Toto65-voittajat, peliosuus ja rivin arvo

Toto65-1: 5 Elaiza Camto, 34,00 %, 1,28 euroa
Toto65-2: 1 Rallin Muisto, 28,39 %, 3,18 e
Toto65-3: 3 Orlando Knick, 18,62 %, 6,27 e
Toto65-4: 1 Selene Lune, 71,89 %, 6,75 e
Toto65-5: 4 Varsova, 26,91 %, 16,11 e
Toto65-6: 9 BWT Ellospank, 44,59 %, 17,86 e

Vaihto: 119 883,87 euroa

Magic Monday –kierroksen toisena näyttämönä toimineen Kuopion ilta oli ikäviä tapahtumia täynnä. Merkittäviä ongelmia oli niin lähetysauton kuin radankin kanssa.

Kuopiossa vaikeudet alkoivat heti kättelyssä, ja ravien ensimmäinen lähtö ajettiin linjalähetyksenä, kun lähetysauto ”teki temput”.

”Lähetysautossa on sellainen akkujen latausjärjestelmä, jolla siivekkeet toimivat. Sepä järjestelmä olikin sitten tiltannut – se näytti, että akut olisivat täynnä, mutta eivätpä olleetkaan. Siivekkeet eivät sitten toki toimineet”, Kuopion raviradan toimitusjohtaja Marita Huttunen harmitteli.

Toisen lähdön alla pääsi yksi kilpailijoista irti, ja aikataulu meni jälleen uusiksi.

”Hevonen törmäsi traktoriinkin ja yhteen valjakkoonkin matkalla, mutta luojan kiitos siitä selvittiin, ettei tullut ihmis- tai hevosvahinkoja”, Huttunen totesi.

Ennen viidettä lähtöä tapahtui illan erikoisin sattuma, kun yhtäkkiä loppukaarteessa oli kuoppa, joka jatkui Santtu Raitalan Toto-TV:ssä antaman haastattelun mukaan intokiinaan asti.

”Ratamestari ajoi rataan karkeampaa pintaa, eli siinä oli etukauha kiinni traktorissa. Hän oli tallikaarteessa ja alkoi jarruttelemaan. Hän painoi jarrun ja kytkimen pohjaan, jolloin kauha retkahti alas. Hydrauliikka meni siitä jollain tavalla. Samaan syssyyn traktorista lakkasivat vaihteet toimimasta”, Marita Huttunen valaisi.

”Kuskin vieressä istui vänkäri, joka ajoi muuten toista traktoria. Hän oli silloin kyydissä ja kopsahti ikkunaan. Hän käy näyttämässä päätään sairaalassa. Tälli oli kova, mutta hän oli hyvissä voinnissa.”

Kuoppaa ei saatu paikattua ravien aikana niin hyvin, että sen yli olisi ollut turvallista ajaa. Alue rajattiin siten, että valjakot kiersivät sen kohdan hieman ulompana.

Odottamattomia tapahtumia olisi ollut jo yhdelle iltaa kasassa enemmän kuin tarpeeksi, mutta vielä kerran vastusti.

”Sitten puhkesi rengas autosta. Lähettäjät sanoivat, että siitä löytyi alumiinikenkä vierestä, jossa oli yksi naula pystyssä. Se kävi uudelle autolle. Vanhaa lähetysautoa ei ole enää huollettu, eikä se oikeastaan inahda mihinkään suuntaan.”

”Että kaikkea voi tapahtua, onneksi kukaan ei kuollut. Paljon oli tapahtumia, ei yhdelle illalle enempää voisi oikeastaan ollakaan.”

Marita Huttunen lähetti kilpailijoille terveisensä.

”Ikäviä ovat tällaiset asiat, ilman muuta ollaan pahoillamme, että tällaista tapahtuu. Vaikea on sanoa, että mitä tällaisissa tilanteissa voisi toisin tehdä. Onneksi ei pahempia haavereita hevosille tai ihmisille sattunut, mutta ikäviä asioita nämä ovat. Suorastaan uskomatonta on, että näin paljon sattui kaikkea.”

Illan 65-kierros Kuopiossa ja Forssassa ei yllättäviä asioita voittajien suhteen tarjonnut, ja rivin arvo jäi lounasrahoihin.