Derby-finalistit 2.9. Vermo

Merit
Exploding Alice
Next Direction
BWT Burnin Alive
Callela Eliza
One Direction
Benjamin Evo
Whole Lotta Love
Obrigado
Callela Leonard
Golda Paris
Arctic Lover

Vermossa ravataan Suuren Suomalaisen Derbyn karsintojen merkeissä. Ensimmäinen karsintalähtö oli tammojen juhlaa.

Nelivuotiaiden lämminveristen suurkilpailu Derbyn karsinnat käynnistyivät Harri Koivusen ja Meritin voitolla.

Vauhtia ei ensimmäisestä karsintalähdöstä puuttunut. Ari Moilanen veti keulassa Spade Ace Fridon kanssa ja Pekka Korpi puolusti toisen radan vetäjän paikkaa Arctic Masterin rattailla. Mika Forss eteni BWT Bayernin kanssa väkisin toiselle ilman vetoapua, mutta 12,0-vauhtinen avauslenkki vaati veronsa.

Merit sai käyttää räjähtävän pätkänsä vasta lopussa ja takasuoralla alkanut kiri kantoi ylivoimaiseen ykköstilaan tuloksella 14,8a / 2600 metriä. Karsintavoitto palkittiin 9000 eurolla.

“Juoksumme meni tosi hyvin, kun saimme hyvän selän eteen jo 1,5-kierrosta juostuna. Hienosti tuli tamma maaliin”, Harri Koivunen kehui.

“Meillä on yksi tämän ikäluokan nopeimpia hevosia. Toivottavasti saamme finaalissa säästää spurtin oikeaan paikkaan, niin ei me hännille jäädä”, Koivunen suuntasi katsettaan 2.9. juostavaan finaaliin.

Markku Niemisen suojatti Exploding Alice ehti hänniltä toiseksi ja lunasti finaalilipun. Edellä maaliin saapuneiden tapaan kolmanneksi sijoittui tammahevonen, kun Golda Paris kiri kolmosrahoille.

Ratu Royale joutui jäämään ennen lähtöä pois.

Jokaisesta viidestä karsintalähdöstä kaksi parasta, ja pisterankingin mukaisesti kaksi parasta kolmanneksi sijoittunutta pääsee finaaliin.

Finaalissa 2. päivä syyskuuta Vermossa voittajaa odottaa tänä vuonna 150 000 euroa.

Toto65-1: Toinen Derby-karsintalähtö avasi illan kuusvitosen.

Tuomas Korvenoja latasi BWT Burnin Aliven kanssa vetotöihin. Viimeisen takasuoran lopussa Korvenojan ympäriltä hevoset alkoivat hyytyä ja kaasu lyötiin pohjaan. Keulahevosen pakomatka näytti pitkään kullanhotoiselta, mutta viimeiset 200 metriä olivat raskaita.

Iikka Nurmonen oli Next Directionin kanssa vielä 300 metriä maaliin kaukana johtohevosesta, mutta ehti vielä vauhdikkalla kirillä voittoon tuloksella 14,5a / 2600 metriä.

“Takasuoralla tuntui hyvälle, kun edessä selkä veti. Se kun alkoi väsyä, näytti että ajamme vain finaalipaikasta. 150 metriä maaliin saatiin niin kova vauhti päälle, mutta tiukalle voitto meni kuitenkin”, Iikka Nurmonen sanaili.

BWT Burnin Alive kesti toiseksi ja pääsi siten finaaliin, Mentha oli kolmas.

Toto65-2: Kolmannen karsintalähdön vuoro.

Keulapaikka oli haluttua tavaraa ja avauspuolikas venähti 09,5-vauhtiseksi.

Markku Nieminen pääsi Callela Elizan rattailla vetotöihin ja rauhoitti toisen kilometrin verkkaiseksi. Kova avaus ei painanut lopussa tamman jaloissa, vaan sen rynnisti maalisuoralla muilta karkuun voittotuloksella 14,7akp.

