Toto65-voittajat, peliosuus ja arvo

Toto65-1: 3 King Casper 33,68 %, 1,20 e

Toto65-2: 1 Menoks 33,67 %, 2,50 e

Toto65-3: 4 Willy Wingston 61,90 %, 3,20 e

Toto65-4: 1 Catahecassa Zest 8,68 %, 17,40 e

Toto65-5: 9 Keep Calm 26,54 %, 42,20 e

Toto65-6: 1 Ergo Am 47,25 %, 45,80 e

 

Voitto-osuudet:

6 oikein 45,80 e

5 oikein 2,20 e

 

Vaihto: 163 611,90 euroa

Magic Monday alkoi Oulun päässä Santtu Raitalan osalta täydellisesti. Raitala voitti ennen pääpelin kohteita jo kahdesti, ja avauskohteessa hän luotsasi suosikki King Casperin ykköseksi.

Toto65-1: Santtu Raitala pääsi King Casperin ohjiin kuskinvaihdoksen myötä Ville Pohjolan tilalle ja käytti tilaisuutensa täydellisesti, vaikka kiihdytysvaihe ei mennyt suunnitelmien mukaan.

“Koitettiin vähän lähteäkin, mutta siinä auton takana oli rivit tiiviisti ja sattui, että oli just kiihdytyshetkellä sopivasti Niskasen Upin kanssa kärryt sillai yhdessä, ettei kumpikaan meistä päässyt mahdottoman kovaa liikkeelle. Mutta se kävi kyllä parhain päin, enkä olisi lähtökohtaisestikaan halunnut ladata kiihdytykseen kaikkea”, Santtu Raitala selvitti.

King Casper pääsi kolmanteen pariin ulos, josta Raitala käänsi sen päätöskierroksen käynnistyessä selkään kolmannelle radalle. Toisen kaarteen jälkeen taaempaa reissuun lähtenyt Beaming Chic eteni seuraavan kaarteen puolivälissä kuolemanpaikalle, ja King Casper pääsi takasuoralla sen taakse toiseen ulos.

Beaming Chicin laukattua loppukaarteen alussa King Casper sai jatkaa vapaasti toista rataa, eikä sillä ollut suoralla vaikeuksia pudottaa alusta asti johtanut Dilba Sisu toiseksi. Pentti Veteläisen valmentama King Casper ravasi 2100 metriä aikaan 16,9a.

Neljännestä parista viimeisellä takasuoralla hyökännyt Walk Out nousi kolmanneksi. Sisällä kolmantena matkannut Filius Felix laukkasi viimeisen takasuoran alkupuolella ahtaahkossa paikassa.

 

Toto65-2: Äimäraution aisaparina toimii Tampereen Teivon rata, jossa sisältä hitaahkosti lähtenyt suosikki Menoks pääsi kärkihevosten hurjastellessa nousemaan vapaasti toiselle radalle ja lopulta toiseen pariin ulos.

Juha-Matti Paavola käänsi suojattinsa kiriin viimeisellä takasuoralla, ja lähtö näytti samassa ajetulta, mutta Menoks otti loppukaarteeseen mentäessä tutuksi tulleita haparointeja jatkoi hetken kuluttua kärkikolmikon ulkopuolella neljättä rataa, kun neljännestä ulkoa hyökännyt Varjonova työntyi suosikin sisäpuolelle.

Menoks jatkoi rytminsä löydettyään väkivahvasti perille ja ratkaisi maalisuoralla lopulta helposti. Se teki 2100 metrillä ajan 25,7a.

Varjonova puristi toiseksi varmasti ennen taaempaa loppuhetket napakasti kirinyttä Fannikkaa.

Sähköäijä juuttui parijonon ulkopuolelle, ja sen juoksu meni pahoin pieleen.

 

Toto65-3: Kohteiden pelatuin hevonen Willy Wingston nappasi kiihdytyksessä vaivatta johtopaikan ja veti varmasti maaliin asti, vaikka ero jäi vain hevosenmitan suuruiseksi. Tasaisella vauhdilla syntyi tulos 15,0a/2100 metriä.

