Kokemäen ravikesä

* Vilperi-ajo, kauden avaus
su 22.5.2016 klo 14:00

* su 12.6.2016 klo 14:00

* Juhannusravit: Kivikylän maili
la 25.6.2016 klo 13:00

* Juhannusravit: Toto65-ravit, Karjala Kesä-Cup Finaali
su 26.6.2016 klo 14:00

 

Pääsyliput 5 €, juhannuksena käsiohjelma 5 €.

Kesäravikausi 2016 pyörähti sujuvasti käyntiin Kokkolassa pari viikkoa sitten, Vieremän ja Kausalan seuratessa perässä. Nyt aloitusvuorossa on Kokemäki hyvätasoisilla 12 lähdön Toto4-raveilla.

Kesäravit ovat useille ensikosketus ravimaailmaan. Niissä on omanlaisensa tunnelma – puitteet ovat usein hieman vanhemmat ja radat voivat olla maakuntaratoja hitaampia. Lämmin maalaismainen, maanläheisempi tunnelma vetää katsojia ja kesäravit ovat monelle mökkireissun kohokohta. Kesäravit ovat myös matalamman kynnyksen paikka kokeilla, miltä ravipäivä maistuu katsojan roolissa.

Nyt tulevana sunnuntaina ravataan Kokemäellä ensimmäiset kesän neljistä raveista. 12 totolähdön lisäksi päivän aikana ravataan ponilähtö, nuoret-lähtö sekä opetus- ja koelähdöt. Päivän päälähtönä juostaan perinteinen Vilperi-ajo, jossa viime vuoden voittaja Merran Emil yrittää toista peräkkäistä voittoa 40m takamatkalta. Sille haasteen heittävät muun muassa perusmatkalta lähtevä Suomipoika ja 40m pakin Vaiva ja Topin Musta.

Sataravi Oy:n puheenjohtaja Meri Elomaa odottaa sunnuntain raveja positiivisin mielin.

“Meille on tilattu hyvä sää ja sitä luvataankin tällä hetkellä. Vilperi-ajossa on kova taso ja takaa voi olla vaikea nousta”, Elomaa analysoi. “Muuten keskityimme tarjoamaan hiukan alemman tason sarjoja ja se kannatti, sillä ne lähdöt ovat täynnä ja hevosia jouduttiin myös karsimaan.”

Elomaa lupaa myös Kokemäen perinteisen, hyvin suositun grillatun broilerin olevan osa kesän menua. Broileri on monelle itsestäänselvä osa Kokemäen raveja ja oma siivekkäänsä kannattaa hakea jo alkuraveista, jos yleisöä on paljon paikalla.

“Broilerin menekkiä on tosi vaikea arvioida, mutta kyllä sitä pitäisi riittää kaikille”, Elomaa nauraa.

Kesäravit eroavat perusraveista myös pelillisesti. Kesäraveissa käy paljon ihmisiä, jotka eivät muuten raveja seuraa saati pelaa totoa.

“Silloin pelataan tunteella”, kokemäkeläisvalmentaja Janne Ranta-Krenkku sanoo. “Pelimiehen kannattaa tulla kokeilemaan onneaan. Muuten täällä on vielä sellainen tietynlainen maalaishenki. Vaikka tosissaan tehdään ja ajetaan kilpaa, täällä on vielä sellainen nostalginen tunnelma. Ja ravit ovat parasta paikan päällä!”

Muuta huomioitavaa

Rataennätykset

lämminveriset: Brisco Rodeo 12,2 (Kivikylän Maili, 2013)
suomenhevoset: Kokeva 23,2 (Vilperi-ajo, 2010)

Juhannus

Juhannusjuhla jatkuu lauantaina 25.6.2016 Pitkäjärven vapaa-ajan keskuksessa raviradan läheisyydessä. Ohjelmassa mm. Ravikaraoken SM-karsinta.

Juhannusraveissa bussikuljetus Pitkäjärven vapaa-ajan keskukselta.

Kokemäen muita tapahtumia

– Saappaanheittokisat 28.5.2016 klo 12:00-17:00
– Kiekko- ja kuulakarnevaalit 30.6-3.7.2016
– Mopokarnevaalit 2.7.2016 klo 9:00-14:00

Lisää teemasta: Kesäradat