Toto64-voittajat, peliosuus ja rivin arvo

Toto64-1: 4 Koskelan Akseli, 33,97 %, 0,38 euroa
Toto64-2: 10 Knocking Match, 49,20 %, 0,75 e
Toto64-3: 7 Bismarck Comery, 76,64 %, 0.96 e
Toto64-4: 2 Uccio, 26,34 %, 2,77 e
Toto64-5: 5 Bosses Lily, 14,26 %, 15,05 e
Toto64-6: 3 Star Cat, 15,80 %, 60,08 e

Kuusi oikein -voitto-osuus 60,08 e
Viisi oikein jackpot
Neljä oikein jackpot

Vaihto: 444 762,54 euroa

Vermon jackpot-kierros käynnistyi Tapio Perttusen ohjastaman Koskelan Akselin näyttävällä keulavoitolla.

Toto64-1: Tapio Perttunen lähti Koskelan Akselin kanssa reippaasti liikkeelle ja eteni kiihdytyksessä keulaan ohi myös hyvin avanneen Varjomannin.

Koskelan Akseli ei jäänyt odottelemaan muita, vaan veti kylmäveristen illan kovimmassa koitoksessa koko ajan reipasta kyytiä. Loppukaarteessa suosikki jätti rinnallaan matkanneen Juntti-Jussin kyydistään, eikä takana matkannut Varjomannikaan pysynyt lopussa enää Koskelan Akselin vauhdissa, joka karkasi ylivoimavoittoon.

”Olen hevosta ennenkin ajanut, mutta nyt se oli jotenkin terävämpi”, lomailevaa valmentajaa Jukka-Pekka Kauhasta kuskinpukilla sijaistanut Tapio Perttunen kehui. ”Arvelin etukäteen, että tälle on loistavat olosuhteet, kun tykkää napakalla radalla juosta. Lopussa en korvia aukaissut, ja hevonen tuli tukemalla loppusuoran. Melkein kaikki oli pelissä, mutta tapa jolla voitto tuli, oli hieno tänään.”

Koskelan Akseli voitti lähdön kauden kärkiajalla suomenhevosten osalta, kun se viiletti 2100 metriä aikaan 22,6a.

Olli Koivusen ajokki Varjomanni oli maalissa toinen, Antti Kinnunen Juntti-Jussin kanssa kolmas.

Toto64-2: Juha Utalan ajokki Je T’aime Zon avasi kärkipaikalle ja oli siinä menopäällä, kun kiskoi ensimmäiset 500 metriä kymppiä, ja vielä avauskierroskin oli 12,5-vauhtinen.

Suursuosikki Knocking Match matkasi neljännessä ulkona, josta lähti kirilenkin alussa kolmannelle Sapta Rishin perään. Viimeisellä takasuoralla Juho Ihamuotila käänsi Knocking Matchin jo neljännelle radalle. Kaksikko iski Je T’aime Zonin rinnalle loppukaarteessa ja meni lopussa menojaan.

“Knocking Match on mennyt tosi paljon eteenpäin. Tuntui, että varaa jäi. Se jäi odottelemaan muita, enkä viitsinyt pyydellä”, Juho Ihamuotila kertoi valmennettavastaan. “Toivottavasti sillä on sen verran varaa parantaa, että pärjättäisiin vielä mukavammassakin kisoissa.”

Nelivuotias Knocking Match korjaili ennätystään lukemiin 14,7a/2100 metriä.

Tommi Kylliäisen ajama Confidence Man rutisti lopussa ohi Je T’aime Zonin ja oli maalissa toisena.

Toto64-3: Kierroksen pelipankki Bismarck Comery jatkoi suosikkihevosten kultamarssia.

Olli Koivusen kuskaama Bismarck Comery avasi auton takaa hyvin ja nappasi kärkipaikan Westcoast Deimosilta. 

Avauslenkin alussa alkoi taustalla tapahtua, kun Hashtag lähti hänniltä kolmannelle. Juha Utala käänsi Miss Universen pian kolmannelle ensimmäiseksi ja eteni johtavan rinnalle. Bismarck Comeryn lyödessä loppukaarteessa koksia uuniin, jäi edellä mennyt kaksikko muiden tavoin kauas Harri Koivusen valmennettavasta.

