Tammat ovat vahvoilla Uudenmaan Upeimmassa jo sarjamäärityksen perustella.

Tämän vuosikerran kisassa näyttäisi, että oriit ja ruunat tarvitsisivat melkein tasoitusta – eikä päinvastoin. Ainakin jos tuijottaa keskiviikkoillan karsintojen tuloksia. Pekka Korven yllättäjä Arctic Helen paineli täyden matkan 14,6, oriiden ja ruunien ykkönen Vagabondo 15,5.

Korpi pääsi tammojen taistossa yllättämään, vaikka hän on voittanut ikäluokkalähtöjä ennenkin ja vaikka ajokkinsa oli lähdön toiseksi eniten tienannut. Vain tallin toinen hevonen samassa, Arctic Passion, kriteriumvoittaja, on tiennannut enemmän.

“Ajosuoritukset ovat menneet minulta pieleen”, Pekka Korpi kuittasi.

“Tamma on ollut viime aikoina pussissa. Se oli nyt tulosriviään parempi.”

Illan Toto65-pankki Wardrum ei ollut nyt parhaimmillaan. Sen vauhti ei riittänyt alkumetreillä eikä lopussa. Kakkossuosikki Brilliant Player painui keulaan, ja Veli-Pekka Toivasen ajokki hallitsi varmasti, vaikka Tapio Perttunen kannustikin Joker Photonsa rinnalle loppumetreillä. Puoli hevosenmittaa erotti sen kuitenkin vielä suuremmasta yllätyksestä.

“Kun Wardrumia ei näkynyt alussa, ajattelin että siinä tapauksessa emme nyt luovu piikkipaikasta”, Toivanen kuvaili mietteitään kilvanajossa.

Palomestari otti lauantaina Teivossa T76-voiton ja jatkoi ylivoimaisella 65-voitolla Vermossa. Teemu Okkolin katseli maalilinjalla taakseen ja sai havaita tallin toisen hevosen Mökin Tähden kakkossijan tyttärensä Henna Halmeen ohjastamana.

Vermon ilta alkoi ja päättyi forssalaisohjastaja Peter Lindroosin voitoilla. Avausjuoksun vei Anything For You toisesta ulkoa ja illan päätti yllättäjä Vincere keulasta.