sen mukaan, miltä hevonen tuntuu. Ensi vuonnakin mennään hevosen ehdoilla.”

Alpo, Mika ja Tuomo Hakala omistavat Kinderin, jonka on kasvattanut Toini Immosen Agrohelp Oy. Kinderin isä on Tuisku-Topi ja emä valtrauslainen Kide.

Avauskilpailunsa laukkoihin pilannut Ville Kalle (i. Viesker) otti nytkin lähtösuoralla laukan, mutta paikkasi sen hienosti ja kiri selvästi toiseksi. Kierros ennen maalia Kinderin takaa toisesta ulkoa rinnalle kääntänyt Viktorino (Kihisee) putosi kolmanneksi.