Toto76-voittajat ja rivin arvo

Toto76-1: 7 Äänestäjä, 0,70 euroa
Toto76-2: 10 Flight April, 2,50
Toto76-3: 7 Piquant Stride, 4,60
Toto76-4: 1 Arvo-Ensio, 65,40
Toto76-5: 8 Regent Zet, 185,70
Toto76-6: 8 Papa Corleone, 2734,80
Toto76-7: 4 Jeppas Pointer, 2848,80

Seitsemän oikein -voitto-osuus 2848,80 euroa
Kuusi oikein 82,30

Harri Kotilaisen päivä Forssan Toto76-kierroksella oli kahden voiton myötä täydellinen.

Valmentaja Harri Kotilainen matkasi Äänekoskelta Forssaan kahden valmennettavansa kanssa. Viime vuonna suomenhevosten Derbyn voittanut Äänestäjä kilpaili Toto76-avauskohteessa.

Äänestäjä oli laukkastarttien ja koelähdön jälkeen menopäällä. Kuusivuotias ruuna latasi voltin juoksuradalta keulapaikalle, josta irtosi 22,5-lopetuksella helposti muista.

“Äänetäjä lähtee molemmilla lähetystavoilla tosi lujaa matkaan. Lähtönopeus on hyvä etu, tällä saa sen juoksupaikan kuin haluaa”, Harri Kotilainen kiitteli voittajahaastattelussa.

Äänestäjän voittosumma lihoi 7000 euron verran ja kipusi yli 60 000 euron. Kotilainen ei ole huolissaan, vaikka lähdöt kovenevat pian.

“Niissä on hyviä hevosia lähdöt täyttä, mutta en näe syytä miksei Äänestäjä riittäisi siellä. Sen nopeus on sellainen ja jakso on sellainen.”

Äänestäjän voittoaika oli 25,5 / 2140 metriä.

Voimanpesä Rapin Aatos oli jyräämässä maalisuoran alussa voittotaistoon, mutta pilasi mahdollisuutensa laukkaan. Johtavan takana matkannut Villikunkku oli näin Esa Holopaisen ohjastamana toinen. Tapsan Tahti ja Tapio Perttunen oli maalissa seuraavana.

Harri Kotilaisen päivän täydensi Tuli-Rubiini. Viisivuotias ruuna laukkasi lähtöön, mutta ehti silti niukasti ohi keulan Julminin ja voitti lähtönsä ennätystuloksellaan 29,1 / 2140 metriä.

Toto76-2: Jukka Torvinen oli Flight Aprilin kanssa liikkeellä suoraviivaisella taktiikalla. Valjakko latasi takamatkalta heti kohti kärkeä ja pääsi etenemään keulaan ohi Jari Kinnusen ja Beauty Pacen.

Matkalla tempo tasaantui ja lopussa Flight April karkasi mielipaikaltaan varmasti. Beauty Pace oli toinen, Ari Hartikainen Get Going Goldien kanssa kolmas. Pelisuosikki Like You laukkasi ensimmäisessä kaarteessa.

Toto76-3: Kyvyt esiin -divisioonakarsinnassa Pitkästen, Millan ja Mikaelin, ykköspyssy Piquant Stride oli pysäyttämätön.

Nelivuotias ruuna marssi ensimmäinen kierroksen lopulla Mikaelin ohjastamana keulaan, eikä enää luopunut paikastaan. Voittoaika oli 15,7a / 2140 metriä.

Johtavan takana juossut Add a Lil Zet oli valmentajansa Pauli Luoman ajamana toinen. Jukka Torvinen Highlight Luxin kanssa kolmas.

Toto76-4: Teemu Okkolin järjesti yllätyksen, kun miehen ohjastama ja valmentama Arvo-Ensio ylitti maalilinjan ensimmäisenä.

Voittajassa yli 64-kertaisesti panoksen palauttanu Arvo-Ensio voitti keulasta tuloksella 26,2 / 2140 metriä. Orin ennätys parani nelisen sekuntia.

Villihuuma oli Antti Teivaisen ajamana toinen, suosikki Lissun Eerikki Esa Holopaisen kanssa kolmas.

Toto76-5: Esa Holopainen oli jälleen esillä. Tällä kertaa kultadivarissa Regent Zetin kanssa.

Kiritykki Regent Zet matkasi 4. ulkona ja lepatti maalisuoralla omaa kyytiään ohi keulan Up Up And Awayn. Regent Zet voitti tuloksella 12,9a / 1640 metriä.

Up Up And Away oli siis toinen, Bret Boko Ari Moilanen rattaillaan kolmas.

Toto76-6: Vuorossa oli Pilvenmäki Special -finaali.

Miika Tenhunen olisi halunnut ajaa Ready Pressillä keulasta, mutta Mika Forss hamusi samalle juoksupaikalle Double Boostin kanssa.

Alkurynnistys äityi 10,0-lukemiin, jossa Double Boost riisti keulapaikan. Kierros poljettiin peräti 13,5-vauhtia, mutta hurjastelijat miehittivät pitkään kärkisijoja.

Hannu Torvisen ohjastama Papa Corleone ei osallistunut alussa vauhti-iloitteluun, vaan ajoi tasaisesti omaa juoksuaan. Lopussa Papa Corleone oli tuorevoimaisin ja jyräsi Double Boostin ohi voittoon.

“Meillä meni juoksu tosi hyvin. Kaverin epäonni oli meidän onni. Tiedä mihin olisimme joutuneet ilman Tomacin laukkaa”, Hannu Torvinen viittasi suursuosikki Tomacin ensimmäisen kaarteen laukkaan.

Papa Corleonen voittotulos 14,0 / 2140 metriä on uusi kilpailuennätys. Voittaja palkittiin 8000 eurolla.

Double Boostin jälkeen kolmosrahat vei Peter Lindroosin ajokki Boulder Lucky.

Papa Corleone voittajaseremonioissa taustavoimiensa kanssa. Kuva: Roosa Lindholm

Toto76-7: Ajot päätti odotetusti vuoden voitokkaimman lämminverisen Jeppas Pointerin ykköstila.

Mitenkään ylivoimaisesti Olli Koivusen ajokki ei voittanut, mutta varmasti kuitenkin.

“Tänään nähtiin hyvä Jeppas Pointer, mutta ei paras mahdollinen”, Olli Koivunen kertoi.

Hannu Torvisen ajokki Past Or Flash nasautti johtavan takaa toiseksi. Stone Capes Nougat oli Joni-Petteri Irrin käsistä kolmas.