Kymi GP saa Untersteinerin tallista vieraan, jonka loppukiri on ihastuttanut tänä vuonna niin ranskalaiset, ruotsalaiset kuin suomalaisetkin.

Kansainvälisiä raveja verkon pelisivustoilta katsoneet ovat oppineet luottamaan 6-vuotiaaseen.

Carabinieri on ollut hurjassa vedossa jo yli puoli vuotta”, valmentaja Peter Untersteiner vahvisti keskiviikkona.
Perjantaina hevonen lentää Suomeen, jossa lauantaina ohjiin tarttuu poika Johan Untersteiner.

”Hän tuntee hevosen yhtä hyvin kuin minä. Ori on saanut pitkästä aikaa näin hyvän lähtöradan 4. Siitä on apua, vaikka hevonen ei ole nopea lähdöstä”, totesi Peter, joka kilpailee lauantaina Tingsrydissä viidellä ajokillaan.

Carabinieri tulee sitäkin paremmin loppua. Se on esittänyt upeita 700 metrin kirejä. Harvasta hevosesta huokuu niin positiivinen asenne kilpailemiseen kuin Carabinierista.

”Se on pirteä ja iloinen”, Untersteiner vahvisti viimeiset kuulumiset Halmstadin menestyksekkäältä kilpatallilta.

Carabinieri on ansainnut euroja jo neljännesmiljoonan. Voittosumma voisi olla huomattavasti suurempi, jos hevonen ei olisi kokenut epäonnea niin Derbyssä kuin Kriteriumissa.

Carabinieri aloitti menestyskulkunsa viime marraskuussa. Vincennesissä tammikuussa Carabinieri näytti talvimeetingin yleisölle luokkansa Johan Untersteinerin ajamalla voitolla  2850 metrin kilpailussa.

Hevonen palasi helmikuussa Ruotsiin Solvallaan voittamaan hopeadivisioonan finaalin. Loppukiri oli silloinkin upea ja sen painoarvo kasvoi, jos katsoi kellosta lukemia – 8,3-vauhtia viimeiset 500 metriä!

Ruotsista hevonen siirtyi huhtikuuksi Vincennesiin. Franck Nivard ajoi sen ennätyksen 10,4a  ja kakkossijan 2100 metrillä Vincennesin 1975 metrin radalla. Sen jälkeen pelaajat luottivat Carabinieriin kuin vuoreen 6–9-vuotiaiden lähdössä . Nivard voitti sen kertoimella 1,6.
Kööpenhamina Cupissa hevonen jäi alussa kolmannelle radalle ja joutui peruuttamaan alussa aivan hännille. Silloinkin hevonen juoksi hyvin, vaikka sijoitus oli neljäs. Viimeksi Carabinieri voitti Mantorpissa näytösluontoisesti. Vahva loppukiri puhui jälleen.

Katso Kööpenhamina Cupin video:

14-05-17 Charlottenlund

LUE kaikki aiheesta KYMI GP 2017

 

Lisää teemasta: Kymi GP 2017