Toto64-voittajat, peliosuus ja rivin arvo

Toto64-1: 6 Mark More, 64,61 %, 0,14 euroa
Toto64-2: 9 Driverlane, 36,55 %, 0,39 e
Toto64-3: 2 Sunbeam, 36,48 %, 1,02 e
Toto64-4: 8 Daisy Nash, 3,50 %, 22,61 e
Toto64-5: 5 Shotproof, 4,73 %, 402,83 e
Toto64-6: 10 Fullhand Comery, 1464,04 e

Kuusi oikein -voitto-osuus 1464,04 euroa
Viisi oikein 7,66 e
Neljä oikein jackpot

Vaihto: 539 630,74 euroa

Vermon kuuman keskiviikon Toto64-jackpotkierros käynnistyi Niki Finnströmin ohjastaman pelipankki Mark Moren voitolla. Kierroksen hahmoksi nousi Tapio Mäki-Tulokas, sillä talliin meni kolme voittoa ja yksi hopeasija.

Toto64-1: Kiihdytyksessä keskeltä rataa avannut Wall Street Comery ohitti sisäpuolen kilpailijat ja otti keulapaikan aluksi. Taneli Säde päästi ulkopuolella kiihdyttäneen Mark Moren heti 1. kaarteessa vetotöihin, jossa Niki Finnströmin ajokki sai tehdä oman juoksunsa.

Päätöspuolikkaalla Niki Finnström huolehti, ettei Wall Street Comery pääse iskemään rinnalle liian aikaisin. Mark More hallitsi keulasta oikein kevyen oloisesti perille, ja Wall Street Comery pääsi työntymään perästä kakkospalkinnolle ennen Ripasso Classicoa, jota ajoi Aysa Könec.

”Ajattelin että kuka vain ensin sinne pääsee, meille keula tarjolla”, Niki Finnströmin veikkaus juoksunkulusta meni putkeen. ”Annoin hevosen lähteä mitä lähtee ja ajoin rauhassa keulaan, jossa sai tehdä oman juoksunsa.”

Niki Finnström nappasi kisan voitosta 16 pistettä, jonka turvin kohenteli asemiaan Salamakypärien kokonaiskisassa.

”Tänne sama kuin nakkaisi kaurasäkin kyytiin ja huikkaisi, että käy kilpaa ajamassa. Yhtä hyviä kuskeja näissä on kuin minäkin, merkkaa niin paljon, että millaisilla hevosilla pääsee ajamaan”, Niki Finnström muistutti.

Salamakypärät-lähtöjä on jäljellä tällä kaudella vielä neljä, seuravaksi tulevaisuuden ohjastajahuiput kisaavat Vermossa 4.9.

Tällä kaudella joka kerta kahden parhaan sakkiin kuudessa kisassaan pystynyt Mark More teki voittoajan 15,3a/2100 metriä.

Kalervo Jussila on voittajan kasvattaja ja omistaa sen yhdessä Suvi Alhon kanssa.

Toto64-2: Nelivuotias Driverlane jatkoi lyömättömänä Harri Koivusen valmennuksesta, kun kolmas kisa tallin väreistä toi kolmannen ykköstilan.

Antti Teivaisen ohjastama Valletta avasi keulaan, jossa veti kierroksen 15,5-kyydillä. Kolmannen puolikkaan pikkuyllätystä kaavaillut valjakko sai hölkkäillä vielä 19,0-lukemiin, mutta viimeisellä puolikkaalla laitettiin töppöstä toisen eteen tosissaan, kun Olli Koivusen ensimmäistä kertaa ohjastama Driverlane iski tuntumaan.

Valletta johti aina viimeiselle sadalle metrille asti, mutta sitten selkeä pelisuosikki Driverlane vyöryi varmasti ohi voittoajalla 15,2ake.

“On kyllä hieno hevonen, jolla on komea tyyli juosta. Mielenkiintoinen tapaus”, Olli Koivunen aloitti. “Ajattelin, että Antti haluaa keulasta ajaa, en halunnut eteenpäin ajaa, ettei kuolemanpaikalle jouduta. Toisella ohjalla se roikkuu, mutta se lähtee starttien myötä pois.”

Christa Packalenin valmennettavien menestyskulku jatkui lähdössä, kun edellisen lähdön voiton jatkoksi tuli kakkossija Santo Grialin kanssa. Valletta oli kolmas.

Toto64-3: Olli Koivunen narutteli toisen ykköstilansa peräjälkeen. Tällä kertaa Koivusen käskyttämänä voittajana maaliin selvisi Sunbeam.

Viime viikolla Vermossa yllättänyt Sunbeam oli nyt jo veikattu suosikiksi. Tapio Mäki-Tulokkaan valmennettava torjui kiihdytyksessä ohi yrittäneen April Sisun, joka jäi toiselle ilman vetoapua.

Sunbeam ei 09,5-avauksesta lannistunut, vaan hallitsi mailin matkan kisaa maaliin asti ennätysajallaan 11,8aly.

