Toto65-voittajat, peliosuus ja rivin arvo

Toto65-1: 5 Graceful Swamp, 80,63 %, 1,70 euroa
Toto65-2: 1 Jilian Lax, 22,43 %, 4,10 e
Toto65-3: 3 Express Duo, 22,98 %, 10,70 e
Toto65-4: 2 Valiant Dream, 36,19 %, 14,30 e
Toto65-5: 4 Mistelle, 26,81 %, 19,70 e
Toto65-6: 10 Speak Of The Devil, 0,87 %, 1202,90 e

Kuusi oikein -voitto-osuus 1202,90 euroa
Viisi oikein 6,80 e.

Erkki-Pekka Mäkisen varsalupaus Graceful Swamp häikäisi Vermon Kolmivuotistähdessä.

Viime kautensa Suomen ennätykseen huipentanut Graceful Swamp aloitti kolmivuotiskauden vakuuttavalla suorituksella.

Ajokiellon takia sivussa ollutta Erkki-Pekka Mäkistä kuskinpukilla tuurasi toinen vihreänuttu, kun Ari Moilanen hyppäsi Graceful Swampin kyytiin.

Ari Moilanen kaasutti heti päättäväisesti eteenpäin ja eteni 1. takasuoran alussa keulaan ohi Pekka Korven ja Arctic Elsan. Avauspuolikas mentiin reippaasti 11,0-vauhtia. Avauskierros oli 16,0-kyytinen, kolmannella puolikkaalla vedettiin henkeä ja 11,5-lopetuksessa Graceful Swamp irrotti muista parastaan antamatta.

“Fiksun tuntuinen hevonen rauhoittui heti keulapaikalle hyvin. Se tuntuu olevan ikäisiään vanhempi. Hevonen tuli ihan vaivattomasti korvia pyöritelleen maaliin”, Ari Moilanen hehkutti.

Megasuosikki Graceful Swamp vei 4000 euron ykkösrahat ennätystuloksellaan 16,0a / 2100 metriä.

Arctic Elsa oli hyvä kakkonen isolla erolla kolmanneksi sijoittuneeseen Tornapulliin.

Toto65-2: Kylmäveristen tasoitusajo oli ennakkoon tasainen koitos, jossa keulapaikka osottautui kullan arvoiseksi, kun Antti Teivaisen ajama Jilian Lax otti toisen voittonsa viikon sisään.

Viime viikon torstaina Jokimaalla juhlittu Julian Lax veti keulassa puolitoista kierrosta tasaisesti 31,5-vauhtia. Maalisuoralla Tapio Perttusen kuskaama Kangster yritti ohitusta, mutta Nyyti-Maria Timosen valmentama Jilian Lax vastaili varmoin ottein maaliin asti.

“Hevonen laiskotteli matkalla, mutta vastaili sitä mukaa, kun kaveria tuli rinnalle. Se vastaili ajettuna loppuun asti”, Teivainen sanaili.

Kangsterin jälkeen kolmanneks ylsi Aarteen Etsijä. Peliä osakseen keränneistä osallistujista alussa laukkasivat Salli Sorjonen ja Sariannan.

Toto65-3: Kultadivisioonan juoksunkulku meni kaikkea muuta kuin ennakkokaavailujen mukaisesti. Suursuosikki Attack Diablo laukkasi lähtöön, ja Asantella kokeiltiin keulasta.

Pekka Korpi nosti Express Duon toisen radan vetäjäksi kierros maaliin. Se hankki otteen Asantesta jo päätöspuolikkaan alussa ja karkasi selässään vaanineelta Strickeriltä todella helposti.

“Yritin lähteä reippaasti, mutta sisäpuolelta lähdettiin tosi kovaa, eikä pystytty vastaamaan siihen. Hevonen oli tuntunut hyvälle treenissä ja oli pirteän tuntuinen lämmityksessä, joten ajattelin antaa sille nyt mahdollisuuden. Olihan se ihan hyvä. Silloin kun kaikki on tällä kohdallaan, on se lahjakas. Sen pitäisi nousta sille tasolle vielä missä oli”, Korpi ennusti hyvää jatkoa Expres Duolle.

Ranch Newman haastoi Strickerin taistoon kakkosrahoista, mutta jäi kolmanneksi.

Toto65-4: Antti Teivaiselle illan toisen Toto65-voiton toi Valiant Dream. Jilian Laxin kanssa tulleen voiton tapaan tämäkin nappionnistuminen tuli keulasta.

Valiant Dream veti piikissä avauskierroksen täsmälleen samaa 15,5-kyytiä mitä viime startissaan Vermossa. Silloin keulahevonen joutui taipumaan neljänneksi, muttei päästänyt tällä kertaa ketään edelleen ennen maalipaalua.

“Keulapaikka saatiin suht´ helposti. Hevonen oli rehellisen laiska menemään, piti aina muistuttaa, että pidetään tasaisen reippaana vauhti. Ollilla (Koivunen) tuli hevonen kovaa, piti kaasua painaa silloin lisää. Tämä kontrasi tosi hyvin 150 metriä ennen maalia, ja sen jälkeen oli kaikki selvää ja varmaa”, Teivainen jutteli.

Hannu Torvisen ajama Daddy Boy pääsi kirimään lopussa toiseksi. Suuryllätystä havitellut Al’s Diva Tequila sai tyytyä kolmosrahoihin.

Toto65-5: Tammalähtö oli ennakkoon erittäin tasainen koitos, mutta tiukkaa maaliintuloa ei nähty, kun Olli Koivusen ajokki Mistelle pötki pakoon.

Mistelle osallistui alun tiukkaan kiihdytykseen, jossa Naomi Wibb latasi keskeltä rataa lujimpaa ja otti ensin keulapaikan. Mistelle pokkasi paikan itselleen puolikas juostuna, eikä antanut muille mitään saumaa taistella ykkösrahoista.

“Tamma pyöritteli korviaan koko ajan ja tuntui oikein tosi hyvälle. Kova alkumatka ei huolettanut”, Olli Koivunen kertoi.

Sisäradan vetäessä Naomi Wibb piti toiseksi ennen Pekka Korpea ja M.T. Lara Croftia.

Toto65-6: Hurjan tapahtumarikas lähtö päätti Toto65-kierroksen.

Tommi Kylliäinen painui Rainbow Geronimon kanssa kärkeen, mutta ravi hukkui viimeisellä takasuoralla, ja laukka tuli. Herman Halm ajautui parijonosta pian ulospäin. Sisärataa pitkin juosseet Le Tissier ja Speak Of The Devil pääsivät livahtamaan muilta karkuun. Ensin mainittu oli pitkään kiinni voitossa, mutta jälkimmäinen kuittasi linjalla kärkeen.

“Hevonen on muuttunut aika paljon vuoden aikana. Se on ollut puoli vuotta pihatossa, joka on muuttanut hevosta tosi paljon. Se saa siellä mennä ja touhuta ja on paljon letkeämpi ja rennompi”, Speak Of The Devilin valmentaja Juha-Pekka Saarinen kertoi.

Speak Of The Devil oli jättiyllättäjä 0,87 prosentin pelikannatuksella, joten rivin arvo pomppasi hurjasti.