“Tiukka mutta tosi helppo voitto”, Mauri Jaara vakuutti. “Korvat jäi kiinni. Hevonen oli nyt tosi rauhallinen ja rento. Ajelin sillä vaan neljä kiekkaa hölkkää. Pysyisi vaan tämmöisenä ja terveydentila kunnossa, niin tällä olisi kiva mennä eteenpäin. Pienet vaivat sillä on ollut, ja tulee kyllä varmaan olemaan, mutta kunhan pysyisi tämmöisenäkin.”

Kolmatta rataa tasaisesti edennyt Ambrogio pääsi ensimmäisellä takasuoralla kuolemanpaikalle, josta se tsemppasi voittajan tuntumassa toiseksi. Miika Tenhunen lähti Ready Pressin kanssa kärjen takaa hakemaan vapaita tiloja ulompaa, mutta se oli tekemätön paikka eikä sijoitus muuttunut. Ukebell Jet kiersi hänniltä pitkällä kirillä neljänneksi.

 

Toto65-4: Ensimmäinen pienimuotoinen yllätys, kun viidenneksi eniten pelattu Catahecassa Zest johti 2600 metrin kisaa alusta loppuun. Sitä ajoi ennakkotiedoista poiketen Antti Teivainen. Ajaksi tuli 16,6a.

“Pate sen touhun tekee, mutta mä aina katson, mitä se tekee, Aarno Järvelin“, vastuuvalmentaja Jukka Kaipila taustoitti. “Hevonen on ihan hyvä. Vermossakin ajoi keulasta viimeksi, mutta siellä se jäi kolmanneksi. Kyllä se rupeaa nyt tulemaan herkemmäksi.”

Lähdön suosikki Heavy Beat kiersi viimeisellä takasuoralla kolmannesta parista toisen perässä toiseen ulos, käänsi loppukaarteen alussa heti omaan kiriin ja nousi voittotaistoon, jossa ei kuitenkaan saanut otetta kärkihevosesta.

Sahara Maldonado seurasi voittajan takaa aika lailla vapaasti kolmanneksi. Takasuoralla toisesta ulkoa kuolemanpaikalle kiertänyt Rainbow Highlight ei jaksanut kiriä täysillä.

 

Toto65-5: Etusuoralla neljännestä parista kirikaistalle noussut Keep Calm sai selän eteen, mutta se ei vetänyt ja Tuomas Pakkanen iski takasuoran alkupuolella vauhdikkaasti neljättä rataa. Keep Calm eteni hetkessä kärjen tuntumaan, pääsi loppukaarteessa keulaan ja teki siinä jo ratkaisevan eron muihin.

“Hevonen lähti aika hyvin, niin ajattelin, että nyt se on iskettävä. Oulussa on aika lyhyt loppusuora, ja jos sinne pääsee keulassa, se on aika iso etu”, Tuomas Pakkanen muistutti.

Jasmiina Ahon valmentama Keep Calm oli toiseksi pelatuin. Se ravasi 2100 metriä aikaan 15,3a.

Selvä suosikki Cool On Photos lähti sisältä hitaasti ja jäi hännille kuudenteen ulos, josta se lähti etusuoralla Keep Calmin perässä kolmannelle radalle. Se ei takasuoralla iskenyt samaan aikaan vielä ulommas, ja Keep Calm pääsi karkuteille. Vaikka Cool On Photos tuli vahvasti perille, se ei ehtinyt enää haastamaan.

Kärjen rinnalla tempoa pitänyt Coys Rain painui viimeisellä takasuoralla keulaan, mutta sai heti kimppuunsa Keep Calmin ja otti paineen alla laukan loppukaarteen alkupuolella. Coys Rain selvitti ajoissa raville ja pelasti vielä ansaitut kolmosrahat.

 

Toto65-6: Päätöskohteen selvä suosikki Ergo Am piti sisältä varmasti johtopaikan, sai vetää haluamaansa tahtia ja piti ajettuna varmasti pintansa. Valmentaja Markku Niemisen ajama 4-vuotias ruuna kirjautti 2100 metrillä ajan 15,2a.

Viikon takainen yllättäjä T.M. Chagall eteni ensimmäisellä takasuoralla kolmannelta radalta toiselle ilman vetoapua, tyytyi kärkihevosen tahtiin ja kamppaili sen tuntumassa toiseksi ennen sisältä seurannutta Johnny Englishiä.

Viimeisellä takasuoralla jälkijoukosta näyttävästi neljänneksi edennyt Stampede Alley pilasi laukkaan, ennen kuin sai kunnolla tuntumaa kärkitrioon.