Kouvolan Toto76-kierroksella juostu suomenhevosten suurkilpailukauden avaus päättyi Henri Bollströmin ohjastamaan Helmen Vilin voittoon. 

Perinteikkään Valkeala-ajon startti viivästyi, kun lähtö ensin jouduttiin palauttamaan kolme kertaa, minkä jälkeen Helmen Vilillä havaittiin vielä rengasrikko.

Puljaaminen ei tällä kertaa tätä ruunaa häirinnyt.  Toisessa parissa ulkona juossut Helmen Vili ylsi Valkeala-ajon ykköseksi ajalla 26,3ke.

“Hevonen teki hienon esityksen, vaikka siinä joudutiin uusimaan ja se rengasrikkokin tuli. Se oli ollut koko päivän ajan rauhallinen ja tasainen, mikä oli hyvä merkki”, Helmen Vilin valmentaja Tapani Hiltunen kommentoi.

Tapani Hiltunen juhli Valkeala-ajon voittoa viimeksi vuonna 2008, kun perinteikäs suurkilpailu kirjattiin Vuokko Irmelin nimiin. Historia toisti itseään myös toisella tavalla, sillä Vuokko Irmelinkin voittovuonna rataolosuhteet olivat raskaat.

Valkeala-ajon voitto kasvatti 12-vuotiaan Helmen Vilin palkintosummaa 10 000 eurolla.

Kouvolan vaikeiden olosuhteiden Toto76-kierroksella nähtiin poikkeuksellinen määrä viime hetken poisjääntejä. Kierroksen viimeisen lähdön voiton Invataggiolla ohjastanut Samuli Innanen kertoi voittajahaastattelussa muuttaneensa taktiikkaa, kun kovimmat kirihevoset jäivät lähdöstä pois. Juoksusta muodostui Invattagion ja suosikkina matkaan lähteneen Vilar Laken taisto.

“Ajattelin, että se (Vilar Lake) päihitetään sillä tavalla, että ajetaan siinä rinnalla vähän kovempaa. Eihän marginaalit olleet suuria, mutta ohi päästiin”, Innanen kommentoi voittajahaastattelussa.

Esa Holopainen ohjasti Kouvolassa kaksi voittoa, ensimmäisen Kyvyt esiin -divarikarsinnassa Boulder Lukella ja toisen hopeadivarikarsinnassa Regent Zetillä, joka palasi tositoimiin kolmen kuukauden tauolta.

Kierroksen muiksi voittajksi selviytyivät Ida’s Owen ja Heikki Laakkonen, So Clueless ja Tuomas Pakkanen sekä Myllyn Valtti ja Antti Ripatti.

 

Kouvola2 027

Helmen Vilillä havaittiin rengasrikko. Kuva: Hanna Laakso

Toto76 oikea rivi Kouvola 12.3.

Toto76-1: 2 Ida’s Owen

Toto76-2: 10 So Clueless

Toto76-3: 7 Myllyn Valtti

Toto76-4: 11 Boulder Luke

Toto76-5: 9 Helmen Vili

Toto76-6: 8 Regent Zet (SE)

Toto76-7: 5 Invantaggio

Voitto-osuudet: 7 oikein 335,50 euroa, 6 oikein 11,20 euroa.