Toto64-voittajat, peliosuus ja rivin arvo

Toto64-1: 4 Lady Nightingale, 17,39 %, 1,07 euroa
Toto64-2: 8 Vanjali, 21,08 %, 4,61 e
Toto64-3: 2 Ice Wine, 5,56 %, 76,96 e
Toto64-4: 2 Alvar Hem, 12,74 %, 282,24 e
Toto64-5: 2 Perfect Rainmaker, 71,75 %, 372,74 e
Toto64-6: 4 Deangelo, 22,04 %, 1142,93 e

Kuusi oikein -voitto-osuus 1142,93 euroa
Viisi oikein 5,54 e
Neljä –

Vaihto: 324 286,54 euroa

Leo Mönttisen valmentama Lady Nightingale jatkoi voittokannassa Vermon Toto64-avauskohteessa. Ykköstila oli tammalle kolmas peräkkäinen.

Toto64-1: Enintään 19 500 euroa ansainneiden lähtö oli värikäs ja vauhdikas. Antti Teivainen lennätti tauolta palanneen BWT Dangerin keulapaikalle, mutta luopui asemastaan, kun Tapio Perttunen halusi Wutanin kanssa samalle juoksupaikalle 1. takasuoralla.

Suosikki Crazeman kierteli avauspuolikkaan kolmatta rataa päästäkseen toiselle ilman vetoapua, josta väsyi myöhemmin. Kierros hurjasteltiin täydellä matkalla hyvin reippaasti 12,5-lukemiin.

Toisessa ulkona avauslenkin laukastaan huolimatta matkannut Black Emperor lähti viimeisellä takasuoralla ensimmäiseksi kolmannelle radalle, mutta laukka vei sen saumat nopeasti. Lady Nightingale pisteli tällöin kolmatta ensimmäisenä.

Päätöspuolikkaan alussa BWT Danger pääsi tuikkaamaan välistä toiselle ennen kuin Lady Nightingale ehti laskeutua siihen. Lisämetreistä huolimatta Ari Moilasen kuskaama Lady Nightingale kiri hallittuun ykköstilaan ennen Oilsheikiä ja Jeroen Van Craenin treenistä aloittanutta BWT Dangeria.

”Heti huomasi Daltonin suorituksesta, kun kovaa mentiin eka tuhat, että ajamatta kun hevoset ovat olleet, ei silloin pärjää”, Leo Mönttinen aloitti viittaamalla Dalton Hossin suoritukseen ja siihen, ettei treeniolosuhteet olleet sallineet haluttua valmennusta. ”Lady Nightingale on tosi hyvällä mallilla. Muistetaan viime talvena, kun oli hyvät polannekelit, tamma illoin teki hyviä juoksija. Se on talvihevonen, vaikkei talvisista olosuhteista pystytä puhumaankaan nyt.”

Lady Nightingalen uran 9. ykköstila tuli 2120 metrin kisassa tuloksella 15,7a. Woodcake Ay on voittajan omistaja ja kasvattaja.

Toto64-2: Kylmäveristen montéssa ajettiin Talvimeetingin karsinta, jossa Vanjali oli monessa mukana. Vermon monté-lähtöjen kestomenestyjä aiheutti lähdönuusinnan, mutta oli itse lähdössä ylivoimainen.

Jenni Koskelan ohjastama Puksin Poika otti keulapaikan, jossa pisteli pienellä erolla muihin, kunnes kierros ravattuna etumatka oli ajettu umpeen. Puoli kierrosta myöhemmin Liisa Lanki eteni Vanjalin kanssa ohi keulahevosen ja voitti siitä vakuuttavasti.

“Se on täällä aika rauhallinen ja tykkää kovasti Vermon raviradasta”, Liisa Lanki aloitti voittajasta. “Se matkustaa tosi hyvin laivassa, ei ongelmia. Hevonen painoi vähän liikaa tuossa kierros ennen maalia, jolloin ajoin eteenpäin.”

Vanjali on kisannut nyt Vermossa yhdeksän kertaa, joissa on napannut peräti kuusi ykköstilaa.

Kohteen pelatuin osallistuja Karman Jaromir laukkasi etusuoralla, mutta paikkasi vahvasti nousemalla hopealle ennen Puksin Poikaa.

Toto64-3: Tammatähti kisattiin kahdeksan tamman voimin. Leo Mönttisen loistava iltapuhde täydentyi, kun Ice Wine muistutti kyvyistään kirimällä nappireissun jälkeen parhaaksi.

Ari Moilasen ajama Ice Wine oli alussa nopein, mutta päästi Meritin ja Harri Koivusen edelleen 1. takasuoralla. Olli Koivunen yritti pian kärkeen Lolo Lee:n kanssa, mutta jäi toiselle ilman vetoapua.

