Kymi Grand Prix -hevosia kuljettava lentokone teki perjantaina välilaskun Halmstadiin ja lähti sieltä kello 16 aikaan kohti Uttia. Tervetulojuhla alkoi radalla kello 19, ja siellä esiteltiin tähtivieraat.

Halmstadista piti tulla koneeseen myös norjalaisen Hickothepoohin. Se loukkaantui lastausvaiheessa ja lähti hoidettavaksi hevosklinikalle. Handsome Brad, Racing Mange, Jairo ja Eelis menivät koneeseen, jossa olivat myös Ranskasta lähteneet Kymi GP -hevoset Billie de Montfort, Caliu des Bosc ja Colonel. Minna Rosimo on Joakim Lövgrenin hevosten Jairo ja Racing Mange hoitajana koneessa.

Hickothepoohin loukkaantumisesta ja vammoista on tullut lisätietoja. Turma sattui, kun hevonen oli menossa ramppia pitkin koneeseen. Hevonen hyppäsi pystyyn ja löi kaulansa rampin alumiinilaitoihin ja sai pitkän haavan kaulaansa. Klinikalla haava neulottiin 50-60 tikillä. Eläinlääkäreiden mukaan paranemisennuste on hyvä. Hevosen mukana ollut osaomistaja Ernestas Tijunelis kertoi tapahtumasta tgn.no-sivulla.

Lisätty Hickothepoohin loukkaantuminen klo 18.25, päivitetty la 9:40.