Toto65-voittajat, peliosuus ja rivin arvo

Toto65-1: 2 Vilkkaan Tuuri, 11,99 %, 3,71 euroa
Toto65-2: 4 Kromaus, 21,83 %, 11,94 e
Toto65-3: 4 Wide Game, 18,73 %, 31,96 e
Toto65-4: 2 Quick Vald, 50,64 %, 46,29 e
Toto65-5: 4 Sign Of Secret, 3,79 %, 550,76 e
Toto65-6: 6 Rhapsody Point, 25,15 %, 1652,29 e

Kuusi oikein -voitto-osuus 1652,29 euroa
Viisi oikein 34,94 e

Vaihto: 132 765,24 euroa

Juha Jalosen ja Kromauksen kisa Magic Monday –raveissa Jokimaalla ei alkanut toivotulla tavalla, mutta lopputulos ei olisi voinut parempi olla.

Kromaus lähti enintään 17 500 euroa rahaa radoilta ravanneiden kohteessa tahmeasti matkaan auton takaa, ja pian laukka tuli. Juha Jalonen putosi suojattinsa kanssa kuvista, mutta pääsi porukkaan mukaan 1. takasuoralla.

Kirilenkin alussa Jalonen käänteli osaomistamansa ja kasvattamansa Kromauksen kirikaistoille. Usko Eevertti ei kolmannella vetänyt, jolloin neljäs rata kutsui Kromausta viimeisellä takasuoralla. Se kirikin muihin nähden oikein lennokkaasti ja pamautti kärkeen loppukaarteessa.

Vuaran Velehotar pyrki nappireissun päätteeksi haastamaan Kromausta lopussa, mutta tämä voitti oikein varmoin ottein.

”Kromaus on vähän sellainen, että jos se ei alussa lähde menemään, ja menet sitä käskemään, se alkaa ryöhäämään. Nyt se ei oikein lähtenyt vetämään. Se meni vinoksi koko hevonen ja laukkasi”, Juha Jalonen kertoi alkumatkan tapahtumista.

Laukan myötä lensi Juha Jalosen pyyhe kehään – tai ainakin voitosta haaveilun hän lopetti.

”Toisen hevosen kanssa (Kronski) meni jo hommat pieleen, kun siltä kenkä lähti ja se laukkasi. Arvelin, että nyt meni tämäkin pieleen. Kyllä se kovan juoksun teki, varmaan parhaan mitä on tehnyt.”

Kromauksen ykköstila tuli 2140 metrin kisassa ajalla 29,4ax. 11-vuotiaan kohdalla voidaan puhua menestysputkesta, sillä aikaisemmin paljon laukkaillut ruuna on pysynyt nyt pääosin sallitulla askellajilla, eikä ole erehtynyt neljän sakista kahdeksaan starttiin.

”Välistä se laukkaili, mutta nyt taisi tulla kymmenen starttia ravia”, Juha Jalonen muisteli. ”Se on hokkikengissä ollut aikaisemmin huono, mutta mennyt nyt hyvin niilläkin. Kromaus on aika tarkka radasta, että millainen pito on.”

Viime vuonna parhaan kautensa ravannut Kromaus tunnetaan sarjoissaan etenkin voimistaan.

”Hevonen on vahvistunut ja hallitsee liikkeensä paremmin. Ennen se on ollut vähän vekslaaja ravin kanssa. Kromaus on aina ollut jaksava, ettei se väsynyt ole. Nopeuttakin sillä jo varmaan jonkin verran on. Tulihan se nytkin 27-vauhdilla lopun.”

Kromaus jatkaa kilparupeamaansa jo lauantaina Turussa 75-lähdössä. Kromaus on jälleen hakemassa tiukasti pärjäämistä.

”Sisäradalta joudutaan lähtemään, katsotaan että miten se siitä lähtee. Siellä olisi kovempi palkintokin, kun on 4000 euron ykkönen.  Vastusta löytyy sielläkin varmasti, mutta tällaisella esityksellä se voi siellä pärjätä – kun ajo vaan sattuu onnistumaan”, Juha Jalonen arveli.

Lahden rataparina toimi Kaustinen. Siellä kisasi rivin yllättäjä Sign Of Secret, joka nosti keulavoitollaan rivin arvon 4-numeroiseksi.