Ari Moilasen ajokki One Direction kiri yllätysfinalistiksi. Tommi Kylliäisen ajokki Rainbow Geronimo oli maalissa kolmas. Snowdon laukkasi mahdollisuutensa.

Toto65-3: K.G. Bertmarks Minne -amatöörien karsintalähdön vuoro.

Ville Pohjola latasi Sauvignon Blancen kanssa vetötoihin. Valjakko joutui vetämään kierroksen peräti 12,5-kyytiä. Tamma jaksoi silti vastata niukkaan, mutta varmaan ykköstilaan tuloksella 14,0a / 2100 metriä. Pohjola kertoi, että hevosella oli varaa, mutta varusteiden kanssa oli murheita.

“Ulkopuolen lappu ei meinannut pysyä millään ylhäällä ja se olikin koko matkan alhaalla. Hevonen ei nähnyt kaveria sen takia. Varoja kyllä oli.”

Tauolta palannut Hopeless Guy kiri Mikko Jokiahon kannustamana aivan voittajan rinnalle. Elliot Boko oli kolmas Janne Räisäsen kanssa.

Toto65-4: Neljännen Derby-karsinnan vuoro.

Kärkipari erottui selvästi muista. Ari Moilasen kuskaama Whole Lotta Love pääsi ravia tällä kertaa ja veti keulassa pitkään. Veijo Heiskanen kierrätti Benjamin Evon 3. ulkoa johtavan rinnalle kierros maaliin.

Heiskanen ajoi viimeisen takasuoran täysillä, jotta olisi päässyt ennen loppukaarretta toiselle. Taktiikka ei onnistunut, kun Whole Lotta Love torjui uhan. Viimeisellä sadalla metrillä Benjamin Evo kuitenkin rynnisti niin vahvasti, että mursi keulahevosen vastarinnan ja voitti tuloksella 14,4a / 2600 metirä.

Heiskanen odottaa Benjamin Evolta finaalissa paljon.

“Voitto kiiluu silmissä, mutta kaikki lähdöt ajettava.”

Whole Lotta Love pääsi siis finaaliin, White Cross Beso kiri Jukka Torvisen käsistä kolmanneksi.

Toto65-5: Viimeisen karsintalähdön vuoro.

Antti Teivainen hyppäsi ensimmäistä kertaa Obrigadon rattaille ja taituroi suuryllättäjän karsintalähdön voittoon. Voiton reseptinä oli nappireissu johtavan takana ja kiritila maalisuoralla kreivin aikaan.

Obrigadon yllätysvoitto nosti valmentaja Birgitta Lappeteläisen tunteet pintaan.

“En voi uskoa tätä, ihan mahtavaa. Koko hevosen elämä on tähdätty tähän ja aikaisemmin koko kausi oli mennyt ihan pieleen. Seinäjoella hevonen antoi kuolemasta periksi, mutta näytti että ravi alkoi löytyä. Se on ollut sen ongelma.”

Jukka Torvisen ajama Callela Leonard kiri toiseksi. Arctic Lover taisteli johtavan rinnalta kolmanneksi.

Keulassa ravannut Juliet Ale laukkasi loppukaarteessa, MAS Archien juoksi meni pipariksi hännillä, muttei hevonen ollut muutenkaan normaali.

Toto65-6: Kierros päättyi suursuosikin odotettuun voittoon.

Mika Forss onnistui suursuosikki Sunbeamin kanssa. Valjakko latasi maililla kärkeen ja hallitsi elettä perille.

“Mailin matkat tuntuu, että paras. Täydenkin Sunbeam suorittaa, mutta tarvitsee jonkun verran juoksua”, Forss aprikoi.

Toto65-voittajat ja rivin arvo

Toto65-1: 9 Next Direction, 0,40 euroa
Toto65-2: 8 Callela Eliza, 1,70
Toto65-3: 3 Sauvignon Blance, 3,00
Toto65-4: 10 Benjamin Evo, 4,30
Toto65-5: 5 Obrigado, 203,30
Toto65-6: 5 Sunbeam, 237,30

Kuusi oikein -voitto-osuus 237,30 euroa
Viisi oikein 2,70 e.