Merit kiskoi ensimmäisen mailin 13,5-kyydillä, ja Ice Wine seurasi helpon näköisesti perässä. Toisen jonon letka “menetti” metrejä, kun Lolo Lee taipui. Siinä toisena matkannut suursuosikki Her Royal Highness oli kirivaiheessa tasainen. Cocktail Princess kiri napakasti, mutta aikaisemmin mainittu kärkipari oli karussa.

Ice Wine nousi maalisuoran alussa toiselle ja ohitti Meritin niukasti, mutta varmasti.

“Hevonen oli tänään ihan loistava. Saatiin toki hyvä juoksu Harrin hevosen perässä, mutta vauhti oli kovaa”, Ari Moilanen näki.

Valmentaja Leo Mönttinen ei odottanut Ice Wineltä heikkojen valmennusolosuhteiden takia suuria, ja Ari Moilanen kertoi näkemyksensä miksi tamma olikin hyvä.

“Vanhoille hevosille voi joskus hyvää tehdä, kun jää vähemmälle ajolle. Sitten tulee harmaita hiuksia, kun ei pääse ajamaan hevosella, mutta se voi tehdä hyvääkin. Leksan hevosia olen ajanut monia kymmeniä vuosia, ja ne ovat aina hyvässä kunnossa, kun starttiin tulevat.”

Ice Winen uran 12. voitto tuli viitossuosikkina tuloksella 14,5a/2120 metriä.

Toto64-4: Etelään takaisin Mauri Jaaralta siirtynyt Alvar Hem kehitti kiukkuisan loppuvedon, jolla ohitti suosikki Synerin voittotaistossa.

Antti Teivaisen ajokki Heporix nappasi keulapaikan, jossa sai vetää todella rauhassa 33,5-vauhdilla avauslenkin. Etusuoralla Ukkosen Jymy kiersi ensin toiselle ilman vetoapua, mutta sitä seurannut Syneri leiskautti jo hetkeä myöhemmin toiselle ilman vetoapua.

Syneri hankki otteen keulahevosesta loppukaarteessa. Se vaikutti maalisuoralla pitkään voittajalta, mutta Alvar Hem kiskaisi loppua Tapio Perttusen ajamana vihaisesti ja otti varman voiton täyden matkan ajalla 30,5a.

“Laiska oli menemään, etten täyttä kuvaa saanut. Hevonen meni kevyesti. Avasin korvat ja käskin niin tosi iloisesti lähti. Tosi positiivinen oli hevonen minulle tänään. Tiedetään, että hevonen Jaaran Maurilla ollut, joka tosi hienon työn tehnyt”, Tapio Perttunen jutteli.

Toto64-5: Kierroksen pelatuin ravuri Perfect Rainmaker ei ollut turhaan suursuosikki, sillä nousukas otti keulapaikalta helpon täysosuman.

Antti Teivainen ajoi Tapio Mäki-Tulokkaan valmentaman Perfect Rainmakerin voimalla keulaan toisella puolikkaalla, jolloin ruunan ennakkoon pahin haastaja Prodigy Shark jatkoi perässä.

Prodigy Shark nousi toiselle ilman vetoapua 1200 metriä jäljellä, mutta keulahevonen lähti loppukaarteessa irti ja pakeni ylivoimaiseen ykköstilaan 3140 metrin ajalla 18,6.

“Huikea suoritus nähtiin”, Antti Teivainen aloitti. “Tempo oli hyvin epätasainen. Ensin arvelin, että suosiolla päästään keulaan, mutta joutui ajamaan sinne, ja muutamaan otteeseen matkalla vauhtia nostamaan. Hevonen pysyi rauhallisena, ja oli harvinaista, että tosi paljon oli voimia maalissakin.”

Queen Adele oli mainitun kärkiparin takana kolmas.

Toto64-6: Ari Moilanen vei nimiinsä puolet kierroksen lähdöistä, kun päätöskohteessa Aripekka Pakkasen treenaama Deangelo oli keulasta ohittamaton.

Kiihdytys oli tulinen, jossa Deangelo eteni neloskaistalta vetotöihin. Rajujen alkumetrien jälkeen Deangelo sai rauhoittaa tempoa, eikä ollut sen jälkeen yllätettävissä lyhyen matkan kisassa.

“Kaikki kun hevosella on kunnossa, se on oikein hyviä juoksuja tehnyt”, Ari Moilanen aloitti. “Tässä on paljon hyvää, kun nopea ja tulee paikasta kuin paikasta. Paljon nähdään menestystä tämän kohdalla jatkossakin. Hevonen oli turhankin terävä ennen lähtöä, kun en harjoituslähdön jälkeen meinannut saada pysähtymään.”

Suursuosikki Bring Me Brodde kiri 2. ulkoa hopealle ennen Wille’s Rainmakeria.