“Ensiaskeleilla hepassa oli sen verran virtaa, ettei täysiä uskaltanut ladata. Sitten sai vauhdin päälle ja päästiin keulaan. Sunbeam tuntui koko ajan superhyvältä, ja voitto oli helppo”, Olli Koivunen kertoi.

Johtavaa seurannut M.T. Lara Croft oli valmentajansa Pekka Korven kannustamana toinen ennen Seppo Markkulaa ja Selene Lunea.

Toto64-4: Ensimmäinen suosikki kompastui kierroksella, kun Hannu Torvisen ajama Girl’s Wish kadotti viimeisellä takasuoralla rytminsä kohtalokkaasti.

Girl’s Wish pääsi 2600 metrin kisassa keulaan suosiolla kaksi kierrosta maaliin. Tamma johti, kunnes kompuroi viimeisellä takasuoralla laukalle. Sen jälkeen pakka oli täysin avoin.

Tuomas Korvenojan suojatti Samvais vaikutti ensin vyöryvän parhaaksi, mutta ulkoa Jukka Torvisen ajokki Daisy Nash kiri paremmin ja ehti niukkaan voittoon.

“Oltiin omalla tavallaan voiton suhteen hankalissa asemissa”, Jukka Torvinen myönsi. “Maltillisesti lähdettiin liikkeelle ja ajettiin sisärataa pitkin koko matka, josta takasuoralla lähdettiin hiljalleen ulos päin. Tuntui viimeisessä kurvissa, että tamma tulee hyvin maaliin. Siellä jouduttiin tosi ulos, sen jälkeen se sai tosi kovan vauhdin päälle.”

Yllättäjä Daisy Nash ravasi 2600 metriä voittoaikaan 17,3a. Anniina Lindfors valmentaa voittajaa.

Toto64-5: Tapio Mäki-Tulokkaan tallin osallistujat miehittivät kovimman lämminverikoitoksen kärkisijat, kun Shotproof voitti ja William Birdland oli toinen.

Tapio Perttunen kiihdytti valmentamansa William Pinen kyydissä kärkipaikalle, joka ei ollut tällä kertaa avain onneen, kun rinnalle jääneellä William Birdlandilla ajettiin todella aktiivisesti. Ensimmäinen 500 metriä mentiin 08,0-kyydillä, ja kierroksen lukemiksi täydellä matkalla saatiin hervoton 10,0!

Puolikas jäljellä William Birdland vyöryi kärkeen, mutta raastava juoksu näkyi maalisuoralla. Kipakasti takajoukoista kirinyt Shotproof ehti laskevassa tempossa varmaan voittoon rajulla voittoajalla 11,6a/2100 m.

Santtu Raitala ohjasti voittajaa toisen kerran.

“Hevonen oli hullunpaljon parempi jo lämmitysajossa kuin koelähdön aikaan. Valmennustiimi on saanut hevosen menemään paljon eteenpäin”, Santtu Raitala kehui. “Ensimmäinen tuhat ajettiin pääporukasta jääneenä, eikä hevonen halunnut kovempaa mennä. Kierros jäljellä noustiin toiselle radalle. Hevonen lähti loppukurvissa kuromaan eroa tallikaveriinsa ja otti sitä tosin hyvin kiinni. William Birdland teki sekin tosi hienon juoksun.”

Toto64-6: Tapio Mäki-Tulokkaan tallin loistoilta huipentui, kun kahden voiton ja yhden kakkossijan jälkeen tuli vielä nappionnistuminen Fullhand Comeryn kanssa.

Ari Moilasen ajokki Fullhand Comery pääsi takarivistä hyvin läpi, jolloin painui puolikas juostuna keulaan Teräsmiesliigassa. Vauhdin laskettua tosi alas, kierrätti Olli Koivunen suursuosikin Cavalierin rinnalle, mutta keulaan ei ollut asiaa.

Pitkään ajettiin rauhassa, ja päätöspuolikkaan alussa Cavalier alkoi olla vaikeuksissa. Tällöin Fullhand Comery pisteli varmaan voittoon.

“Laukkaili hevosia edestä pois. Parijono rauhoittui, ja päästiin keulaan”, Ari Moilanen luetteli. “En halunnut antaa keulaa pois, kun hevonen teki Riihimäellä kovan juoksun 3100 metrillä, joten luotin hevoseen kovasti. Sen varusteita on päästy löysäämään, jota mukaa tullut vauhtia ja jaksoa lisää, joten hyvään suuntaan hevonen menossa.”

Fullhand Comery teki voittotuloksen 17,1/3100 metriä.

Salamapypärät pistetilanne 8. osalähdön jälkeen (tilastot Hippos)

 

 1. Arna Ruohomäki 76
 2. Taneli Säde 73
 3. Niki Finnström 66
 4. Olli-Pekka Holopainen 65
 5. Iivari Nurminen 62
 6. Anette Antti-Roiko 54
 7. Niko Riekkinen 47
  Toni Ripatti 47
 8. Kimi Pesonen 46
 9. Niko Huuskola 43
 10. Ayse Könec 38
 11. Riku M Lindgren 34