TOTO5-VOITTAJAT, PELIOSUUS JA RIVIN ARVO

Toto5-1: 4 Korven Liideri, 19,50 %, 3,42 e

Toto5-2: 5 No Limit Royalty, 33,28 %, 7,78 e

Toto5-3: 4 He Is In, 14,88 %, 34,36 e

Toto5-4: 4 Unique Sunrise, 18,36 %, 78,20 e

Toto5-5: 12 Lake’s Diana, 3,83 %, 776,29 e

Vaihto: 64 492 e

Torstaina maalisuoran laukkaan voiton menettäneen Korven Liiderin vauhtikestävyys oli valttia sunnuntaina Turussa.

Matkalla kymmeniä metrejä kovaa vetäneestä kärjestä jäänyt vahvatahtoinen ruuna paikkasi verkkaisen alkumatkan tultuaan kirikierroksen 23,2-vauhtia. Tauolta palannut Morison ehti myös vahvalla loppuvedolla lähimmäs.

Jukka Mattila kertoi Korven Liiderin kriittisien hetkien olleen nyt lähtösuoralla ja loppukaarteessa.

”Hengittämättä olin loppuun asti”, kotimatkalta tavoitettu Mattila naurahti ja kertoi syyn välistartin harmittavalle hypylle.

”Jokimaalla hevonen meni ensimmäisen tuhannen ihan liian kovaa, olin siinä ihan matkustajana ja kaikki lähti ihan siitä. Sitten kun tultiin loppusuoralle, ruuna otti vain varoittamatta huonon askeleen ja laukkasi. Ikävänä yllätyksenä se tuli. Hyvät paineet oli silloinkin vielä ohjissa, eikä hevonen ollut missään nimessä tyhjä.”

Mattila kertoi muuttaneensa tähän starttiin hieman varustusta.

”Tosi epävarmaa menoa oli voltin kakkosradalta lähtiessä nytkin ensimmäiset pari sataa metriä. Se melkein jo laukkasi lähdössä ja oli vähän tuurissaan ja hiuskarvan varassa, laukkaako vai ei. Sen jälkeen mitä pidemmälle päästiin, se varmistui. Ainoa kohta, missä oli laukka vielä lähellä, oli loppukurvi. Siinä tietysti kaikki antoivat merkkiä ja yllyttivät omiaan, niin tuntui, että Korven Liideri laukkaa, kun oli niin kova paine ohjissa”, Mattila huomautti.

”Siinä mielessä oli hyvää tuuria se, että luulin jo saaneeni hevoselta korvat auki. Jos se olisi kuullut paremmin muiden käskyt, niin laukka olisi varmaan tullut. Huomasin sen vasta vähän ennen maalia, etteivät korvat olleetkaan auki, eikä sitten enää tarvinnut niitä vetääkään.”

Äkkiseltään ajatellen Korven Liiderin ominaisuuksille ensi lauantain Pilvenmäen maraton voisi olla käypäinen kilpailu.

”Ei lähdetä Pilvenmäen maratonille. Ihan sattuvaa sarjaa ei ole nyt kuin parin viikon päästä.”

Jukka Mattila teki pitkän päivätyön hevostenkuljetusalalla. Nykyään hän työskentelee firmansa JM-Alltrans Oy:n nimissä kauppapuolella.

”Teen nykyään ihan muita hommia, vaihtolava- ja kuorma-autokauppaa ja sen sellaista. En ole enää hevosia kuljettanut kuin ihan jotain satunnaisia kertoja. Kaksi hevosta on kotona, tämä Korven Liideri ja fransilainen 4-vuotias ori samasta emästä (Hovantas) kuin Syneri.”

Korven Liiderin lisäksi muutokset purivat Turussa He Is Inille. Pitkään ilman täysosumaa kilpaillut 5-vuotias spurttasi etukengittä lopun omaa vauhtiaan saatuaan Olli Koivuselta nappireissun.

”Varustemuutokset auttoivat paljon, He Is In oli nyt huomattavasti parempi kuin viime aikoina. Laitettiin vetolaput ja otettiin etukengät ja polvisuojat pois. Varaakin jäi tosi paljon”, Koivunen paljasti.

Unique Sunrise ja Lake’s Diana viimeistelivät sunnuntain Kasvattajakruunun alkuerissä voitokkaasti krterium-karsintoihin. Jarno Kauhasen valmentama Stratton pilasi tammojen lähdössä kirissä laukkaan, mutta tallin No Limit Royalty toi mailin ryhmässä voiton, vaikka sekin ehti laukata lähtökiihdytyksessä. No Limit Royalty pudotti ajoissa raville ja ehti reipasvauhtisen avauskierroksen jälkeen kolmannesta ulkoa vahvasti voittoon kierreltyään viimeiset 600 metriä 13,5-kyytiä.