Toto64-voittajat, peliosuus ja rivin arvo

Toto64-1: 8 Kujanpään Jyräys, 59,09 %, 0,23 euroa
Toto64-2: 7 Cavalier, 56,56 %, 0,39 e
Toto64-3: 14 Valiant Dream, 15,96 %, 1,38 e
Toto64-4: 3 No Limit Star, 41,14 %, 3,04 e
Toto64-5: 3 William Pine, 19,78 %, 12,62 e
Toto64-6: 6 Wall Street Comery, 3,39 %, 286,56 e

Kuusi oikein -voitto-osuus 286,56 euroa
Viisi oikein 2,44 e
Neljä oikein jackpot

Vaihto: 447 861,92 euroa

Kuuma Toto64-jackpotkierros alkoi kylmäveristen ykkössarjalla, jossa Ville Tonttilan ohjastama suursuosikki Kujanpään Jyräys otti helpon keulavoiton.

Toto64-1: Emma Väreen ajokki Humun Humu lähti nelospaikalta vauhdilla matkaan, mutta sen laukatessa kiihdytyksessä pääsi Kujanpään Jyräys eturivin uloimmalta lähtöpaikalta vaikeuksitta johtopaikalle.

Ari Moilasen ajokki Vinksa otti takarivistä matkaan lähteneenä juoksupaikan toiselta ilman vetoapua. Matkavauhti pysyi koko mailin matkan ajan tasaisesti 22,5-lukemissa. Loppukaarteessa Kujanpään Jyräys lähti muista irti ja meni maalisuoralla menojaan.

”Hevonen lähti tosi hyvin, ei tarvinnut patistaan yhtään, vaan antoi hevosen vaan mennä”, Ville Tonttila kertoi kiihdytysvaiheesta. ”Vauhti ei tuntunut reippaalta yhtään, kun hevonen menee tosi helposti. Tuntuu, että se parantaa koko ajan ja oli tänään ihan huippuhyvä!”

Heikki Pyykkö valmentaa Kujanpään Jyräystä, joka voitti ajalla 22,5a. Heikki Pyykkö omistaa myös oriin yhdessä Jaana Väänäsen kanssa. Tanja Jumisko on 11-vuotiaan kasvattaja.

Pauhis löi tiukassa kakkostaistossa B.Tuuman.

Toto64-2: Myös seuraava suursuosikki pystyi voittoon, mutta Cavalierin tie kohti voittajaesittelyä oli karikkoinen.

Olli Koivusen ohjastama Cavalier käynnistyi ravilla, mutta otti ensimmäisellä takasuoralla laukan parijonosta. Pian tuli toinen hyppy, ja Cavalier jäi taivaltamaan kolmatta rataa pitkin.

Olli Koivunen ajoi suursuosikilla eteenpäin ja se runttasi puolikas jäljellä aina keulapaikalle saakka ohi tuulta halkoneen Tireless Survivorin. Hannu Torvisen ajokki Amour Amiko seurasi Cavalieriä loppukaarteessa, muttei pystynyt heittämään maalisuoralla haastetta. Harri Koivusen valmentama Cavalier voitti tuloksella 15,6x/2120 metriä.

“Mahtava suoritus hevoselta, mutta se haluaa vaikeuttaa omaa elämäänsä laukkojen takia”, Olli Koivunen siunaili. “Hevonen tuntui tosi hyvälle, ja edessä oli sellaisia hevosia, joista kuvittelin pääsevän ohi jo takasuoralla. Koko matka oltiin kolmatta menty, joten odotin, että joku tulee ohi, mutta hevonen oli superhyvä ja piti kaikki takanaan.”

Toto64-3: Teräsmiesliigassa riitti tapahtumia. Westcoast Deimos aloitti keulassa, mutta suosikki Redemption pääsi kärkeen puolikas juostuna. Mika Forss iski jo avauslenkin alussa Valiant Dreamin kanssa eteenpäin, ja yllätyshyökkäys vaihtoi kärkinimeä jälleen.

Valiant Dream joutui itse prässin uhriksi puolimatkassa, kun Jukka Torvinen yritti yllättää keulavaljakon Jumpper Frostin kyydissä. Väliprässistä huolimatta Mika Forssin treenilistoilta debytoinut Valiant Dream karkasi maalisuoralla helposti.

“Pitkä takamatka oli, ja aikaisin tehtiin ratkaisu. Hevonen meni pätkän liiankin kovaa. Keulan rinnalle koitin ajaa, mutta vauhti oli niin reipasta, että annoin keulaan asti mennä. Sitten tuli onneton väliprässi. Hevonen olisi saanut puhtaat paperit, vaikka olisi hävinnyt. Yllätti, että tuollaisten vaiheiden jälkeen voitti. Matkan aikana spurtattiin monesti, ja silti karkasi muista helposti.”

