Toto76 Kuopio 9.4.

Toto76-1: 9 Tähti Kepu

Toto76-2: 9 Like You

Toto76-3: 3 Lissun Eerikki

Toto76-4: 5 Prayer’s Hope

Toto76-5: 4 Saaga S

Toto76-6: 11 Ranch Newman

Toto76-7: 7 Twigs Voici

7 oikein: 1544,60 euroa

6 oikein: 31,70 euroa

Kuopion Toto76-rivi käynnistyi Tähti Kepun voitolla. Oulun ruuna otti lähtölaukan, mutta pudotti ajoissa raville ja kiersi johtavan rinnalle. Tähti Kepun voima puhui maalisuoralla ja se lipui voittoon, vaikka Tuli-Karkelo lähestyi lopussa. Tähti Kepu kilpaili ilman kenkiä.

“Rata on sen verran kimmoisa, että yritettiin saada sitä kautta vauhtia lisää.”, voiton ajanut “Pöljän Kontio” Tuomas Pakkanen sanaili.

Tapio Perttusen Like You teki käsittämättömän kovan juoksun Pronssidivisioonassa. Suosikki Proud Leader sai vetää keulassa avauskierroksen 17-vauhtia ja tuskin kukaan siinä vaiheessa uskoi sen häviävän. Like You lähti kolmannesta ulkoa etusuoralla kolmannelle ja kiertyi johtavan rinnalle, mistä jyräsi 11-lopetuksessa eleettömällä tyylillä kärkeen. Huh huh mikä juoksu!

Lissun Eerikki hallitsi kolmantena kohteena ajettua suomenhevosten Haastajadivisioonaa. Ori punnersi johtavan rinnalta voittoon Esa Holopaisen keskittyessä rattailla lähinnä tarkkailemaan muiden tekemisiä maalisuoralla.

“Vahvuus on varmaan tällä hetkellä tämän valtti, mutta vauhtia tulee koko ajan lisää.”, valmentaja Pekka Luukkonen tiivisti.

Prayer’s Hope vei Haastajadivisioonan. Mailin matkalla Tanner Birdland joutui tekemään matkalla keulassa töitä ja urheasta juoksusta huolimatta se kangistui sen verran lopussa, että Prayer’s Hope ja Sort Of Sorrow kurkottivat edelle. Voittajan taustalta Miika Tenhunen kertoi, että Prayer’s Hopen talvi meni hienosti ja hevonen kehittyi monella osa-alueella.

Viides kohde oli herkullinen suomenhevosten tasoitus, jossa hallitseva ravikuningas ja ravikuningatar ottivat yhteen. Tammahyvityksen turvin paalulta kiihdyttänyt Saaga S piti Matti Nisosen ajamana oriit ja ruunat loppuun asti takanaan. Sen takana juossut Mokomani oli toinen ennen Jokivarren Kunkkua, joka kiersi taustalta hienosti kolmanneksi. Jorma Kontio myhäili startin jälkeen tyytyväisyyttä Jokivarren Kunkun vireeseen. Lue Kontion mietteet keskiviikon Hevosurheilusta!

Tommi Kylliäisen Ranch Newman tykitti kanuunakirillä voittoon Hopeadivisioonassa. Maalisuoran alussa ruuna oli vielä kaukana kärjestä, mutta ehti ykköseksi ohi kangistuneiden kärkihevosten. Victory Bonsai oli johtavan rinnalle kierrettyään urhea.

Rivi päättyi Twigs Voicin sooloon. Pekka Korpi kaasutteli ensimmäisellä takasuoralla keulaan, mistä tamma karkasi voittoon hurjalla täyden matkan tuloksella 12,6. Korpi kertoi, että tamma oli nyt terävämpi kuin viikko sitten Forssassa.

7 oikein -tulos osui Hevosurheilun keskiviikon lehden suurempaan systeemiin!