”Mielenkiintoista nähdä Finlandia-ajo”, huippuhevosten omistaja Reima Kuisla luonnehti Vermon sunnuntain jännitysnäytelmää. ”D.D.’s Hitman hyötyy, jos mennään koko matka kovaa.”

D.D.’s Hitmanilla on voimaa ja päätä. Sille sopii suoraviivainen ajo ja sitä ei haittaa kylmäkään tuuli. Se tulee lopun kovaa.”

”Mutta sellainen taktiikka, joka nähtiin Ari Moilaselta Bret Bokon voittovuonna, olisi sillekin mahdottomuus. Moilanen sai ajaa alun niin hiljaa kärjessä, että lopussa ei olisi tullut ohi kukaan, vaikka mukana olisi ollut sitten itse Bold Eagle.”

Kuisla kertoo, että Johnny Takter oli kehunut D.D.’s Hitmanin kovuutta ennustamalla, että kesällä se lyö On Track Piratenin, yhden hänen parhaimmaksi ravuriksi ylistämistään huippuajokeistaan.

Kuislan mielestä vähäisen rutiinin vuoksi Hitmanilta puuttuu vielä monipuolisuus. ”Se on vahva ja kovapäinen, mutta reagointikyky vauhdin muutoksiin kilpailussa kasvaa vasta rutiinin lisääntyessä.”

Kuusivuotiaalle D.D.’s Hitmanilta toivotaan nyt ehjää kautta, jollaista se ei ole vielä täysin saanut juosta. Piilevät vaivat ovat heikentäneet sen kokonaistulosta.

Omistaja toivoo, että runsas vuosi sitten tehty kurkkuoperaatio ja viime syksyn polvien jännekanavien hoito ovat jättäneet nämä piilevät vaivat jo historiaan.

Kevät on näyttänyt, että Petri Puron valmentaman D.D.’s Hitmanin kunto on väkevä. Ensin kaksi upeaa voittoa Jägersrossa ja sitten kolmas sija äärimmäisen niukalla erolla häviten Rommen Olympiaravien karsinnassa.

”Takter taisi tuntea tilanteen vievän varmaan voittoon, eikä hän avannut hevosen korvatuppoja loppusuoran alussa, kuten tavallisesti. Hän teki sen vasta 100 metriä ennen maalia ja se oli hitusen liian myöhään.”

Nadal Broline ja Volstead pysyivät pienellä marginaalilla edellä ja estivät D.D.’s Hitmanilta kaivatun kutsun Olympiaraveihin.

Tuon epäonnistumisen ansiosta suomalaisyleisö saa nähdä D.D.’s Hitmanin nyt toisen kerran Suomessa. Ensimmäisellä kerralla se voitti 5-vuotiskilpailun Turun Kuninkuusravien yhteydessä Jorma Kontion ajamana.

 

”Alta 11,0”

 

”Vermossa mennään varmasti kymppiä, jos ei ilma jäähdy liikaa tai ainakin alta 11”, Kuisla ennustaa kevään vauhtijuhlasta.

Kuten Kuislan luonteelle on tunnusomaista, hän on valmis kaikkiin haasteisiin jatkossa.

”Finlandia-ajossa ovat kovat nimet vastassa. Propulsion on tämän hetken aivan yksi kovimmista Ruotsissa. Twister Bi loisti Seinäjoella ja tietysti Elian Webiltä odotetaa paljon.”

”Mutta jos kaikki natsaa meidän D.D.’s Hitmanille täydellisesti, niin totta kai otamme Elitloppet-kutsun ilolla vastaan.”

Nuncion ravia olen seurannut jo pidempään enkä usko, että se ehtii parhaimmilleen Elitloppetiin. Propulsionin lisäksi Delicious US on varmasti yksi kovimmista Ruotsista, eikä tässä vaiheessa vielä voida sanoa, miten kovia ovat ykkösrinkiin vasta tyrkyllä olevat, kuten juuri täydellä matkalla 10,9a juossut Cruzado Dela Noche tai maililla jo 09,5a leiskauttanut Tjacko Zaz.”

Lisää teemasta: Finlandia-ajo