Kakkossuosikki Valiant Dream teki voittotuloksen 16,2/3140 metriä.

Ari Moilasen ajokki Mister Lane oli toinen, Three Dee Nodo kolmas.

Toto64-4: Myös kolmas kierroksen suurista suosikeista piti, kun Tapio Perttunen otti voiton valmentamansa No Limit Starin kyydissä.

Ari Moilasen ajokki Marcos Gallon nappasi aluksi kärkipaikan, mutta Moilanen halusi No Limit Starin eteensä. No Limit Star sai tehdä kärjessä oman juoksunsa, ja kympin lopetuksessa nelivuotias tamma irtosi muista erittäin väljästi.

“Alussa hevonen pienesti saksaili ja oli epävarma, mutta hyvin piti itsensä ravilla”, Tapio Perttunen aloitti. “Näin, että Ari haluaa selän, jonka jälkeen kaikki oli tosi helppoa. Viime vuonnakin hevonen oli meillä ja tykkäsin siitä kovasti, mutta oli keskeneräinen. Nyt tuntuu kaikki tuntuu loksahtaneen kohdilleen. Hevonen on voimistunut ja muuta sellaista. Jos se terveenä pysyy, on hevosessa potentiaalia, mutta aika näyttää mihin pystyy.”

No Limit Starin voittoaika 2100 metrillä oli 14,9a.

Ari Moilanen pussitteli Smiley Matchin 3. sisälle, jolloin Marcos Gallon piti toiseksi.

Toto64-5: Lämminveristen ykkössarjan jälkeen nähtiin edellisen lähdön tavoin Tapio Perttunen voittajaseremonioissa valmennettavansa kanssa.

Perttunen pyrki keulaan William Pinen kanssa, muttei päässyt ohi sisäradan Victor Quo VadiksestaFree Me käynnistyi lujaa, mutta laukkasi, jolloin mentiin Jarmo Saarelan ajaman Victor Quo Vadiksen tahdissa.

Jari Kinnunen iski kärkihevosen kimppuun vielä avauslenkin aikana Pascha Tillyn kyydissä, mutta vetotyöt ei ollut tarjolla. Avauskierros mentiin reippaasti 12,5-lukemiin.

Loppukaarteessa kirit ulkoa eivät kantaneet, jolloin sisärata veti. Jarmo Saarela lähti ajamaan Victor Quo Vadiksella loppukaarteessa alta pois, jolloin William Pine sai takaa kiriväylän ja ehti juuri ennen maalia ohi.

“Viimeisessä kurvissa katselin, että pakitanko, mutta siihen ei ollut mahdollisuuksia, jolloin lähdin ajamaan keulahevosta kiinni”, Tapio Perttunen selosti. “Jamppa ajoi alta pois, ja just kerkesin saamaan kiinni. Hevonen oli hyvä ja sai nappireissun.”

William Pine voitti täyden matkan ajalla 12,9a.

Victor Quo Vadis piti toiseksi ennen Frosty Viceä. Suosikit Madrid ja Starzinner eivät vakuuttaneet.

Toto64-6: Päätöskohteessa tuli ensimmäinen ja ainoa yllätysvoittaja, kun Jukka Torvinen ajoi Wall Street Comeryn parhaaksi.

Juhani Tapanin ohjastama Tanpopo ohitti tiukassa kiihdytyksessä Rose Cogerin ja vastasi lähdön vetotöistä. Selkeä pelipohja Mark More jäi johtavan rinnalle, josta hankki Tanpoposta maalisuoralla niukan otteen, mutta viimeisen sanan sanoi 3. sisällä matkannut Wall Street Comery, joka kiri varmaan voittoon.

“Olin hyväksynyt sen ajatuksen, että kuolemanpaikalle voidaan jäädä, kun lähtöpaikka on noin ulkona. Johtavan rinnalle jäätiin ensin, mutta sisälle tuli näppärä paikka, johon puikattiin sitten”, Jukka Torvinen selosti. “Suoran alussa alkoi tuntumaan, etttä sisäpuolen hevoset ohittaa, muttei kiskaan tiedä, että mitä takaa tulee. En tiedä oliko meilläkään paljoa varaa, mutta rehdisti tuli ohitse.”

Harri Koivusen treenaama Wall Street Comery voitti ajalla 12,0a/1609 metriä.