Toto65-voittajat, peliosuus ja arvo

Toto65-1: 5 Lago Negro 7,29 %, 5,90 e

Toto65-2: 7 North Lexus 57,25 %, 8,60 e

Toto65-3: 8 Pam Hallover 29,31 %, 19,20 e

Toto65-4: 6 Aatsi 9,19 %, 105,60 e

Toto65-5: 7 Nalli Napero 1,66 %, 2025,70 e

Toto65-6: 5 Staro Moschino 29,17 %, 3336,60 e

 

Voitto-osuudet:

6 oikein 3336,60 e

5 oikein 70,60 e

 

Vaihto: 149 398,90 euroa

Oulun Äimärautiolla ja Tampereen Teivossa ratkaistava Magic Mondayn rivi alkoi yllätyksellä, kun Marko Hakkaraisen luotsaama Lago Negro kukisti kovat vastustajansa selityksittä.

Toto65-1: Avauksesta tuli raju, kun Daddy’s First pystyi sisäradan turvin pitämään ensin kiinni johtopaikasta ja Quiet Leader sekä Tessa’s Devil kiersivät kaarteen sen ulkopuolella toista ja kolmatta rataa. Tessa’s Devil painui 1.09-vauhtisen puolikkaan täyttyessä keulaan, mutta se oli liikaa koko kolmikolle.

Lago Negro jäi kärkikolmikon selvitettyä juoksupaikkansa kiertämään toista rataa ilman vetoapua, mutta sille paikka ei aiheuttanut ongelmia. Loppukaarteen alussa johtoon siirtynyt yllättäjä voitti kuudenneksi pelatuimpana ajalla 15,5a/2100 metriä. Se oli kuudenneksi pelatuin.

“Olen vähän odotellut, että tämä kohta rupeaa taas pärjäämään. Tämä on terveempi kuin on ollut meillä ollessa ehkä koskaan, ja nyt on päästy hyvin treenaamaan”, Marko Hakkarainen kertoi.

Viidennestä parista etusuoralla reissuun lähtenyt X.Factor eteni loppukaarteeseen mentäessä toiselle radalle Lago Negron tuntumaan ja puristi lopulta toiseksi, vaikka perässä kiertänyt Don Juan Sisu kävi välillä edellä.

 

Toto65-2: Suuri suosikki North Lexus hallitsi koko 2600 metrin ajan. Tuntumassa toista rataa kiertänyt Don Corleone Trot kiritti hyvin, mutta minkäänlaista uhkaa siitä ei muodostunut.

“Näytti yllättävän helpolta, sillä odotin vähän sellaista tiukempaa”, hoitaja Emilia Haapiala katsoi. “North Lexus on oikein mukava ja tosi rauhallinen hevonen, ei ole ikinä minkäänlaisia ongelmia ollut.”

Harri Koivusen valmentama ja Olli Koivusen ohjastama North Lexus kirjautti ajan 16,6a. T.M. Chagall seurasi toisesta ulkoa reilusti hävinneenä kolmanneksi.

 

Toto65-3: Eturivin uloimmalta paikalta lähtenyt suosikki Pam Hallover jäi kiihdytyksessä parijonon ulkopuolelle, josta Iikka Nurmonen ajoi sillä tasaisesti eteenpäin ja pääsi takasuoran lopulla keulaan asti.

Coys Rain teki ratkaisunsa neljännestä parista toisen kaarteen puolivälissä ja kiertyi etusuoralla kuolemanpaikalle, vaikka otti siinä pienen hypynkin.

Kaksikko säästi voimiaan päätöspuolikkaalle ja pystyi kiristämään tahtia niin, että muut putosivat tuntumasta. Loppukaarteessa hieman eroa tehnyt Pam Hallover piti varmasti, vaikka myös Coys Rain tuli hyvin perille.

“Vähän se jäi puuhailemaan, kun jäi yksin, mutta piti kuitenkin varmasti. Nyt ei vedetty korviakaan auki. Ossi päätti, että tänään ajetaan pumpulit korvissa, ja se oli hyvä ratkaisu”, Iikka Nurmonen kehaisi.

Ossi Nurmosen valmentama Pam Hallover teki 2100 metrillä ajan 16,6a.