“Hevonen oli mahtavan hyvä”, Olli Koivunen latasi. “Koko ajan, kun se on saanut uusia startteja, on mennyt eteenpäin. Tuntuu, että tämä voi olla oikeasti oikea hevonen.”

Bismarck Comeryn ennätys kirjataan nyt täydelä matkalla lukemin 15,4a.

Toto64-4: Uccio otti kauden avausvoittonsa kierroksen edellisten voittajien tapaan suosikkina.

Lähdössä pidettiin rankkaa tahtia alusta alkaen. Juho Ihamuotila suojatti Mass Attack otti kärkipaikan, eikä luopunut siitä, kun Uccio ja Deangelo rynnistivät avauspuolikkaalla eteenpäin.

Deangelo kiersi johtavan rinnalle, ja Uccio sai paikan 2. ulkoa. Avausviissatanen mentiin 09,5-vauhtia ja kierros 11,0-lukemiin. Mia Lammisen valmentama Uccio iski kiriinsä viimeisellä takasuoralla ja ohitti keulahevosen helposti. Ville Tonttilan ajama Expectalot lähestyi lopussa, muttei ehtinyt haastamaan Ucciota.

“Kiri oli hyvä, vaikka toki loppua kohden hiipui”, voittajan ohjastaja Arna Ruohomäki kertoi. “Kierros jäljellä mietin, että miten käy, kun kovaksi avauskiekka meni. Uccio on järkyttävän hyvässä kunnossa. Olen rapsutellut sitä, antanut porkkanaa ja antanut sen tehdä mitä tykkää.”

Uccio meni täyden matkan voittoaikaan 13,3a.

Toto64-5: Kultadivisioonakarsintana ravattu Tammatähti meni vastaavien lähtöjen kestomenestyjälle, kun Bosses Lily hallitsi lähtöä.

Antti Teivainen kannusti Bosses Lilyn terävästi matkaan ja kaksikko pääsi vetotöihin ohi Free Me’n. Mailin matkan kisan avaus oli peräti 08,5-vauhtinen.

Suursuosikki Ranch Kelly aloitti kirinsä hänniltä päätöslenkin alussa. Hannu Torvisen ajokki teki erittäin räväkän kirin, mutta matka loppui sen kohdalta kesken, ja Bosses Lily piti voittoon.

“Kyllä oli positiivinen yllätys”, Antti Teivainen myönsi. “Alkuvuoden startit olivat vain sellaisia, että saatiin hevonen pitkän tauon jälkeen kilpailukuntoon. Ajettiin startti alle ennen tätä lähtöä, joka aukaisi paikkoja. Päättäväisesti ajettiin, kun kovimmat vastustajat olivat takana. Ranch Kelly tuli lujaa, mutta maali pelasti.”

Kymmenvuotiaaksi varttunut Bosses Lily korjaili ennätyslukemikseen 11,5a.

Toto64-6: Kierros päättyi Jere Kiveisen suojatin Star Catin voittoon.

Hannu Torvisen ajokki Westcoast Skipper otti keulapaikan ja Jukka Torvisen ajokki Here Comes Marty kiersi rinnalle. Lähtö näytti olevan “lukittu”, mutta sitten Ari Moilanen iski Mr Daven kanssa eteenpäin paikka johtavan rinnalla tavoitteena. Sinne sitä ei kuitenkaan laskettu, jolloin pisteltiin kolmirinnan reipasta tahtia. Se söi kärkipään hevosista aivan parhaat mehut.

Jere Kiveinen pääsi kääntämään Star Catin kiriin 2. ulkoa maalisuoralla ja kolmossuosikki lopetti helppoon voittoon. Myös illan viimeinen voittaja kohensi ennätystään, kun pisteli täyden matkan aikaan 15,0a.

“Mietin lähdenkö kiertämään neljännelle, mutta onneksi en lähtenyt, kun kiritilat aukenivat noin”, Jere Kiveinen mietiskeli. “Star Cat parantaa varmaan vielä, kun saadaan joskus kenkiä pois.”