Kuninkuusravien rata-arvonnat

Kuningatarkilpailu, I osamatka, ryhmäajo 2100m

 1. R.R. Ruskariina
 2. Joivi
 3. Mokomani
 4. Mian Mari
 5. Saaga S
 6. Noriko
 7. Joiviri
 8. Tuli-Karkelo
 9. Hujanhajan
 10. Suhhaus
 11. Yllin Kyllin
 12. Sekottaja

 

Kuninkuuskilpailu, I osamatka, ryhmäajo 2100m

 1. Keisar
 2. Hullumies
 3. Köppinen
 4. Tapsan Tahti
 5. I.P. Lento
 6. Suivikas
 7. Jokivarren Kunkku
 8. Camri
 9. Rapin Aatos
 10. Leon Salama
 11. Vieskerin Valo
 12. Tuli-Ritari

 

Hiihtäjä Kerttu Niskanen toimi onnettarena kun Joensuun Kuninkuusravien 2100 metrin ja mailin matkojen lähtöradat arvottiin Vieremällä Einari Vidgrénin muistoajo -raveissa.

Kahdeksan kuluvan kauden ajoiltaan nopeinta osallistujaa arvottiin molemmissa kilpailuissa eturiviin ja neljä hitainta takarivin lähtöpaikoille. Kuvassa näkyvät lähtöradat ovat 2100 metrin avauskilpailuihin. Maililla eturivin ja takarivin ravurit starttaavat käännetyssä järjestyksessä.

Kerttu Niskanen toimi arvonnan onnettarena

Kerttu Niskanen toimi arvonnan onnettarena

Ennen varsinaista arvontaa jouduttiin suorittamaan esiarvonta kolmen tammakisan osallistujan kesken sillä niiden tämän vuoden nopein aika oli sama ja ne olivat kisan seitsemänneksi, kahdeksanneksi ja yhdeksänneksi nopeimmat osallistujat. Tässä arvonnassa Suhhaus joutui tyytymään takarivin arvontakoriin, R.R. Ruskariina ja Tuli-Karkelo saivat osallistua eturivin lähtöpaikkojen arvontaan.

Hallitsevat kuninkaalliset saivat molemmat avausmatkalle kolmannen lähtöradan. “Hirveä munkki!”, Köppisen valmentaja Jyrki Korhonen murjaisee puhelimeen. “Se on nyt Moilasen kädessä miten hän ajaa mutta Suivikas saattaa joutua juoksemaan ensimmäiseen kaarteeseen neljättä rataa. Köppinen tuntuu nyt todella hyvältä, Mikkelin mailin juoksu teki kunnon herkitsymiselle todella hyvää.”

Ravikuningatar Mokomanin ohjastaja Jukka-Pekka Kauhanen toivoi etukäteen kolmatta, neljättä tai viidettä rataa. Kauhanen on tryytyväinen paitsi tulokseen myös Mokomaniin. “Viime kerralla kisaan lähdettiin aika arvuutellen, nyt n hyvä ja varma olo tammasta mutta hyviä ovat muutkin. Varsinkin Mian Marin viime juoksut ovat olleet kovia.”

Lisää teemasta: Kuninkuusravit