Puolimatkassa parijonosta kirikaistalle lähtenyt Not A Clue eteni loppukaarteen alkupuolella kärkiparin tuntumaan toiselle radalle, ei pystynyt vauhdin kiihtyessä haastamaan ja piti sitten selvästi hävinneenä kolmanneksi.

 

Toto65-4: Johtoon kiihdyttänyt Aatsi sai 1.23-vauhtisen puolikkaan täytyttyä vielä painetta Naputukselta, joka kuitenkin laukkasi takasuoran lopulla ja vielä uudestaan toisessa kaarteessa.

Jarmo Saarela sai ajaa Aatsilla tämän jälkeen maltillisempaa tahtia, antoi sille menoluvan loppukaarteessa ja pääsi maalisuoralla nauttimaan ylivoimasta.

“Kyllä se joutui töitä menemään, mutta ei tämä ikinä anna itsestään kaikkea ja riepottelee mua vielä tuolla mäessä, kun tulee radalta”, Juhani Inkinen naurahti. “Aatsi on mukava starttihevonen, kun saa tällaisen keulajuoksun, mutta takaa herra ei halua yrittää.”

Aatsi oli kolmanneksi eniten käytetty merkki. Se ravasi 2100 metriä ennätyksensä tuntumaan aikaan 27,4a.

Toisen radan jonossa kolmantena ja toisena matkannut Holari pääsi maalisuoralla irti ja työntyi toiseksi täpärästi ennen Enrikoa, joka tuli ensimmäisen takasuoran lopulta toista rataa ilman vetoapua.

Sisältä lähtenyt suosikki Sheikki pääsi matkalla toiseen ulos, josta se vaihtoi päätöskierroksen käynnistyessä selkään kolmannelle radalle. Se mahtui loppukaarteessa iskemään vapaalle radalle, muttei pystynyt kirimään ihan totosijoille.

 

Toto65-5: Äimäraution viimeisessä kohteessa nähtiin iso yllätys, kun lähes 60-prosenttisesti merkitty Buugi hävisi kahdeksanneksi eniten pelatulle Nalli Naperolle.

Toisen kaarteen puolivälin jälkeen taustalta reissuun lähtenyt Buugi kiersi vahvasti perille, mutta puolimatkassa kuolemanpaikalta keulaan edennyt Nalli Napero pisteli kolmannen puolikkaan 1.27:n lukemiin ja tuli lopunkin niin hyvin, ettei Buugi ehtinyt vakavammin uhkaamaan.

Lähes kaksi ja puoli vuotta sitten edellisen kerran voittanut 12-vuotias Nalli Napero siirtyi viime syksynä Feija Lindgrenille, joka ajoi koelähdön lokakuussa ja yhden heikosti menneen startin joulun alla.

“Aika väkevä oli kyllä. Poltti päälle niin armottomasti”, Feija Lindgren kuvaili. “Tämä on lahjakas hevonen. Nyt on treenailtu ja laiteltu vähäsen, ja vähän otettu pätkiä silloin tällöin. Kyllä nyt hyvin silpatteli.”

Voitto tuli ajalla 29,0a/2100 metriä, josta Buugi jäi kahden kymmenyksen päähän. Kolmannesta sisältä loppukaarteessa vapaille päässyt Aikapiika kiri kolmanneksi.

 

Toto65-6: Koivusen talliin toinen suosikkivoitto, kun ensimmäisellä takasuoralla kolmannelta radalta toiseen ulos päässyt ja siitä kierrosta myöhemmin kiriin iskenyt Staro Moschino oli ratkaisuhetkillä selvästi paras.

Olli Koivusen ajama Staro Moschino avasi nelivuotiskautensa 2100 metrin ajalla 16,0a.

“Vähän sellainen kuuman oloinen varsinkin täällä radalla”, hoitaja Heidi Taipale kuvaili. “Vähän varustemuutoksia on tehty Harrin kanssa, ja oikein tosi hyvältä se näytti.”

Johtaneen Bombardin takaa loppusuoran alussa tilaa saanut All Ready Match työntyi toiseksi niukasti ennen kolmannesta ulkoa Staro Moschinon kannoilla kirinyttä Don Pescadoria. Koivusille tuli päätöskohteesta näin kaksoisvoitto. Valmentaja ajoi itse All Ready Matchia.